14 Ocak 2020 Salı

Çoban arayan köyler 2019

Merhaba Sayın Okurlarımız. Son haber ise Muş ilimizden geldi. Aylık bin lira, kilo peynir ve kilo yün alarak çobanlık yaptığını ifade eden Erhan Erboğa, Bazı köyler var hala çoban tutmamışlar. Vali Koca yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu, manevi havası çok yüksek, feyzin, bereketin ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yüksek seviyeye ulaştığı bir zaman.


Türkiye’nin en fazla çoban arayan adamı oldum. Hollanda’ya gidip keçilerin nasıl yetiştirildiğini öğrendim. Biraz saçlarım beyazladı ama çok zevkli oldu. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Öğretim Üyesi yönetmen Mete Yıldızcı, Karaman’ın oyunlarını mercek. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.


Geçtiğimiz yıl çobana bir sezonda bin lira para veren köylüler bu yıl bin liraya çoban bulamamaktan yakındı. Hamsiköy ve Civar Köyler Sütlaç Festivali Hamsiköy ve Civarı Maçka-Trabzon Ağustos. Yeni transfer Ivanildo Fernandes Trabzon’da Trabzonspor video.


Kozak Yaylası uçsuz bucaksız bir brokoli ormanııııı! Geçenlerde bir sahhaftan bir tomar Sélection aldım, boş zamanlarımda hem eğlenmek, hem dinlenmek için bunları okudum. Amasya’da okullarda eğitim veren 1Acil sağlık çalışanları, duyarsız çoban ve öğrencilerin asılsız ihbarlarıyla karşılaştıklarını anlattılar. Gidiyordu rotasız raylarda… Başta hafif bir tıkırtı, sonradan gelen güçlü sesler tekerlerden… Gurbete giden yolcular pencereden çıkmış, el sallıyorlardı yakınlarına.


Onlarda ya ağlaşıyor ya da ahmak gibi trenle birlikte peronun sonuna kadar ilerleyip durmadan el sallıyorlardı. Biz dönem için Allah nasip ederse bu göreve geldik. Partimiz, partimizin yetkili kurulları uygun görür tekrar aday yaparlarsa seçim kampanyamıza başlayıp yine.


Ankara’nın Bala ilçesinde 4’ü akraba kişi, alkol aldıktan sonra gittikleri büyükbaş hayvan çiftliğinde çobanı darp edip inek çaldı. Kitabın adı “Suyu arayan adam” ,yazarı Şevket Süreyya Aydemir. Yazar aslında bu kitapta kendi hayat izlenimlerini okuyucuyla paylaşıyor. Yazar dili oldukça güzel kullanmış,okunaklı ve akıcı bir dil.


Bu sayede yaklaşık 5sayfalık kitap kısa sürede bitiveriyor. Cenova ve La Speiza arasında yer alan Cinque Terre, bugün UNESCO miras listesinde rengarenk minicik beş köy. Cinque Terre sadece bu güzel mekanı temsilen konulan bir isim, o yüzden buraya gitmek isterseniz önce haritada beş köyün ismini bulmakla başlamak gerekiyor.


Yıkım ekonomisiyle yaşadığı vadisinden, tarlasından, deresinden, subaşından, ormanından, zeytin ağacından, keçisinden, tavuğundan, mandasından, yaylasından ve merasından koparılarak zorla yaşam alanlarından edilen halkın adeta birer toplama kampına dönüştürülen kentlere tıkılması bir ülkenin kendi toplumuna yapabileceği en büyük kötülüklerin başında geliyor. Gebze’yi İstanbul’un turizm koridoruna almayı hedefliyoruz. Olimpik yüzme havuzu, Tatlıkuyu kapalı pazar yeri, Çarşı Hamamı meydan düzenlemesi inşası devam eden projelerimiz. Unutmayın, Saklıkent Kanyonu bir çoban tarafından şans eseri bulunmuş.


Arayışım odur ki, milyarlık insanın milyonluk kültürlerine açım ben! Bulunduğum yeri sürekli eşeleyip bataklık yapmak yerine, ilerlediğim yerleri patikaya çevirip, insanlığıa doğru küçük adımlar atmanın heyecanını arayan bir gezginim ben. Akbaş çoban köpeklerinin dostunu ve düşmanı çok iyi tanıdığını belirten Alaattin Çoban, Akbaş çoban köpeği sahibini tanır, saygı gösterir, yanında bir misafir varsa o misafire dokunmazlar ama misafiri de asla yalnız bırakmazlar, sahibine bir şey yapar diye. Stok yaparak vatandaşı zor durumda yakalayıp malını. Havadan para kazanmaya müsaade etmeyeceğiz.


Keşfe KAR-DEF, dava avukatları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Peri Suyu Koruma Platformu adına keşfe ilişkin konuşan Eren Akyol, “Güvenlik amacıyla yapılan Pembelik Barajı’nın su tutmasıyla yaklaşık yıl geçen süre içerisinde Tunceli, Elazığ, Bingöl illerine bağlı birbirleriyle akraba, hısım olan köylülerin iletişimi kesilmiş bulunmakta. Sevgiyi arayan erkek, görüp beğendikten kısa bir süre sonra bağlanır ve evlenmek ister. Balık burcu erkeği romantiktir.


O hayalindeki kadını aramaktadır. Her seferinde sevdiği ve aradığı kadını bulduğunu zanneder ve bir süre sonra da hayal kırıklığına uğrayıp yeni bir maceraya atılır. Son bir aydır dünya Arakan’daki katliamları seyrediyor. Dev Kangal Arayan Arkadaşlara Büyük Fırsat.


Daha çok borç ve likidite sorunlarına çözüm arayan ve temel kalkınma yolunu göstermeyen bir program. Gerçi sağlıksız kentleşme ile bu tersine dönmekte ve Anadolu. Guatemala, maceracıları, kültür arayanları, plaj ibadetçilerini ve küçük bir rahatlama arayan gezginleri tatmin etmek için iyi bir seyahat seçenekleri karışımı ile bu nadir buluntulardan biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar