11 Ocak 2018 Perşembe

Karadeniz yemekleri

Karadeniz yemekleri

Bolu denince akla ilk gelen yöresel lezzet Bolu kebabıdır. Bu mutfağın en önemli üç elemanı: fındık, çay ve hamsidir. Ancak tereyağının ve peynirin rolü de göz ardı edilemez elbette.


Siyah üzüm, fındık, antep fıstığı ya da hindistan cevizi, isteğe göre vanilya ve mısır unuyla yapılan bir tatlıdır. Karadeniz Bölgesinde özellikle Bolu ön plana çıkmaktadır. Bolu’nun ünlü aşçılarının elinden yöresel yemekleri yemek bir başkadır. Kaygana, Fırında Hamsi Buğulama, Fırında Mısır Unlu Hamsi Tava, Yumurtalı Fasulye Turşusu Kavurması, Etli Kara Lahana Dolması, Lahana İle Ne Yapılır?


Herkese kocaman bir merhaba. Dün inanılmaz bir şey oldu. Kızım Simay akşam 20:te uyudu:) yıllık hayatında ilk defa oluyor. Devamını dileyerek çok mutlu oldum.


Karadeniz yemekleri

Ben şunu diyoruKarar vermekte zorlanacaksınız. Bilmediğiniz çok farklı damak tadı bulacaksınız. Lazibore öğle yemekleri için oldukça ideal. Burada her gün farklı sulu ev yemekleri ve çeşitli pideler tadabiliyorsunuz.


Ayten Hanım’ın önderliğinde, çok da bilinmeyen, sıcacık bir ortam haline gelmiş. Yeme, içme ve gıdalar hakkındaki güzel sözler Misafir on kısmetle gelir, birini yer, dokuzunu bırakır. Atasözü) Açın karnı doyar, ama gözü doymaz. Burada sizi karalahana sarmasından kuru fasulyeye kadar pek çok lezzet bekliyor.


Hatta Geldi geçiyor demek daha doğru olur. Ben etkinlik için geciktim. Muhlama Cheese Dip – Black Sea Cuisine. Karalahana Çorbası Turkish Savoy Cabbage Soup.


Malzemeler : demet kara lahana corba kasigi tereyag corba kasigi salca su cay bardagi misir unu su bardagi haslanmis barbunya fasulye Tuz, karabiber Yapılışı : 1- Lahana yapraklarini yikayin. Ince seritler halinde dogranir. Seritler uzunsa ikiye kesin. Tencerede tereyagini eritin.


MEŞHUR KARADENİZ YEMEKLERİ. Mekanda paket servisi imkanı vardır ve buraya gelen herkes mekandan gül. Ozellikle mihlama ve satin alma imkani olan tereyaglari benim favorim. Mıhlama, etli karalahana dolma, hamsi tava, fırın sütla.


Etiketler:amasya yemekleri, artvin yemekleri, artvinin meşhur yemekleri, bartın yemekleri, bayburt yemekleri, bolu yemekleri, bolu yöresel yemekleri, çorum yemekleri, çorumun meşhur yemekleri, düzce yemekleri, giresunun ünlü yemekleri, gümüşhane yöresel yemekleri, karabük yemekleri, karadeniz bölgesinin yöresel yemekleri. Ama hafta kaldığım Rize‘de, genelde et ağırlıklı Rize yöresel yemekleri yediğimi hemen söylesem iyi olacak. O yüzden, işte bu yazımda sizden aldığım “Rize’nin neyi meşhur?


Karadeniz yemekleri

Konu etiketleri: karadeniz yemekleri isimleri, karadeniz yemekleri listesi, karadeniz yöresel yemekleri isimleri, karadeniz bölgesine ait yemekler, karadenizin yemeklerinin isimleri, karadenize özgü yemekler, karadeniz yöresine ait yemekler. See more ideas about Gıda, Turkish Recipes and Ethnic recipes. Gıda, Vejetaryen tarifleri ve Yemek tarifleri hakkında daha fazla fikir görün. Daha sonra içerisine bir patates iki soğan iç yağı kuru kırmızı biber ilave edilerek kaynatılır. Rize Valiliği bağ pazı bağ taze soğan veya buna denk kuru soğan bağ prasa yaprağı iri domates büyüklüğünde içyağı bardak mısır unu kaşık tereyağı avuç nane kase hamsi Önceden suya konmuş hamsiler kılçıklarından ayıklanır.


Bütün sebzeler ve içyağı ince ince doğranır, elenmiş un ve kaynar su ilave edilerek karıştırilır ve ekmek hamuru. Tureng Dictionary and Translation Ltd. Kategorilere ayrılmış milyondan fazla sözcük ve sözcükleri farklı aksanlarda dinleme seçeneği. Oyun havaları, el sanatları, folkloru, dili ve yemek kültürü ile çok farklı bir dünyadır.


Alışılmış damak zevkinizi bir kenara bırakıp bölgenin kültürüne ait yemeklerini.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar