31 Temmuz 2018 Salı

Oracle replace fonksiyonu

Bütük küçük harf ayırımını dikkate alır. Daha çok örnekler üzerinden kısa açıklamalar ile gitmeyi düşünüyorum. Detaylı araştırmalar sonrasında iki yöntem ortaya çıktı sizin için uygun olanı kullabilirsiniz. Replace fonksiyonu büyük küçük harfe duyarlı değildir. Yani t veya T Replace için.


REPLACE ve STUFF Fonksiyonlari Nasil Kullanilir ve Farklari Nelerdir. Translate fonksiyonu, referans gösterilen ifadedeki değiştirilecek karakterleri, yeni karakterler ile yer değiştirir. Merhabalar , Bu yazımda oracle da fonksyonlar nedir nasıl kullanılır bu konulara değineceğiz. Fonksiyonlar Sql işlemlerimiz kolaylaştırmak için ve sürekli olarak yapılan işlemleri tekrar tekrar kod yazmamak için kullanılır. First fonksiyonu, özellikle tanımlanmış boyutunuzdaki en detaylı düzeyde işler.


Last(Sales) İfadenin son boş değer sahip olmayan değerini seçer. REPLACE fonksiyonu parametre alıp bir metnin içindeki bir karakteri başka bir karakterle değiştirmeyi sağlar. Replace direk olarak verilenleri değiştirmekle beraber. Adından da anlaşıldığı üzere regexp_replace metnin içindeki değiştirilecek olan karakterleri regex kullanarak belirlemeye yarar.


Performans açısından direk cevap veremiyorum. Keza replace daha basit bir implementasyon oluyor. Microsoft SQL Server, “Tablo Fonksiyonları” yazarken programcıya büyük esneklik ve kolaylık sağlıyor. Tablo fonksiyonları (Table Functions), tablo (dizi) döndüren fonksiyonların genel adıdır. Bunun daha iyi anlaşılması için şu T-SQL örneğine bir göz atalım.


Bu, sonuçlarınızı toplayıp satırları sütunlara döndürebileceğiniz anlamına gelir. Virgülden sonraki rakamlara dikkat ederek yorumlama yapabiliriz. Burada tek mantık istisnasız aşağı değere yuvarlama yaparız. Veritabanı sorgusundan dönen satırları istediğimiz ayıraç ile ayırıp tek satır halinde göstermemizi sağlar.


Bu fonksiyon MsSql Server. Merhabalar, İş için rakamı yazıya çevirecek bir fonksiyona ihtiyacım olmuştu. Thus, it seemed like a good time for another SQL Server vs. Oracle differences post.


IsDATE fonksiyonu da bunlardan biridir. MSSQL bünyesinde isDate ile bir kolondaki verinin TARİH olup olmadığını kullanıcıya bildirmek için kullanılır. Fakat aynı işlemi ORACLE da yapabilmeniz için aşağıdaki kodu SQL Editor kısmına yazarak Execute as Script (TOAD) butonuna basarak derlemelisiniz. Replace metodu, bul ve yerini degistirme gorevini ustlenmektedir.


TRANSLATE fonksiyonu Ilk bakista replace fonksiyonuna benzemektedir. Arkadaşlar bu fonksiyonlar veri tabanındaki bilgileri istediğimiz şekilde(Büyük,Küçük harf vb.)raporlamamızı veya daha önceden de bahsettiğimiz where ibaresi ile veri çekerken koşul belirtiyorsak o koşuldaki verinin kayıtlı olduğu formatta çağırmamız. Birleştirme yapılan tablolardan ikinci tabloda birinci tablodaki her kaydın karşılığı olmazsa, karşılığı olmayan kayıtlar sql sonucunda sadece olmayan alanlar değil bilakis kayıt hiç gelmez. Replace Fonksiyonu Karekter içerisinde, aranacak karakteri bulur ve değiştirilecek karakter ile değiştirir.


REPLACE(first_name,’e’,’a’) DEGISTIR, TRIM(‘ HELLO WORLD ‘) TEMIZLE. Tüm tarih fonksiyonları MONTHS_BETWEEN fonksiyonu dışında bir sayısal veri değeri döndüren bir DATE veri türü ile bir değer döndürür. String bir veride, başındaki ve sonundaki boşlukları temizlemek diğer bir deyişle sağındaki ve solundaki boşlukları temizlemek için RTRIM ve LTRIM fonksiyonları kullanılır. REPLACE Fonksiyonu REPLACE(x,y,z) fonksiyonu x karakter dizgesindeki y karakterlerini çıkartır z karakter dizgelerini yerleştirir.


NOT : y’nin ve z’nin varsayılan degeri NULL’dur. SQL ISNULL(), NVL(), IFNULL(), COALESCE() Kullanımı. Tablomuzdaki bir alanda işlem yapmak istediğimiz zaman boş değerler sorun oluşturabilir.


Eger x NULL olursa NULL doner. CREATE OR REPLACE PACKAGE BODY. VARCHARtipinde bir dizimiz bulunmakta. Dizi tipinde değer dönen bir SPLIT fonksiyonu yazalım.


Artık bütün projelerimizde kullabileceğimiz bize kullanım kolaylığı sağlayan bir SPLIT fonksiyonumuz var. Ben örneklerimde karakter olarak virgül(,) kullandım. Aslında bu fonksiyonu yazmanın bir çok yolu var.


Ben aşağıda bir kaç örnek yapmaya çalıştım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar