14 Aralık 2016 Çarşamba

Yozgat mantısı

Sen de üye ol, beğendiklerini tarif defterine ekle, sevdiğin yazarları takip et, yeni tarifleri kaçırma. Mantının suyu kullanıldığı zaman hem lezzetli olur hem de besin değeri boşa gitmemiş olur. Site Hakkında Kullanım Kuralları.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Silor Tepsi Mantısı - Bursa Kafkas göçmenleri tarafından Bursa’ya getirilen ve günümüzde Bursa geleneksel mutfağında önemli yerdedir. Un, su ve tuz ile hazırlanan hamur merdane ile yufka kalınlığında açıldıktan sonra rulo şeklinde katlanır.


Mantısı Tarifi Daha önce, patatesle yapılan bir mantı yediniz mi? Eğer cevabınız ‘’hayır’’ ise Çerkez mantısını kesinlikle denemelisiniz. Büyüklüğü diğer mantılara göre büyük olsa da, oldukça lezzetlidir. Kaşarlı Mantarlı Tavuk Budu.


Hanımlar Beyleri için evlilik yıl dönümlerinde bu yemeği yapabilir. Tarifi sonunda ekledim hoş bir süpriz yapmak için güzel bir tar. Ucuz bir şekilde Mantı satın alabilirsiniz. Ayrıca toplu olarak Yöresel Ürünler satışı yapabilirsiniz.


Bir kaşığa adet mantı sığmalı, harcı çiğden konulmalı. Evet, konumuz emeğinin, maharetin ve sabrın yemeği Kayseri mantısı. Maide Kafe Restorant: Mantı, Hıngel, Tatlı: Ev yemekleri ve özellikle ev hanımlarının açtığı mantı ve Hıngel Mantısı güzel.


Yozgat mantısı

Yozgat’ta Nerede Ne Yenir? Ev yapımı tatlı ve pastalar da var. Sinop mantısı ikram edilirken, vatandaşlar mantının tadına bakmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Belediyesinin destekleriyle Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Ümraniye Şubesi’nin açılış töreninde bin kişiye ton mantı ikram edildi.


Buhar mantısının ismi, bulunduğu bölgeye göre değişiklik göstersede aslında Türk Cumhuriyetlerinin ortak yemeğidir. Kazak Türklerinde Kazak mantısı dendiği gibi, Karakalpaklar, Kırgızlar, Özbekler, Türkmenler, Uygurlar ve hatta Amerikada tanıştığım Ahıskalılar olmak üzere her milletin kendi yöresiyle bağdaştırarak söylediği çok özel ve meşhur bir ana yemektir. Derin bir kabın içine unu koyalım. Unun ortasına yumurtamızı kıralım ve tuzumu ekleyelim. Ardından suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.


Orta yumuşaklıkta hamur elde edene kadar yoğuralım. Hazırladığımız hamur kabının üzerini nemli bir besle örterek – dakika dinlendirelim. Her hafta aynı yemekleri yemekten ve yapmaktan sıkılanlar için sizlere farklı bir lezzet sunuyoruz. Ramazan ayı gelmesiyle birlikte sofralarda şölende başladı. Sizlere bugün, akşam sofralarının vazgeçilmezi haline gelecek Patates Mantısı tarifini veriyoruz.


Hiçbir mantı bu kadar kolay olmamıştı. Hazırlaması oldukça kolay ama lezzeti de bir o kadar olay olan bu tarifi çok seveceksiniz! Patatesi haşlayıp, lezzetlendirip kıyma ile buluşturduğunuzda, üzerine bir de yoğurt ve tereyağı geliyorsa o yemeğin lezzetsiz olma ihtimali yok.


Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında. Kayseri’de mantının en çok kıymalı olanı tüketiliyor.


Salçalı sulu bir çorba gibi küçücük yapılmış tanelerden oluşan Geleneksel Kayseri Mantısının üzerine bir veya iki kaşık kıvamlı yoğurt ekleniyor. Yağ Mantısı, şekli itibarı ile oldukça hoş bir sunuma sahip. Büyükçe ancak geleneksel mantıya oranla daha kalınca açılan ve kabartma tozu eklenen hamur.


Yozgat mantısı

Hamur işi yemek türleri arasında oldukça önemli bir yere sahip olan ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan mantının, farklı bir türü Özbek mantısını, bu yazımızda sizlerin huzuruna sunuyoruz. Bir ara bir sosyete mantısı modası vardı. Hazır yufka ile şipşak mantı yapma fikri hoş ve oldukça pratik geliyordu herkese.


O zamanlarda tavuklu yaptığım parmak böreğin üstüne servis sırasında yoğurt dökerdim ve bunun ismini mantı olarak değil yoğurt soslu börek olarak adlandırırdım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar