29 Eylül 2017 Cuma

Ege bölgesi yemek kültürü

Ege bölgesi yemek kültürü

Neredeyse yaptıkları her yemeği zeytinyağı ile yapan. Ege Bölgesi Bir Zeytinyağı Cenneti. ZMİR-EGE MUTFAĞI VE YEMEK KÜLTÜRÜ. Yemek kültürü insanlık tarihi kadar eski. Anadolu, bereketli topraklar ülkesi.


TOP TARHANA Top tarhana da tıpkı miyane çorbası gibi az malzeme ile. Yıllarca Yunan mutfağı ile karıştırılan bu kendine özgü coğrafya ve pişirme usullerine sahip mutfak artık kategorilenmiş ve tescillenmiş tam 8özgün çeşide sahip, dalında lider mutfaklardan biri haline geldi. Pratik, kolayca hazırlayabileceğiniz en lezzetli Ege Yemekleri burada!


KARADENİZ BÖLGESİ YEMEKLERİ. Soğan, çoban, zeytin, deniz börülcesi ve turp otu salatası, dövmeç, börülce piyazı, ebegümeci salata, roka salatası, sarmaşık salata ve cibez salatası. Cibez, beyaz lahananın köklerinde bulunan filizlere denir. Diğer bir ilgi çekici yemek ise dana etinden yapılan Papaz Yahnisi’dir. Yapılışı: Sade yağı kızdırılarak içine un katılır.


Karıştırılarak kavrulur. Ege bölgesinin kendine has bir yemek kültürü vardır. Hem oğlak hem de kuzu ile yapılabilen kuyu kebabı, kuzu kapama, her hangi bir küçükbaş hayvan ile yapılabilen acılı güveç, çöp şiş gibi yemekler oldukça tercih edilmektedir. Ege mutfağında cemiyet yemekleri adı verilen yemekler vardır. Sağlıklı,Organik ve Yöresel çeşitliliği içinde bulunduran yemek kültürüdür Ege Yemek Kültürü, tarihi bin yıl öncesine dayanan ve doğanın sevgili yüzüne sahip olan tarih boyunca da kuşaktan kuşağa çoğalarak aktarılan bir mutfak kültürü süregelmiş ve “EGE MUTFAĞI” tamamen özgün yapısı ile mutfak kültüründeki yerini almıştır.


Akdeniz Bölgesi Yemek Kültürü olarak ülkemizin diğer Bölgelerine göre oldukça farklı bir beslenme tarzına sahiptir. Sağlıklı bir beslenme biçimi arayan insanlar için oldukça uygundur bunun sebebi ise ağırlıklı olarak sebze, meyve, deniz ürünleri ve zeytinyağlılar ağırlıklı olmasıdır. Yemekleri,İzmirin Yemek Kültürü,İzmirin Yöresel Yemeği,İzmir Lokması Nasıl Yapılır,İzmir İzmir iline özgü birçok meşhur yemek, içecek, hamur işi ve tatlılar vardır. Ama İzmir denince akla ilk gelen yöresel lezzetler keşkek, sura, zerde, İzmir köftesi, papaz yahnisi v. Bu yöresel lezzetlerin dışında. Marmara Bölgesi, Yunanistan ve Bulgaristan ülkelerine sınırı olan, Karadeniz, Ege ve Marmara Denizine komşu olan, ismini Marmara Denizinden almış altıncı büyük bölgemizdir.


Boğazı’na sahip bölgemizin tarım ve hayvancılığa elverişli toprakları ve çalışkan halkı sayesinde, yemekleri de çeşitlilik kazanmaktadır. Ege Üniversitesi (EÜ) ile Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, OSB’deki firmalar, EÜ’nün devamı.


Bu çeşitlilik İzmir mutfağında da görülür. Konu etiketleri: ege bölgesinin kültürel özellikleri, ege bölgesi kültürel özellikleri, ege bölgesinin kültürü, ege bölgesinin kültürel özellikleri nelerdir, ege bölgesi üç dede oyunu, dürülgen otu. Ege Mutfağı, Akdenizli kimliğinden uzaklaşmaktadır. Egeliler taze zeytinyağının üzerine karabiber, tuz ve arzuya göre kekik serperek kızarmış veya taze ekmeği bu karışıma banarak tulum peyniri.


Ege bölgesi yemek kültürü

Ağırlıklı olarak zeytinyağı ile pişen çeşitli sebzelerin, otların bulunduğu bu yöreye yaptığımız ziyaretimiz sırasında;. Osmanlı yemek geleneklerinin yanı sıra, Musevi, Ermeni, ve Rum lezzetleri de görülür. Zeytinyağlılardan tatlılara İzmir mutfağının lezzetlerini ihmal etmemek lazım.


Ebook written by İbrahim Sarı. Download for offline reading, highlight, bookmark or take notes. Yeme-içme kültürü yaşamımızda çok önemli bir yere.


Yedi ayrı bölgeden oluşan ve üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye, sahip olduğu jeopolitik konumu ve çok kültürlü yapısı sayesinde farklı alışkanlık ve zevkleri keşfetmek isteyen insanlar için bulunmaz bir ülkedir. Binlerce yıllık kültürü içinde taşıyan ve kendine has lezzetleri olan Ege yöresel lezzetler, özellikle toprak setlerde yapıldığında daha da keyifli şekilde içilebiliyor. Alaçatı kendine has lezzetleri ile konuklarını büyülüyor.


Bu yemekler buralarda nesilden nesle aktarılarak devamlılığı sağlanmaya çalışılmaktadır. Yemek yemede amacın sadece karın doyurmak olmadığından yola çıkarak, yemek kültürü anlatılmalı ve geleneksel yemekler ön plana çıkarılarak fast food akımına karşı slow food akımının benimsenmesine çalışılmalıdır. Yemek, şarap kültürü üzerine yazı, değerlendirme ve yorumların olduğu bir içeriğe sahip enogastronomi sitesidir. Burada yer alan yazılar, değerlendirmeler ve yorumlar hiçbir markanın reklamına,tanıtımına yönelik değildir.


Hiç kimseyi alkole özendirmeyi amaçlamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.