Doğru ürünleri bulduktan sonra ve tarifi de doğru bir şekilde uyguladıktan sonra evde de mıhlama ya da diğer adıyla kuymak hazırlayıp, kahvaltı. Kuymak (Mıhlama) Yapılışı Tarifi nasıl yapılır? Sen de üye ol, beğendiklerini tarif defterine ekle, sevdiğin yazarları takip et, yeni tarifleri kaçırma. Mıhlama tarifini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Yöresel lezzetlerin en önemlilerinden birisi kuymaktır. Trabzon yöresine aittir. Vitamin değerininde yüksek olması sayesinde enerji vermektedir.
Ramazan ayında sahurlarda tercih edilen mıhlama. Her ne kadar kuymak ve mıhlama birbirine benzer olsa da kuymak farklı unlar kullanılarak da yapılabiliyor. Dil peyniri, kaşar peyniri ve tulum peynirini ekleyin. Hazırladığınız karışıma bir fincan su ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Kalan tereyağını bir tavada eritin. Tereyağını sahana alıp eritin. Mısır ununu kavurup rengi değişene kadar pişirin. Un kavrulurken tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırın. Aksi takdirde un hemen yanıp kararabilir.
Herkese tekrardan merhaba. Bu gün sizlere Rize mıhlama tarifi nasıl yapılır onu göstereceğim. Mıhlama, muhlama dendiği gibi bazı yörelerde özellikle Erzurum ve dolaylarında kuymak olarak isimlendirilmiş bir yemektir.
Ama yemeğin asıl çıkış noktası Rize’dir, bu yüzden bizde başlığımızı. Ayrıca size fikir verecek yorum var. Tabi ki sadece kahvaltılar için değil.
Günün her saati de yiyebilirsiniz. Hem çok sağlıklı hem de çok doyurucu… Sizler de mutlaka denemelisiniz. Karadeniz yöresine ait ve çok lezzetli oluyor.
Malzemeleri ve lezzetleri birbirine oldukça yakın olması nedeniyle mıhlama ve kuymak birçok kişi tarafından aynı yemek olarak biliniyor. Peki, kuymak ve mıhlama arasındaki küçük fark nedir? Kolayca yapacağınız Kuymak tarifini adım adım RESİMLİ olarak anlattık. Eminiz ki Kuymak tarifimizi yaptığınız da, siz de çok beğeneceksini. Yemek Tarifleri, Resimli Yemek Tarifleri, Pratik Yemek Tarifleri.
Sonra lor peynirini ilave edelim ve karıştıralım. Daha sonra suyu, tuzu ilave edip topaklanmaması için hızlı hızlı karıştıralım ve kısık ateşte pişirelim. Kara lahana çorbası, sarması derken yine bir yöresel yemek vermek istedim. Biz buralarda kuymak deriz, bazı yörelerde mıhlama diye geçer. Kahvaltı da, öğle veya akşam yemeklerinde ne zaman isterseniz yapıp yiyebilirsiniz.
Neden kuymak denmiş: kaymaktan yapıldığı için. Yanmasına izin vermeyin. Orta boy geniş bir tencere içine adet büyük boy kuru soğanı yemeklik yani ay şeklinde doğrayın. Bazı yörelerce kuymak adı verilen, karadenizin en meşhur yemeğini sizlere en doğru şekilde sunmak istedik. Bu yüzden sizler için bir mıhlama tarifi hazırladık.
Artvin usulü mıhlama tarifi: Artvin’de mıhlama, yöreye ait kaymak ile yapılır. Kaymak yanmaya başlayınca mısır unu ilave edilir. Kaymakla beraber kavrulan mısır unu üzerine azar.
Kalıcı makyaj nasıl yapılır?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.