6 Ocak 2015 Salı

Ankaranın döneri

Ankaranın döneri

Nasıl tarifsiz bir kokudur o değil mi? Döneri kömür ateşinde pişiriyorlar. Ekmek ya da dürüm seçenekleri mevcut. Cici piknik, bir çok kişiden duyduğum ama yediğimde beni çok mest etmeyen bir döner. Etin lezzeti güzel ancak döner bana fazla tuzlu geldi.


Yanında da taze ve porsiyonları büyük salataları da gayet iyi gidiyor. Bunun yanında da pide çeşitleri arasında kıymalı pide de denenmeye değer. Odun ateşinde pişirilmesiyle birlikte, gayet gevrek, ince ve oldukça leziz. Mutlu Lokantası, Çankaya. Döner yemek isteyenlere önerimiz hızlı tükendiği için çok geç saate kalmadan gitmeleri olacaktır.


Peçenek Döner ile ilgili 2tarafsız yoruma bakın. Bunların son üçü kardeş. Meraklılarınca baştan beri tanınıyordu ama Mehmet Yaşin ile birlikte yüzeye çıktı. Karakteri koyun eti ve bol kuyruk yağıdır. Ben döneri ekmek arası yerim, bu sebeple ekmek benim için çok önemli.


Ankaranın döneri

Kullandıkları ekmek tamda olması gerektiği gibi taze kabuklu klasik bakkal ekmeği. Güncel olarak dönerin fiyatı TL. Sühanın döneri hızlı servis edilebilen bir döner değil. Kömür ateşinde ağır ağır pişen yerler, özenle kesilip servis ediliyor.


Burada bir de duvarda asılı olan şöyle bir dörtlük gözüme çarpıyor. Aramızda kalsın bu dönerin sırrının eti süt ve soğanda bekletmek olduğu söylenir. Ankaranın en iyi dönerlerinden biri. Koyun eti yaprak ya da kağıt inceliğinde açılır. Domatesler ezilir, akşamdan tepsiye bir sıra et döşenir, ezilmiş domates ve tuz ekilir.


Ankaranın döneri

Bu şekilde et terbiye edilir. Bir gün bekletilen etler, yaprak şeklinde açılır. Sabahleyin tek tek aralarına kuyruk. Ancak her gün kebap, her gün soslu soğanlı olmaz, değişiklik de lazım. Daha müreffeh kesimin yaşadığı bu bölgelerde de modern alışveriş merkezleri bir bir açılmaya başladı.


Böylelikle tozlanma işlevi çok yüksek düzeyde gerçekleşerek meyve tutumu en yüksek düzeyde gerçekleşir. En büyük strateji güven ve samimiyet. Günün her saati etin en lezzetli yerini yaprak yaprak açıp, eşsiz sosuyla marine ederek sizlere sunmak. Et dönerdir ve lezzeti Türkiye’de ilk sıralardadır.


Merkezde olduğu için ulaşım açısından çok rahattır. Bugüne kadar döneri genelde salaş mekanlarda yemeye alışmışız. Bu nedenle Duble Döner’in şık dekoru yeni bir konseptin başlangıcı olmuş.


Fast casual diye adlandırılan kategorinin güzel bir örneği. Tunalı Hilmi şubesi caddenin ortasında, küçük ama işlevsel bir restoran olmuş. Güneyde İç Anadolu’nun hususiyeti olan step-bozkır iklimi, kuzeyde ise Karadeniz bölgesinin yumuşak ve yağışlı özelliği görülür. Burada hem ucuz hem de lezzetli döner mekanları bulabilirsin. Kızılay Meydanı gezisi sırasında biraz soluklanmak istersen, Güvenpark tarafına doğru ilerleyebilirsin.


Pilav üstü döneri ve yanında gelen yağlı pideleri çok. Foursquare utiliza cookies para proporcionarte una experiencia óptima, personalizar anuncios que puedas ver y ayudar a los anunciantes a medir los resultados de sus campañas publicitarias. Peki nedir bu Aspava efsanesi?


Süha Ustanın döneri eskiden kuzudan yapılıyormuş. Hakan Ergül artık süt danası kullanıyormuş ve 10kg lık bir etten 2kg a yakın sinirler temizledikten sonra ki bu işlem 2.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.