4 Aralık 2019 Çarşamba

Kullanılmayan eşyaları nereye verebilirim

Rotatifler, Türk basın tarihine damgasını vuracak Hürriyet için dönüyor ve Türkiyeyeni bir gazeteye uyanıyor. Kullanılmayan ihtiyaç fazlası eşyalar, ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturulacak. Adalar eski eşya bağışı, Arnavutköy kullanılmayan eşyaları nereye verebilirim , Ataşehir kullanılmayan eşyaları nereye verebilirim , Avcılar kullanılmayan eşyaları nereye.


Zamanında bir sürü paralar verip giyemediğiniz, “bir gün zayıflarım” veya “ya kilo alırsam” diye tuttuğunuz elbiseler gün gelir dağ gibi yığılır gardroba… Oysa ki bunlar gerçekte yer kaplamaktan başka bir işe yaramaz. Gerçekte sık giydiğiniz ve sevdiğiniz elbiselerin sayısı azdır. Yırtığı söküğü olan yada yıpranmış kıyafetler, iç çamaşırı, kırık oyuncak, büyük parçalı ev eşyaları, kullanılmış nevresim takımı, yatak yorgan gibi eşyaları kabul edemiyoruz. Ankara dışından yapılacak yardımlarda gönderim ücretlerinin gönderici tarafından karşılanmasını rica ediyoruz.


Ben fatma yş kız annesiyim en büyüğü 20. Bu eski mobilyalar nereye atılır. Eskiciye sordum almadı,mobilya tamiri yapan yer almadı. Bazen görüyordum sokaklarda falan ama hiç oturma gurubu olarak attıklarını görmedim. Ne yapıcam yav bilen birisi akıl versin kaç gündür öyle duruyolar bodoslama.


Eski kıyafetlerimi nereye verebilirim diye soruyorsanız bu yazım tam size göre. Kıyafet bağışı yapılacak kurumlar hangileri? Kimseye baki değildir mülk-ü devlet, sim-ü zer, Bir harap olmuş gönül tamir etmektir hüner. Evlerde kullanılmayan ortalama milyon kadar cep telefonu olduğu tahmin ediliyor.


Kampanya için gönderilecek telefon veya tabletlerin bozuk, çok eski model veya kırık dökük olması hiç fark etmiyor. Evet, günümüzün popüler para kazanma yöntemlerinden biri de eski veya kullanılmayan eşyaları satarak para kazanmak. Evet, aslında herkes için uygun olan bu yöntem sayesinde siz de gayet iyi miktarda paralar kazanabilirsiniz. Yeri gelmişken hemen şunu da söyleyeyim. Bizim Ev ‘ e giderek hiç bir ücret vermeden ihtiyacı olan eşyaları alabiliyorlar.


Yönetmelik sayesinde evlerde ve iş yerlerinde bulunan buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi, cep telefonu ve bilgisayar gibi eski ve kullanılmayan elektrikli ve elektronik aletler para. Evinizde artık kullanılmayan bebek-çocuk kıyafetleri, eşyaları varsa bu site üzerinden ihtiyacı olan çocuklara gönderebiliyorsunuz. Eğer etrafınızda ihtiyacı olan çocuklar varsa, onlar için siz de yazabilirsiniz siteye. Firmalara sattıkları ürünlerin yarısına kadar piyasadaki eski ürünleri toplama zorunluluğu getiren uygulama, ev ve işyerlerindeki eski ve kullanılmayan ürünlerin parayla satın.


Günümüzde modayla birlikte sürekli olarak yeni kıyafet ihtiyacı duyuluyor. Böylece hevesle alınan önceki kıyafetler gözden düşüyor ve dolaba hapsediliyor. Bir daha yüzüne bakılmayan bu kıyafetleri ihtiyacı olanlarla paylaşarak, değerlendirebilirsiniz.


Yardımlaşmanın ve paylaşmanın önemine değinen Sincan Belediye Başkanı Doç. Biz vatandaşlarımız arasında bir köprü görevi kurarak onlara destek olmaya çalışıyoruz. NEREYE VERELİM Evinizdeki fazla mobilyaları, kullanmadığınız giysileri, kitapları ve daha pek çok eşyayı verebileceğiniz adresler. Kullanmadığımız eşyaları verebileceğimiz yerler.


Mobilya ve beyaz eşya, Dosteller mağazasına alıyor musunuz? Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü aranabilir. Tuzla’da yaşayan ihtiyaç sahiplerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılayan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı hayırseverlerin bağışladığı ikinci el ve kullanılmayan eşya ve kıyafetleri adresinden alıyor.


Hayırsever vatandaşlardan toplanan eşyalar yıkanıp ütülenip paketlendikten sonra barkodlanarak Gönül Elleri Çarşısı mağazasındaki raflarda yerini. Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşilırmak Caddesi ve Yeni Mahalle’deki Sosyal Yardım Merkezleri, ikinci el eşya ve kıyafetleri toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Evler, bodrumlar kullanılmayan eşyalarla dolu. Elimizi nereye atsak yıllardır el değmediğimiz bir dolu şey.


Varlığını bile unutmuşuz. Ev eşyaları en çok öğrencilerin işine yarıyormuş. Sosyal Yardımlaşma Dernekleri’nin eğitim kollarından talepler geliyormuş ihtiyaç sahibi öğrenciler için. Geri dönüşüm fikirlerinin sonu yok ve çok değerli!


Hele ki evinizdeki eski eşyaların geri dönüşüm fikirleri altın değerindedir. PARA karşılığında bir şeyin elde edilmediği, sadece iyilik, güven ve samimiyeti esas alan sosyal medya hareketleriyle tanıştırıyoruz sizi. Kiminde eski eşyaları değiş tokuş ediyor kiminde ortak araba kullanarak tasarruf ediyor kiminde seyahate gittiğiniz ülkenin insanına misafir oluyorsunuz.


Oysa şu an yaşadığımız “eşyaları nereye sığdıracağız” endişesinden sıyrılmak için yine İkea’dan büyük bir dolap, bebek karyolası, alt açma dolabı ve sallanır sandalye ile eşya konusunu kapatmayı umuyoruz. Ha bir de ilk aylar için yatak odasında kullanacağımız bebek beşiği. Daha önce annemin de bahsettiği Bomonti Fransız fakirhanesine vereyim diye niyetlendim, aradım, telefon düşmüyor.


Böyle şeylere hiçbir anlam veremem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar