14 Ekim 2020 Çarşamba

Ieu ders içerikleri

Ieu ders içerikleri

Ders Muafiyetleri (Lisans ve Önlisans) Daha önce herhangi bir üniversitede yükseköğretim programlarında öğrenim görenler bu programlarda almış oldukları derslerden muafiyet almak için başvurabilirler. Ekonomi Üniversitesi Ders İçerikleri. Ders özellikle, üretim planlama içindeki planlama, çizelgeleme ve tesis yerleşimi problemlerine odaklanır. Lojistik ve tedarik zinciri alanında aldığı uygulamalı eğitim sayesinde, karmaşık sorunları analiz edebilmeli ve farklı düşüncelerden sentez yaratma yoluyla sorunlara çok yönlü bir bakış açısı getirebilmeli ve iyileştirilebilecek konuları fark edebilmeli böylece yenilikçi süreçler ile fırsatlar yaratabilme.


Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanlarında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır. Temel matematik, uygulamalı matematik veya istatistik kuramlarına ve uygulamalarına hâkim olur. Medya ve iletişim alanında edinilen kuramsal ve uygulamalı bilgileri uzmanlık düzeyinde geliştirmek ve derinleştirmek.


Ders finansal varlıklar kavramı, bu varlıkların modern ekonomi ve mali piyasalar içindeki rollerinin anlatımıyla başlar. Ders Tanımı: Ders kapsamında ordu, bürokrasi, siyasal partiler, yasama, anayasa gibi kurumların tarihsel dönüşümü tartışılacaktır. Ayrıca, Türk siyasal hayatında yaşanan dönüşümler devlet-toplum ilişkisi, siyasal kültür geleneği ve askeri darbelerin siyasal ve toplumsal dönüşüme etkileri çerçevesinde incelenecektir.


Ders Tanımı Mühendislik çizimine giriş, ortografik çizim, izometrik ve oblik izdüşümü ve kesit alma, basit ölçülendirme ve detaylandırma teknikleri, çizim ve baskı teknikleri. Model uzayı ve kâğıt uzayı kavramlarına giriş, mühendislik tasarımı çizimleri ve makina elemanları. Ders Tanımı: Bu ders, sağlık ve tıbbi bakım piyasalarının analizine ekonomik bir bakış sağlar. Ders, sağlık üretimi, tıbbi bakım üretim ve tüketimi, sağlık ve zenginlik arasındaki ilişki, sağlık piyasalarının işleyişi ve sağlık sigortalarını incelemektedir. Güncel iktisadi sorunları çözmeye yönelik katkıda bulunmak için, farklı iktisat kuramlarının önermelerini uygulamalı bir konuda sınamaya yarayacak nicel ve nitel iktisadi yöntemlerin bilgisine sahip olmak.


Aile ve toplumun sağlık ve refahı için hemşirelik ve sağlık bilimi alanındaki bilimsel gelişmeler doğrultusunda temel kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir. Ders içeriğinde kapsanan konular gelişim psikolojisinin tarihçesi, doğum öncesi ve sonrası gelişim, çocukluk dönemi gelişimi ve ergenlik dönemleridir. Laboratuvar Teknolojisi alanına temel oluşturan kuram, kavram, yöntem ve araçlar hakkında bilgi sahibi olabilecektir. John Downing İEU’de ders verecek!


EU İletişim Fakültesi Kasım’da ünlü yazar ve akademisyen Dr. Mehmet Yaşın’ı ağırlıyor. Ders Tanımı: Akademik dönem boyunca Türkiye ve dünya gündeminden güncel konular medya ve iletişim bağlantıları ekseninde ele alınacaktır.


Her hafta farklı bir konu tartışılacak ve öğrencilerin bu konuya dair argümanlar geliştirmeleri beklenecektir. Sosyoloji alanındaki temel kuramsal ve yöntembilimsel yaklaşımları değerlendirir. Microbiology and Technology of Fermented Foods, Wiley-Blackwell, USA. Matematik, Fen Bilimleri ve Mühendislik alanlarında yeterli bilgi birikimine sahip olmak.


Ders Tanımı Öğrencilere öncelikle İtalyan kültürünün temelleri daha sonra edebiyat, sanat, mimarlık, tasarım, müzik, moda ve İtalyan mutfağı hakkında bilgi verilecektir. Dersin Kitabı: Hutkins, Robert W. Söz konusu alanlarda İtalyan kültürünü betimleyen kişi, olay ve kavramlar eşliğinde öğrencilerin genel kültürü geliştirilecektir. Ders Tanımı Bu ders, mimarlık öğrencilerine temel mühendislik kavramlarını, tasarım prensiplerini, analiz yöntemlerini, mimari tasarım derslerine destek olarak pratik ve teorik bilgiler eşliğinde vermektedir. Final proje her öğrencinin kendi oluşturduğu bir web sitesini, bir PDF formatında ve bir de basılmış portfolyo hazırlanmasını talep eder. Bir içmimar ve çevre tasarımı profesyonelinin çeşitli görev ve sorumluluklarını yürütür, uygular ve yönetir.


Ders Tanımı Bu derste, öğrencilerin yazılı ve sözlü iletişim araçlarını etkili ve doğru şekilde kullanması üzerinde durulacaktır. Derste anlama, anlatma, okuma ve yazma etkinliği üzerinde çalışma yapılarak, çeşitli sözlü ve yazılı anlatım türleri irdelenecek ve eleştirel bir bakış açısıyla incelenecektir. Fiziksel ve dijital mecralarda, temel tasarım prensiplerini uygulayarak görsel anlatılar ve mesajlar kurgular.


Ders Tanımı: Türk dilinin özelliklerine göre on parmakla, bakmadan klavye kullanma yöntemi için en verimli klavye standart Türk klavyesi (F klavye)’dir. Bu dersle size on parmakla, metotlu olarak bilgisayar klavyesini hızlı ve verimli kullanma teknikleri verilmiştir. Ders kapsamında öğrenciler haber içerikleri oluşturup (metin, video, fotoğraf vb.), haber sitesi üzerinde bu içerikleri yayınlayacaklardır.


Ders Tanımı Öğrenci, muhasebenin temel kavramlarını açıklayabilecek, muhasebe usul ve esaslarını uygulayarak gerekli muhasebe kayıtlarını gerçekleştirecek, muhasebe defterlerini oluşturacak ve dönem sonu bilançosunu düzenleyebilecektir. Ders Tanımı: İnternet yayıncılığının temel ve teknik kavramları öğrencilere öğretilecektir. Pers, Selçuk ve Bizans gibi çeşitli kültürlerden etkilenmeleri gösteren başlangıç döneminden imparatorluğun dağılmasına kadar uzanan Osmanlı dönemi sanatı, geç dönem saray merkezli sanatı da içerecektir. Güz dönemi sonunda öğrencilerin şimdiki zaman, geniş zaman ve geçmiş zamanı anlamaları ve iletişim ortamında kullanmaları beklenmektedir. Moda endüstrisinin toplumdaki yerini, amacını ve sorumluluklarını incelemek.


Ieu ders içerikleri

Farklı ders içerikleri alabiliyor. Onların çift ana dal yaparak iki diplomayla mezun olmalarını ya da yan dal ile kendi disiplinlerinin dışında bir disiplinden de ders almalarını destekliyoruz. Merkezin çalışma alanına ilişkin konularda yüksek lisans ve doktora programları için ders içerikleri düzenlemek, f) Yaratıcı fikirlerin uygulamaya geçirilmesi için öğrencilere destek vermek üzere Üniversitede kurulmuş bulunan ilgili birimin faaliyetleri konusunda araştırmalar yapmak.


Ders başladığında ders video kayıtlarını başlatma görevi öğretim elemanına aittir. Madde 6- (1) Üniversite, Öğretim Yönetim Sistemindeki ders materyalleri kapsamında öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından ifade edilen görüşlerle bağlı değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar