24 Ocak 2017 Salı

Yumurta donasyonunda başarısızlık

Yumurta nakli sürecinde profesyonel tüp bebek ekibi tarafından 1başarı amaçlanır ve bunun için olağanüstü bir çaba sarfedilir. Bu sizi erkekliğiniz ile ilgili pek çok soruyla baş başa bırakacaktır ve başarısızlık korkusu oldukça ürkütücü olabilmektedir. Yumurta donasyonunda da yüksek başarı oranı bulunmaktadır. Tekrar belirtiyorum, bu çoğunlukla sizin zihninizdedir.


Yumurta Donasyonunda Donörde Aranan Özellikler Nelerdir? Yumurtası alınacak olan donör, en fazla 30-yaşında olmalıdır. Daha önce doğum yapmış olan bayanlar, donörlük için daha uygun kabul edilir. Donör seçerken özellikle kalıtsal hastalıkları olmamasına özen gösterilmelidir. Tedavide başarısızlık durumunda ya da ikinci çocuk istendiğinde bu embriyolar kullanılabilir.


Embriyo dondurma ve saklama işleminin ayrı bir maliyeti vardır. Sperm donasyonu öncesinde hem erkeğin hem kadının yazılı izni alınır. Donör adı verilen yumurta bağışçısının yumurtalıkları ilaçlarla uyarılarak elde edilen yumurtalar, alıcı kadının eşinin spermleriyle döllenir. Elde edilen embriyolar ise aynı anda veya daha sonra hazırlanan alıcı kadına transfer edilir.


Belirli bir yaşın üzerindeki bazı bireyler için oldukça zorlayıcı olarak sınıflandırılmış olsa da, işler değişmektedir. Teknolojideki sürekli gelişmeler pek çok vakada 5’te oranında hamile kalma şansına sahip olunması demektir. HSG çektirmeden (özel durumlar dışında ) tedaviye başlayan, ilaç dozunu sürekli değiştiren, rezervi iyi olan hastalarda yeteri kadar olgun yumurta elde edemeyen, tiroid hormonlarını tespit edemeyen, yumurta çatlatma günü progesteron bastırmayan hekim muhtemelen yanlış yapmaktadır. Mersin Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın! Alıcının kan grubu ve fiziksel özelliklerine uygun sağlık kontrollerinden geçmiş en.


Ancak yumurta donasyonunda yumurta geliştirici ilaçlar, yumurta bağışlayan kişiye uygulanır. Yapılan incelemeler sonucunda, herhangi bir. Aynı şekilde erkeğin spermi yoksa başkasının spermi erkeğin eşinin yumurtası ile birleştirilip yine eşinin rahmine yerleştiriliyor. Yumurta ve sperm başka kişi veya bankalardan alınarak döllenmesi sağlanır. Başarısızlık veya kendi isteği ile.


Bu işlemin ardından geliştirilmesi sağlanarak anne adayına nakil edilmesi sağlanır. Bu işlem için yine yumurta nakli ve sperm naklinde olduğu gibi, kişilerin kendi fiziki ve etnik özelliklerine uygun olacak bağışçıların seçilmesi sağlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.