24 Ocak 2018 Çarşamba

Ankara tuz gölü

Ankara tuz gölü

Tuz Gölü Nerede ve Nasıl Gidilir ? Gölün karşı kıyısına ulaşmak için aynı yolun Konya Kavşağı’ndan sağa dönüp Cihanbeyli ilçesi üzerinden göle yakın kasabalara gidebilirsiniz. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak saat dakika sürecektir. Uçak ile seyahat etmeyi planlıyorsanız, 1Km olan yolculuğu yaklaşık olarak dakika sürede tamamlayabilirsiniz. Dizel bir araç bu mesafede ortalama 7. Lt, benzinli bir araç ise 11. Aşağıdaki bölümlerden tuz gölü şereflihisar ankara gölbaşı arası yol haritasına ulaşabilir, tuz gölü şereflihisar noktasından ankara gölbaşı ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.


Ankara tuz gölü

Yoğun beyazlık, tuz kristallerinin tayfları, insan beyninde kaçınılmaz kar ve buz çağrışımı yapıyor. Ayaklarınızı kıyıdaki bir karış suya sokana kadar da bu duygudan kurtulamıyorsunuz. Tuz gölüne nasıl gidilir sorusu için, göle kendi aracınız ile veya otobüs ile ulaşım sağlamanız mümkündür. O yüzden Yaz sıcakları başlamadan gidip gezip gelmek gerekir. Derinliği ortalama cm’dir.


Yağışın bol olduğu bazı yıllarda ortalama derinlik metreye kadar yükselmektedir. Bölgenin yıllık yağış ortalamasının düşük olması nedeniyle yaz aylarında göl çevresi oldukça daralmaktadır. Koçhisar Gölü olarak da bilinir. Her yıl yerli ve yabancı çok sayıda misafirin ziyaret ettiği bu şifa kaynağı ve doğa harikası göl aynı zamanda ekonomik bir değer taşımaktadır.


Gölde tuz suların yeraltına süzülmesi sonucunda buradaki daha önceden meydana gelmiş tuz do. TL, benzinli bir araç için 78. Ankara haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Karşı kıyıya geçmek içinse aynı yolun Konya Kavşağı’ndan sağ tarafa dönüp Cihanbeyli ilçesi üzerinden giden yol tercih edilebilir. Toplu ulaşım için AŞTİ’den kalkan.


Bölgesinde Tuz Firmaları mı Arıyorsunuz? Damla Aygün ve Mert Koçak çiftinin nikahını kıyan. D7üzerinden Gazi Mahallesi konumunda Talatpaşa Blv ve Hipodrum Cd. D2hedefine gidin dk.


Ankara Çıkışlı Günübirlik Turlar, Ankara Çıkışlı Günübirlik Turlar fiyatları,. Gezilecek Yerler: TUZ GÖLÜ,UÇ HİSAR KALESİ,GÜVERCİNLİK VADİSİ,ONİX ATOLYESİ,GÖREME AÇIK HAVA MÜZESİ,DERBENT PAŞABAĞLARI,ÇANAK ÇÖMLEK ATOLYESİ,ÜRGÜP,ÜÇGÜZELLER,ASMALI KONAK,ŞARAP FABRİKASI. Koyuncu Tuz Ünlü Japon TV Kanalında Yer Aldı. Uluslararası kriterlere göre A sınıfı bir sulak alan… Biyolojik çeşitliliğin korunması açısından büyük öneme sahip… Özellikle türüyle kuş varlığı yönünden. Unsubscribe from İç Mimar GÖKHAN ÜLKER?


Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesi sınırları içerisindedir. Türkiye’nin tuz ihtiyacının 40’ı bu gölden sağlanır. Konya üzerinden ise Konya kavşağından sağa dönüp Cihanbeyli ilçesine gidip buradan gölün kıyısına ulaşabilirsiniz.


Buranın gerçekten etkileyici bir görüntüsü ve manzarası var. Tuz kristallerinin şiddetli beyazlığı ve parıltısı aldatıcı bir biçimde kar ve buz görüntüsünde. Beyşehir Gölü ile yer değiştirip arada 3. Aksaray Ankara Yolu, Acıkuyu. Kimisi doğa hobisini gidermek, kimisi tuzlu suda yürüyerek şifa bulmak, kimisi ise. Gezi anı ve yorumları aşağıdadır.


Düşünün ki, bağlı bulunduğu Ankara’ya 1km. Bu yüzden: Şereflikoçhisar denilince: akla hemen her siyasi parti ve politikacının buraya il olma sözü verdiği. Tuz gölü aynı zamanda ülkemizin derinliği en az olan yani en sığ olan gölüdür. Tuz gölü ismini bu gölümüzde oluşan ve gölün çok büyük kısmı tuzla kaplanmasından dolayı almaktadır.


Ankara tuz gölü

Tuz gölünün deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık olarak 9metredir. Yani 9metre rakımlı bir göldür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar