16 Ağustos 2019 Cuma

Embriyo donasyonu

Sadece rahmin gebelik için hazırlanması amacıyla ilaç tedavisi uygulanır ve yumurta donorü (verici) ile anne adayının tedavisi paralel olarak sürdürülür. Bu durumda çocuk sahibi olabilmek için hastaneye. Embriyo Donasyonu Aşamaları. Kıbrıs’ta ki embriyo transferinden gün sonra kanda ßHCG (hamilelik hormonu) bakılarak hamilelik sonucu öğrenilir.


Bu tarz durumlarda uygun olan yumurta ve sprem kullanılır ve çiftlerin gebe kalması. Mucize Ekip – Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi ile irtibata geçtikleri zaman öncelikli olarak hasta koordinatörümüz İrem Berk ve Jin. Firdevs Uğuz Tip ile görüşürler.


Bu görüşme esnasında tıbbi geçmişin yanı sıra eğer olmuşsa başarısızlıkla sonuçlanan. Tüp bebek yöntemi ile hamile kalan çiftlerin bazıları, transfer edilmeyen diğer kaliteli embriyoları ileri zamanlarda kullanmak üzere kriyoprezervasyon (dondurma) yöntemiyle saklanmasını talep etmektedir. Bu yöntemin en önemli avantajı, yumurta geliştirme ve toplama gibi önemli tüp bebek aşamalarının tekrar gerçekleştirilmesine gerek olmamasıdır. Tedaviyi düşündüğünüz tarihten ay önce bizimle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu testler sonucunda, kadının hamileliğe uygun olup olmadığına bakılır.


Kadının yaşı yaşından büyük ve erkekte azospermik durumlarda daha çok embriyo donasyonu tedavisi uygulanmaktadır. Günümüzde ilerleyen sağlık teknolojileri sayesinde tedavi yöntemleri ile çocuk sahibi olmak mümkündür. Bir çift çocuk sahibi olamıyorsa ve yapılan tetkiklerde, erkekte sperm, bayanda da yumurta olmadığı veya kullanılamayacak kadar kalitesiz olduğu tespit edilmiş ise bu çifte embriyo donasyonu yapılması tavsiye edilir. Spermin dondurulmuş ya da taze olması, kalitesini etkilemediğinden, sperm hücresi donmuş şekilde sperm bankasından getirilmektedir. Bu çiftlerde hem erkekte spermle ilgili hem de kadında yumurta üretimi veya kalitesiyle ilgili problem yaşanmaktadır.


Donasyon ülkemizde yapılmayan ve dinen caiz bulunmayan bir tedavi yöntemi olsa da çocuk sahibi olmak için dünya çapında oldukça fazla. Bu görüşme sonrası çiftler embriyo donasyonuna karar verirlerse alıcı çiftin değerlendirilmesi işlemine geçilir. Günümüz şartlarında çiftlerin ihtiyaçları doğrultusunda şekillenen ve yalnızca doğal yollarda bebek sahibi olamayan çiftlere istaneden tüp bebek tedavisinin sorunlu çiftlerin bebek sahibi olabilme amaçları doğrultusunda işleyişe sahip bir tedavidir.


Embriyo donasyonu

Bazen kadında yumurta, erkekte de sperm problemi mevcuttur. Transferin ardından gün sonra kanda gebelik testi yapılır ve tarafımıza mutlu. Hem annenin hem de babanın kısırlık problemi ile karşılaştığı durumlarda yapılır. Bu işlem bir tüp bebek uygulamasıdır.


Kadında yumurta üretiminin sorunlu olduğu anlaşıldıktan sonra, ailenin önüne seçenek gelmektedir. Bunlardan birincisi, durumu kabullenerek diğer konularda mutlu bir beraberlik sürdürmek, yaşamdan zevk almaya çalışmaktır. Kadın hastalar yumurta donasyonundaki gibi hazırlanmaktadır. Bu süre zarfında anne adayı ağır iş yapmamalı ve eşi ile cinsel ilişkide bulunmamalıdır.


Embriyo donasyonu

Yumurta Donasyonu Tedavisinden Sonraki Süreç. EMBRİYO DONASYONU NEDİR? Kalan embriyoları dondurma fikri tedaviniz için en önemli kararlardan biridir.


Burada çocuk sahibi olmak isteyen kadın, taşıyıcı anne gibi hamile kalıp bebeği doğurarak “doğum annesi” olma yolunu seçmektedir. Kadının yumurtası, erkeğinde spermi olmadığı hallerde hem yumurtanın, hem de spermin sağlıklı donörlerden alınarak elde edilen embriyonun, bebek sahibi olmak isteyen kadının rahmine yerleştirilmesi işlemine embriyo donasyonu denir. Kadının yumurtalarıyla hamile kalmayı başaramadığı, hamilelik sürecinin başarısız olduğu ve erkekte fertilite kapasitesinin olmadığı her taraftan da kaynaklı infertilite olgularında, embriyo donasyonu ile tedavi önerilir. Daha önce asla çocuk sahibi olamayacağını düşünen bir grup çifte umut sağlamaktadır.


Embryo donasyonu in vitro fertilizasyon (IVF) ile karşılaştırıldığında daha ucuzdur ve daha az tıbbi komplikasyon gelişme riski bulunmaktadır. Merkezimizde normal tüp bebek (IVF-ICSI) uygulamalarının yanı sıra aşılama tedavisi (IUI), yumurta donasyonu (yumurta nakli), sperm donasyonu (sperm bankası ile tüp bebek), embriyo donasyonu , taşıyıcı anneli, yumurta dondurma ve Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) tedavileri esnek tedavi planlarıyla, bekleme süresi olmadan. Hem yumurta hem de sperm donasyonu içermektedir.


Bu uygulama başarılı bir hamilelik olanağı sağlamayı hedeflemektedir. Pek çok değişik durumda gerçekleşen embriyo donasyonu , teşhis ve tedavi sürecinin olumlu bir çalışma yöntemini temsil etmektedir. Zaman içerisinde yumurtalıklara hasar görmüş olan bayanlar, genetik rahatsızlığı bulunan veya sağlıklı yumurta üretme de sorun yaşayan anne. Kizlar aranizda embriyo donasyonu yaptiran var mi?


Embriyo donasyonu

Ben firdevs hanımın asistanı evrim hanımla görüştüm başarı oranı en yüksek uygulama diyor, yüzde gibi bir garanti veriyor. Bekleme sürecine girerek gereken günde gebelik testi yapılır. Emriyo Donasyonu çiftlerden kadında yumurta ve erkekte de sperm olmaması durumunda tercih edilen tüp bebek uygulamalarından birisidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.