28 Ekim 2015 Çarşamba

Mysql nedir

Mysql nedir

MySQL’in ne olduğunu tam olarak anlamak için veritabanı yönetim sistemi ve ilişkisel veritabanı terimlerini de biliyor olmalısınız. Hemen bu terimlerin ne anlama geldiğini açıklayarak konumuz devam edelim. SQL Server,Oracle,MYSQL ve birçok veritabanı örnek olarak gösterilebilir.


Belki ilerleyen zamanlarda bu sistemlerde tarihin tozlu sayfalarında. Farklı şekillerde telaffuz edildiğini de duymuş olabilirsiniz ancak en azından artık doğru şekilde telaffuz etmeyi biliyorsunuz. MySQL, altı milyondan fazla sistemde yüklü bulunan çoklu iş parçacıklı (İng. multi-threaded), çok kullanıcılı (İng. multi-user), hızlı ve sağlam (İng. robust) bir veri tabanı yönetim sistemidir. MySQL, SQL(Structured Query Language) tabanlı, Oracle destekli bir açık kaynaklı ilişkisel veritabanı yönetim sistemidir (RDBMS). MySQL, Linux, UNIX ve Windows dahil olmak üzere hemen hemen tüm platformlarda çalışır.


Birçok programlama dilini destekler ve birden fazla kullanıcı ile birlikte kullanılabilir. MySQL’ın bizi ilgilendiren kısmı PHP olduğu için diğer programlama dilleri ile birlikte neler yapılacağının ayrıntısını açmak istemiyorum. Daha önceki makalelerimizde de bahsettiğimiz gibi veritabanı düzenli birçok verilerin toplandığı bir yapılardır. Transaction kullanımı ile ilgili bilgi yer almaktadır. Eğer tablo yaratılırken zerofill seçilmişse, tinyint‘in yanına yazdığımız uzunluğa ulaşana kadar sayının soluna eklenir.


Mysql nedir

Excel dosyasındaki verileri MySql veritabanımıza eklemek için buradaki sayfayı kullanabilirsiniz. Bu veritabanı sanılanın aksine MYSQL gibi ücretsiz değildir. MariaDB veya MariaDB Server, tüm dünyada kullanılmakta olan en popüler açık kaynak kodlu veri tabanı sunucularından biridir. Kaynak kodu MySQL’in geliştiricileri tarafından yazılan MariaDB, aralarında Booking. AlibabaClou Tencent Cloud ve Microsoft, , WordPress.


Açık kodlu olması yazılımın kolay geliştirilebilir olması anlamına gelmekte ve yazılımın sürekli güncel olması sağlanmaktadır. Bir (ilişkisel) veritabanı yönetim sistemidir. Tüm verileri tek bir ambara yığmak yerine farklı tablolarda ve veritabanlarında düzenli bir biçimde saklar. SQL adı verilen, veritabanlarına erişmek için kullanılan en yaygın ve standart dil ile işlemler yapıyor. Belirli komutlar yoluyla veritabanına veri gönderilmesi, verinin işlenmesi, düzenlenmesi, silinmesi gibi işlemler yapılır.


MySQL sunucusu veritabanlarından oluşur. Mysql nedir kullanım alanları. Hosting firmaları genellikle bunun için ek ücret talep etmez. Zaten oldukça düşük bir maliyet ile kendilerine glen bu yazılım kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmaktadır.


Web ya da masaüstü programlamada programcılar veritabanı kullanacaklarsa eğer öncelikle bir veritabanı sistemi seçmelidir. Bu ihtiyaçlara göre değişir. SQL nedir, Temel SQL Komutları nelerdir? MSSQL Veri tabanı Nedir ? Trigger kullanımı örneklerle anlatılmıştır.


PHP ile Yönetilebilir Siteler Hazırlamak konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak için, eğitim içeriğinde yer alan tüm videoları seyredin. PHP ile ilgili temel işlemler, sayfalama teknikleri, veri transferleri, veritabanı işlemleri, üyelik işlemleri, içerik yönetimi gibi bir çok konuda. Sırasıyla bunlara bir gözatalım.


Aslında fark etmeseniz bile her gün verilerle uğraşıyorsunuz. Veritabanı (Database) Nedir? Kullanıcıların ücretsiz şekilde faydalanabileceği bu sistemi ticari amaçlar için kullanmak isteyenler ise belirli bir ücret karşılığında hizmetten yararlanabiliyorlar.


Mysql nedir

Tablomuzda bir alandaki verilerin tekrarlı olmasını istemiyorsak UNIQUE kriterini kullanmamız gerekir. Tablo tasarımını yaparken bir alanın UNIQUE olup olmayacağına iyi karar vermemiz gerekir. ALTER komutu ile alanın özelliklerini değiştirirken, ilgili alanda tekrarlayan kayıtlar varsa UNIQUE değerini veremeyiz. ACID uyumlu bir işlemsel veritabanıdır.


Başlıca iletişim hizmeti sağlayıcılarının abone veritabanlarını destekler ve mali işlemlerde global olarak. Son zamanlarda, bypass yöntemlerinden ve diğer SQLi açıklarından bahsedeceğim. Umarım vereceğim bilgileri faydalı bir şekilde kullanırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.