22 Ocak 2018 Pazartesi

Saat kulesi yozgat

Her bölüm birbirinden ayrılmış olup, her cephesine birer pencere yerleştirilmiştir. Yozgat şehir merkezindeki bu heybetli ve asırlık kule zemin kat ve çanların bulunduğu kısımlarla birlikte yedi kattır. Yozgati ziyaret ettiginizde meydanda karsiniza çıkacak muthis bir tarih kokan eser. Uzun yıllardır çalışmıyordu. Her gelen yabancı saat kulesinin resmini çekmeden gitmez.


Sayın valimizin direktifleri doğrultusunda Belediye ile işbirliği içerisinde şuanda saatimiz çalışmaktadır. SAAT KULESİ Yozgat il merkezinde meydan ortasında bulunan tarihi saat kulesi. Kaynaklardan öğrenildiğine göre mimarı Şakir Usta’dır. Odobey Gadet yazısı bulunmaktadır. Saat kulesinin üzerinde Nores Jura ve L. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, saat kulesi çevresinde trafik.


Saat Kulesi kesme taştan altı bölüm halinde yapılmıştır. Bakıma alınan kule, yepyeni ve modern bir görünüme kavuştu. Ahmet Tevfiki Zade tarafından Yozgatlı Şakir ustaya yapılmıştır. Aşağıdan yukarıya doğru genişleyen enine silmelerle altı kata bölünen kulenin üst kısmı şerefe gibi bir terasla çevrilidir. Vatandaşların cebinde saati olsa da herkes mutlaka o kuleye her gün bakma ihtiyacı doğuyor.


Saat kulesi yozgat

Saatin de çalışması gerekiyor ve elimden geldiğince çalıştırmaya çalışacağım” şeklinde konuştu. Relaxing Rain and Thunder Sounds, Fall Asleep Faster, Beat Insomnia, Sleep Music, Relaxation Sounds - Duration: 3:00:01. Tevifikizade Ahmet tarafından yaptırılmıştır.


Gece ışıklandırmasıyla ayrı bir güzelliğe sahiptir. En çok ilgi duyulan yerlerden biridir. Bu durumda mazgal görünümlü dendanlar sökülecek. Neden Akdağ’ın Suları Böyle.


Saat kulesi yozgat

Akdağmadeni İlçesinde Okullara Bilgisayar Yardımı Yapıldı. Yozgat’ın tarihi simgelerinden biri olan Saat. Sözleşmeyi görüntülemek için tıklayın.


Sehrin orta yerinde kurulmus,kare prizma seklinde uzun bir kuledir. Enine silmelerle alti kata bölünen kulenin üst kismi serefe gibi bir terasla çevrilidir. En üst kisimda çan seklinde bir külah vardir.


Saat kulesi yozgat

Kulenin içerisindeki merdivenlerle yukarı tırmanılmaktadır ve en üst sert balkonla çevrelenmiştir. Etiket: yozgat saat kulesi Yozgat. Güzel anılarım var, daha sonraki dönemlerde, iki-üç kez gittim, bu güzel şehri yazmaktan sevinç duyuyorum.


Yozgat, sadece “Çapanoğlu” ismi ile özdeştirilmemeli. Yozgat kaplıcaları Türkiye de bilinen, sağlık ve turizm açısından tercih edilen kaplıcalar dır. Hububat ve et türlerinin doğal ve eski tarifleri şehrin lezzetleri arasında yer alır.


En bilinen lezzeti ise arap aşı çorbasıdır. YOZGAT’IN KAPLICALARI Yozgat şifalı sular açısından Türkiye’de önemli bir yere sahiptir. Ve kaplıca turizmi açısından. Vali Şentürk, törende yaptığı konuşmada, , “Yamaçlı-Sırçalı ve Yamaçlı-Yenifakılı yollarının karayolu ağına alınması isteğiniz başta olmak.


Park Hizmetlerine Devam Ediyor. Yerköy’de Hint Keneviri Operasyonu. Kendi halı sahalarını yapan çocuklara müjde!


Foursquare uses cookies to provide you with an optimal experience, to personalize ads that you may see, and to help advertisers measure the of their ad campaigns. Bu kulübede Deli Şa­ziye denilen akıl hastası bir kadın yaşıyordu. Bayram Karabulut tarafından yaptırılan kule altı ademeli dörtgen bir yapıda inşa edilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar