9 Aralık 2019 Pazartesi

Okey google yarın şemsiye ihtiyacım olacak mı

Kadın-Erkek ilişkileri hakkında merak ettiklerini sor, hem kızlardan hem de erkeklerden anında, samimi ve dürüst cevaplar al. Olağan Kurultay’da Genel Başkan aday adayı olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, genel başkan seçilmesi durumunda “Cumhurbaşkanı adayı olur musunuz” sorusuna “Olurum. El kremi ve şemsiye de varmış çantamda. Karadenizin havası belli mi olur, değil mi?


Sabah işe gittiğim bir güzergahta hız koridoru varmıs. Takıntı mı al takıntının alası ahahahaa ;) Neyse efenim gelelim filme. Bilirsiniz küçük büyük herkesin ilgisini çeker hokus pokuslar. Altında hep bi oyun vardır ama göremeyiz. Aaaaaa diye ağzımız açık kalır.


Bugün yüreğim çok acıyor ama bu laf olsun diye söylenmiş bir söz değil. Her canlı gibi kişisel acılarım tabi ki daha çok oldu, daha çok etkiledi ama söylendiği gibi bu bir eşcinsel cinayetiyse ki ben yüzde yüz öyle olduğuna inanıyorum, daha yaşında bile olmayan bir çocuğun cinsel yöneliminden dolayı öldürülmesi akıllara ziyan bir durum. Kısacası,yani plaj sakin olacak,en yakın öteki şemsiye ile aranda onbeş metre olacak… Hatta en yakın öteki şemsiye falan olmasa daha güzel olur,dadından yinmez. Hatta hatta şezlong yerine hamakta uzansan… Lost in Turkey!


Babamın evde olmadığı zamanlarda eve aniden bir misafir gelse babam için taş ocağına taş kırmaya mı gitti yoksa derlerdi gülerek. Annem de ahhh ahhh çok yoruluyor taş kırarken diye yanıt verirdi. Sonra bi koşu misafir ailenin er kişisi ben kapar gelirim diyip gider o da ortadan kaybolurdu. Yalnız seçimde demokrasi olacak değil ya, mangalda da var.


Hani koşu parkurları, çay bahçeleri, kıraathane falan. Artık o meydanda yatan mı, gösteri yapan mı, ne ararsanız. Meydanın çevresindeki binaları, insanları izlerken bir grup insanın sıraya girmiş bir şeyleri beklediğini fark ediyoruz.


Mesaj atarsın tanışırsınız sonra arkadaş oluruz bu arkadaşlık git gide samimileşir samimileşir en sonunda sımsıkı bir can dostu olursunuz sonra birbirinize her şeyini anlatırsınız sürekli yanında olursunuz o oldu mu başka kimseyle konuşmak istemezsiniz sonra o her şeyiniz olmaya başlar en ufak bir şeyde bile kıskanmaya başlarsınız oda sizi bir zaman kıskanır. Merhaba, uzun bir süre oldu. Birçok işi eşzamanlı olarak rayında götürüyordum ve bu blogda da yazmaya devam ediyordum. Ama yazdıklarımda makasları yanlış yerlerde mi değiştirdim, artık ne olduysa içimde bir huzursuzluk duydum. Bu huzursuzluk öyle bir boyuttaydı ki artık Lena olmak istemiyordum.


Turizm Bakanı bütçeden ne pay koparacak, koparırsa bu parayı nasıl kullanacak, ya şimdi kim bakan olacak, yapacağı tanıtımın Alanya’ya ne kadar yararı olacak? Yeni vekilimiz Cengiz Aydoğan Ankara’ya alışacak, meclisin yolunu öğrenecek, sonra ileride turizm bakanı olacak. Ocak gelinim mutfakta puanlama öncesinde lider kim olduğu bence önemli değil.


Her an lider değişeceği için birincinin önemi yok. Not: Gelinim Mutfakta Ocak Puan durumu sayfanın en altında verildi. Hamilelik aya inecek, -Sigara kanser yapmayacak, -Düğünlerde halaya kalkmak zorunlu olmayacak, -Pi sayısı bundan sonra olacak, kalan fakir fukaraya dağıtılacak, -Hafta sonu tatili gün olacak, -Teneffüsler dk, dersler dk olacak, -Okeye dördüncü aranmayacak, kahvehaneler sigortalı dördüncü oyuncu çalıştıracak. Ayrıca kullanılan dilden, dile getirilenlere kadar toplumsal cinsiyet üzerine eğitim almış ve konuya duyarlı olanlar net olarak fark edilebilmektedir. Hatta bu kimi zaman, “genç kadın” mı “bayan” mı “kız” kelimesi mi kullanılacak derken katılımcılar arasında küçük gerginliklere dahi sebep olabilmiştir.


Vay arkadaş diye düşündü Alpert. Adının Osmanlı denilen bir ülkede Alper gibi orta seviye bir isim halinde varolduğundan habersizdi. Kendi kendine ne güzel ismim var lan diye sevinen bir insandı normal yaşantısında. Günümüz Amerikasında ise gayet şık, artistik bir o kadar da kadınların ilgisini çeken bir isimdi Alpert.


Ne mutlu ediyorsa kendisini onu yapsın. Bir şey giydiriyorlar, çelik halatlar var ağaçların tepelerinde, kancayı takıp 6-metreden kayıyorlar yürüyorlar. Bu gelişime ihtiyacım da vardı. Türkçe kitap okumuyorum, Türkçe.


Belki dünyada yaşam yok olacak, 1bin yıl sonra yeniden başlayacak, yeniden evrimleşme olacak, milyonlarca yıl geçecek, eğer evrimleşme sonucunda yine insan benzeri bir varlık türerse yeniden kafası çalışmayan yöneticiler, kaplumbağa hızındaki sıradan adamlar, bütün bu küçük gölgeler uygarlıklarımızın başında. Ama işte bu yağmurlu günde yürürken bulut şeklinde bi şemsiye olsa onu severdim, taşırdım, onla yürürdüm diye düşündüm. Mavi ya da gri bir bulut olmalıydı, gözümün önündeki resim buydu. Niyeyse yağmurun atında bulutlu bir şemsiye taşımak hoş bir espri, bir ironi olabilirmiş gibi geldi.


Gezi ve seyahat üzerine blog ve destinasyonlar üzerine bilgiler. Seyahat Etmek Görülecek En Güzel Rüyadır. The Tunnel filmindeki yaratık ne? Diğer blog adresimi eklemenizi rica ederim. Pazar sabahı zart telefon.


AnnE akşamüstü baleye gidiyoruz. Son bir yılda üçüncü olacak, neyse güzel bir yer kaptınız mı bari? Sahnenin hemen solundaki locayı kapattık AnnE. Biraz boynumuz ağrıyacak ama orkesta ve sahnenin içindeymiş gibi ,iyi bari. Tabii ki içten olacak, harika rol yapıyor o, benimle ilgili olacak değil ya…” “Aradaki farkı ancak sen ayırt edebilirsin.


Bunu ikimiz de biliyoruz, değil mi? Ne dediğimi iyi biliyorsun. Ben de orada olacağım, sizi izleyeceğim. Ah kes sesini… Mantıksız bu dediklerin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar