26 Aralık 2018 Çarşamba

Sql union kullanımı

Sql union kullanımı

UNION ile iki adet tablomuzdaki seçeceğimiz alanları birleştirerek tek bir tablo alanıymış gibi kullanabiliriz. Union ile iki tablodaki alanlar birleştirilirken tekrarlayan kayıtlar bir defa alınır. Eğer tekrarlayan kayıtların alınması isteniyorsa UNION ALL kullanılmalıdır. Aşağıdaki şekilde UNION kullanımı sonucu nasıl bir sorgu sonucu alabiliriz resmetmeye çalıştım.


UNION kullanırken dikkat edilecek nokta listelenecek kolonların aynı türde, birbiri ile uygun türde veri tiplerine sahip olmasıdır. Bu dersimizde birden fazla select sorgusunu birleştirmeyi göreceğiz. Bu sorgular farklı tablolardan da olabilir aynı tablodan da olabilir. Union and union all in sql server Part - Duration: 12:41.


Sql de Union komutu veya daha fazla select sorgusundan dönen tabloları birleştirmek için kullanılır. Union ve Union All ifadelerinin kullanım şekilleri aşağıdaki gibidir. Bu yazımızda set operatörlerinden bahsedeceğiz. Set operatörleri tanedir.


Sql union kullanımı

Bunlar: Union, Union All, Intersect ve Minus operatörleridir. Bu operatörleri neden kullanmak istiyebiliriz ? Mesela bir operasyon yaptınız ve bir tablonun aynısından bir tane daha. The UNION operator is used to combine the result-set of two or more SELECT statements. Pdo mysql derslerimize devam ediyoruz.


Bu derste tek bir sorguda birden fazla tablodan veri çekmemize yarayan union ve union all komutlarını anlatacağım. Sql yapısı union ile nerdeyse aynı. Sadece unionun yanına all eklioruz.


Sql union kullanımı

Eklenen sorgunun sonuçları orjinal sorgununkilere eklenir ve test edenin diğer tablolardaki verilerin. UNION Kullanımı Bazen sonuç kümesinin tek olmasını isteriz. Yani birden fazla yazdıgımız SELECT sorgularından dönen sonuç listeleri sorgu sayısı kadardır. Bunlar kullanım şeklinize göre farklılık gösterebilir.


Selam arkadaşlar, bu yazımda sizlere Sql Union Kullanımı konusunu anlatmaya çalışacağım. Sql’de kullanılan UNION deyimi iki tablodan birden kayıt çekip bu kayıtları birleştirip göstermemizi yani listelememizi sağlar. Union kullanırken kolon sayılarının aynı ve kolon veri tiplerinin aynı olması gerekir.


Var olan veritabanı ve tablolarda kontrol, select, düzenleme işlemlerine kaldığımız yerden devam ediyorum. Sorgunun Syntax kullanımı ve örnekler ile tam olarak kavrayabileceğinizi düşünüyorum. Bugün, benim kullanırken çoğu zaman karıştırmış olduğum UNION ile UNION ALL ifadelerinin arasındaki fark üzerine kısa bir hasbihalde bulunmak istedim #128578;. UNION mekanizmasını birçok sebeple kullanma ihtiyacı duyabiliriz.


UNION ve UNION ALL operatörlerinin genel. Bu bazen performans ihtiyaçlarından, bazen arşivleme politikalarından, bazen kod okunabilirliğini arttırmak için olabilir. Mesela internet satışları ile mağaza satışları farklı tablolarda olan bir veritabanı düşünelim. Toplam satışları listelemek için bu iki tablonun birleşimi gerekir.


INTERSECT komutu bizim farklı iki sql sorgumuzdan çıkacak olan aynı sonuçları bizim önümüze getirmemize yaramaktadır. Resimli olarak anlatmak daha kolay olacak sanırım. Resimden de anlaşıldığı üzere iki farklı sorguda ki aynı çıkan sonuçları göstermektedir.


Microsoft sql server de sorgu yazarken function'lara ihtiyaç duyarız. Function türlerinin örnekleri aşağıdakilerdir. Scalalar Value Function, Table Value Function, Multi Line Table Function. Veritabanımızda oluşturduğumuz tablonun içinde birbirinin aynı veriler bulunabilir.


Bu verilerden aynı olanların listeleme esnasında bir kez yazılması için Distinct sözcüğü kullanılır. This Oracle UNION ALL operator would return a supplier_id multiple times in your result set if the supplier_id appeared in both the suppliers and orders table. The Oracle UNION ALL operator does not remove duplicates.


SQL de Function Kullanımı. If you wish to remove duplicates, try using the Oracle UNION operator.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.