20 Ocak 2019 Pazar

Elit ne demek tdk

Her yıl buradan bin civarında Elit ve üstün özelliği olan damızlık koyun yetiştirip üreticilere satıyoruz. Toplumda değerli sayılan ve gücü olan küçük toplumsal grup. Orta Çağda elit tabaka daha çok belli soydan gelen aristokratlardan oluşurken günümüzde ekonomik yönden zengin olanlar ve iyi eğitim görmüş insanlar elit tabakayı oluşturur.


Elit demek, kibar, bilgili, görgülü, toplumun üst katmanlarına çalışarak hakkıyla gelmiş kişi demektir. Fransızca kökenli sözcük elite’den gelen Elit, seçkin anlamına gelir. O halde elit kişi: Benzerleri arasında niteliklerinin yüksekliğiyle göze çarpan kişidir. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve birçok dilde anlamı. Bu kısımda Elit isminin sözlük anlamını iki farklı sözlükten inceleyebilirsiniz.


TDK Genel Türkçe Sözlük. Burada bulunan bilgiler genelde sözlükler, bulmaca sözlükleri veya Türk Dil Kurumu (TDK) gibi kaynaklardan alınmış kalıp tanımlardan oluşmaktadır. Eğer sizinde burada geçen tanımlara katkınız olacağını düşünüyorsanız altta yer alan yorum kutusundan sayfamızla paylaşabilirsiniz.


Zıt ve eş anlamlıları nelerdir? Ayrıca, e harfi ile başlar, t harfi ile biter. Kelime ve Karakter Sayacı.


Elit aslında siyaset ve sosyoloji kuramlarında, fazlasıyla büyük miktarda sermayeyi veya iktidarı elinde tutan küçük bir insan grubuna verilen isimdir. Komünizm, tüm malların ortak mülkiyeti fikrine dayanan bir ideoloji ve hareket olarak kısaca tanımlanabilir. Ve bu yazıda komünizm nedir, komünist kimdir, sosyalizmden ne farkı vardır gibi soruların detaylı cevaplarını bulacaksınız. Bir eylem halinde kullanabilmek için “etmek” yardımcı fiili ile birlikte kullanılır.


Her ne kadar asıl anlamı bu olsa da, yaygın kullanımı ile aşağıdaki çağrışımları da. Nedir Ne Demek (NND) Nedir Ne Demek, nedir ve ne demek sorularına başarılı cevaplar veren kapsamlı bir sözlüktür. Biyometeoroloji Ne Demek.


Vasiyetnamenin tenfizi ne demek Mirasbırakanın ölmeden önceki iradesinin ortaya çıkmasını sağlayan en önemli delil olan vasiyetnamenin anlam ifade edebilmesi için bu vasiyetnamenin tenfizi gerekiyor. Kimince aşırı sevgi, kimine göre kopulamaz bağlılık demek tutku. Bu tanım kısa ve öz bir açıklama için tutarlı olabilir.


Ama tutku duygusunun tüm özelliklerini anlatmaya yetmiyor. Eritmek ne demek, tdk sözlük anlamı nedir, eritmek erimek eylemini yaptırmak, erimesini sağlamak ya da erimesine yol açmak. Bütün parasını eritti mec. Ateş hastayı eritti mec.


Sarkastik kişiler nedir ne demektir? Aktüalite nedir, Aktüalite ne demek, tdk sözlük anlamı ve cümle içinde kullanımı, güncellik. Bazı kelimeler var ki bunlar Osmanlı döneminden günümüze kadar gelmişler fakat kullanılmadıkları için unutulmaya yüz tutmaya başlamışlardır.


Bir elitin veya bir azınlığın yönetmesi gerektiğine inanma veya yönetim işinin bir elit veya azınlık tarafından yapılması anlamına gelir. Elitizm kısaca sözlükte nedir Elitizm ne demek Elitizm ne demektir Elitizm nedir Elitizm sözlük Elitizm sözlük anlamı Elitizm sözlükte Elitizm tdk Elitizm tdk anlamı Elitizm tdk. Elit, siyaset ve sosyoloji kuramlarında, fazlasıyla büyük miktarda sermayeyi veya iktidarı elinde tutan küçük bir insan grubudur. Elit ile ilgili öncelikle kısa bir açıklaması.


Tamga nedir, Tamga ne demek. Teknik terim anlamı: Damga, nişan, alâmet. Ayrıca herhangi bir şeyin üzerine bu aletle bırakılmış olan işaret, iz anlamına da gelir. Arama Bölümü Sayfanın En Üst Kısmındadır.


KARŞIT (ZIT) ANLAMLI KELİMELER. Anlam bakımından birbirine ters düşen, birbiriyle çelişen sözcüklere zıt (karşıt) anlamlı kelimeler denir. Aynı anlam düzlemi içinde uçlarda yer alan sözcüklerdir. T)ürk (D)il (K)urumu” kelimelerinin baş harflerinden oluşan kısaltma. Borak ne demek, tdk sözlük anlamı nedir, borak halk ağzından sıfat bor.


Taşlık, işlenmemiş, sert toprak, ekilmemiş tarla Geniş ağızlı bir çeşit tatlı su balığı. Cinsiyet: ErkekYağmurdan sonra toprağın üstünde oluşan tuzlu beyaz katman. Daha çok zengin ve elit kesimin kullandığı bir yaşam alanlarından biridir heliport. Necip Fazıl Kısakürek Hatıratım yalnız benim değil biraz da tarihin, münhasıran tarihindir der. SEKÜLER NEDİR – SEKÜLER TOPLUM NE DEMEK – SEKÜLERİZM NE ANLAMA GELİYOR.


TDK, sekülerizm kavramına karşılık olarak dünyacılık sözcüğünü önermiştir. Sekülerizm, din merkezli veyahut dinî öğeleri sosyal, hukukî ve siyasî anlamda tayin edici kılan bir yaklaşımın tersine, bunları sosyal, hukukî ve siyasî. Sözcük Arapça kökenli olarak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar