23 Ocak 2019 Çarşamba

Ankara kalesi

Joomla - devingen portal motoru ve içerik yönetim sistemi. Yapılış tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Kentte askeri bir garnizon bulunduran Hititler tarafından yapıldığı sanılmaktadır.


Osmalılar döneminde onarım görmeyen kalenin surlarını. Kalenin yapılış tarihi tam olarak bilinmemektedir. Anadolu’ya Türklerin girişiyle birlikte kale hakimiyet altına alınmış, bu tarihten itibaren yüzlerce yıl bir Türk askeri tesisi olarak hizmet vermiştir. VII yüzyılda Frig (Phryg) kralı Midas tarafından, Ankara şehri kurulurken yapılmıştır. Günümüzde Ankara’nın Polatlı ilçesinde yaklaşık km uzaklıkta bulunan Antik Gordion şehrinde bulunan Frig Kralı Midas bir gece rüyasında bir sesin ona Topraklarında hemen bir gemi çapası aramasını ve çapanın bulunduğu.


Ankara Kalesi ’nin tarihi Ankara şehrinin tarihi ile bire bir aynıdır. Ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmemekle birlikte MÖ 2. Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar dönemlerinde birçok kez onarımdan geçmiştir. Ankara Valiligi, Haberler, Duyurular, Basın Açıklamaları, Genelgeler, Yatırımlar, İlçelerimiz, Bağlantılar, Ankara Turizm Rehberi, Fotoğraflar, Hava. Efsaneye göre bütün mesele Frig Kralı Midas’ın rüyası ile başlar.


Galatlar döneminde ayakta olduğuna dair bilgiler var. Türkiye Cumhuriyeti ‘nin başkenti olan Ankara kenti topraklarındadır. Kentin sembolü olan Ankara kalesi nin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Altındağ ilçesine bağlıdır.


Rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 9metredir. Müzeler, konaklar,hediyeler eşya satan ahşap dükkanlar inanılmaz otantik ve huzur dolu. Ama bu düşünce arkeolojik verilere dayanarak doğrulanmamıştır. Kurulum gerektirmeyen programları çalıştırdığınızda fareyi bakmak istediğiniz yöne doğru kaydırmanız yeterlidir.


Ankara kalesi

Yüzyılın başlarında kalenin orada olduğu bilinmektedir. Son zamanlarda yapılmış restorasyon çalışmaları sayesinde, kaleiçinde bulunan tarihi evler ve kalenin genel görünümü hayat bulmuş diyebilirim. Ankara Estergon Kalesi içerisinde yer alan Estergon Türk Kültür Merkezi hakkında bilgiler ile bölümleri, nerede ve nasıl gidilir ile ulaşım, konum ve haritası yer alırken aynı zamanda ziyaret saatleri gibi detaylı bilgiler bulunuyor. Estergon kalesi için hazırladığımız detaylı gezi rehberi yazısı. Ankara, tarih boyunca, kalesinin (Ankaralı deyişiyle ‘Hisar’) konumundan dolayı önemli bir askeri üs olmuştur.


Bu tarihi bölgede kültüre değer veren misafirleri cezbeden popüler özellikler arasında etkileyici müzeler var. Bölgede yapılacak şeyleri merak ediyorsanız, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Hacı Bayram Camisi sizi hüsrana uğratmayacak. Kale iç ve dış kale olarak iki kısımdır. Temmuz ayının ilk haftası başlayan ve okullar açılıncaya kadar devam edecek olan mehter takımı konserleri, her cumartesi günü saat 14. Servis hızlı, çalışanlar güler yüzlü.


Tarihöncesi dönemlerde burada oturulduğu ileri sürülmüşse de arkeolojik araştırmalar bunu doğrulamamıştır. Ankara’ya yolu düşen herkes bu kaleyi ziyaret etmek ister. Asırlardır kentin bekçiliğini yapan ankara kalesi kentin sembolü olmuştur. Bu çalışmayı yapmaktaki amacım bölgedeki fotoğraf ve gezi noktalarına en azından başlangıç seviyesinde dikkat çekmek. Gördüğünüz her şey Gordion şehrinde yaşayan Frig Kralı.


Güzel görünüyor aslında hocamında dediği gibi paslanmış sığınakların içinde ki kokusu insanı rahatsız eder olmuş. Rabbim bizlere hayır ve mübarek yerleri görmeyi nasip eder inşAllah. Neredeyse şehrin kurulduğu tarihte inşa edilmiş olan bu yapının yaşıyla şehrin yaşı birbirine çok yakındır. Hem savunma hem de yerleşim amaçlı kullanılan surlarla çevrili alanda, tarihe yolculuk. Dik yamaçlar üzerine, bir kartal yuvası gibi inşa edilmiş.


Ankara kalesi

Zamanında: Ankara, önemli akarsu (Hatip, Çubuk, İncesu) nun birleştiği noktada, hakim bir tepe üzerinde kurulmuştur. Nasıl Ankara şehrinin kuruluş yılı ve kurucusu kesin olarak tesbit edilememişse, kale için de durum aynıdır. Bazı kaynaklara göre Eti Türkleri burada bir askeri garnizon bulunduruyorlardı. Son derece önemli bir değere sahip bu bina, 2. Tureng Dictionary and Translation Ltd.


Kategorilere ayrılmış milyondan fazla sözcük ve sözcükleri farklı aksanlarda dinleme seçeneği.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar