21 Kasım 2018 Çarşamba

Alevi yerleşimleri

Alevi yerleşimleri

Başbakanı Benyamin Netanyahu, seçimleri yeniden kazanması durumunda işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Yahudi yerleşim yerlerini İsrail’e bağlama sözü verdi. Netanyahu’nun salı günkü seçimler öncesinde yaptığı bu son dakika açıklamanın Filistinliler ve Müslüman dünyasında sert tepkilere yol açması bekleniyor. Hocam öncelikle emeğiniz için teşekkürler.


Bildiğim albaylar, savcılar, müsteşarları vardır. Avukatlık, öğretmenlik ve başka meslekler gibi tahsilliler sayılamayacak kadar yoğundur. Deliorman ve Dobrucada 2. Ari Çokona’nın kitabı “20. Kitap literatürdeki önemli bir boşluğu dolduruyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun Rum cemaatlerinin topluca kaydını tutmaya daha önce kimse kalkışmamıştı.


Adana dağlarından sahil boyu Çanakkale’ye kadar uzanan yaydaki dağınık noktalar Tahtacı yerleşimleri. SARIOĞLAN’DAKİ ALEVİ KÖYLERİ: Karaözü Beldesi (Belediyesi), İğdeli, Karpınar, Yerlikuyu, Kaleköy, Burunören Köyleri vardır. Kayseri’nin eski ve eğitim ve kültür seviyesi yüksekliği ile tanınan bir beldesidir. Osmanlı devletinin kuruluşundan sonrada yine aynı bölgelere gönüllü Alevî yerleşimleri ve isyana katılan Alevîlerin sürgünleri gerçekleşmiştir.


Mahmud dan önce hemen hemen tüm Türk köyleri Alevî-Bektaşî ve Bedreddinî iken, II. Ağustos 10:Yağız Fatih Nazlıer XVIII. Ordu Ordu Kaya Mezarları ve Yerleşimleri Ordu Ordu Kaya Mezarları ve Yerleşimleri Ordu il merkezi ve Mesudiye ile Ünye ilçelerinde kaya mezarlarına rastlanmaktadır. Hemşinlilerin bir kısmı ’harbi. Bu mezarlar anıtsal büyüklükte olup, Helenistik ve Roma dönemlerine tarihlendirilmektedir.


Mahmud’dan önce hemen hemen tüm Türk köyleri Alevî. Karadeniz’deki Çepni nüfus da, Hacı Bektaş-ı Velî’nin ilk müritleri gibi Alevî’dir. Ancak Osmanlı döneminde bölgedeki Çepniler Sünnîleşme yoluna gitmiştir. Index Anatolicus sitesinin göze çarpmayan marifetlerinden biri de bu. Herhangi bir köy veya kasabanın herhangi bir özelliğine (mesela eski adına, etnik yapısına, aşiretine) tıklayıp, aynı özelliğe sahip olan tüm yerleşimleri dökebiliyorsunuz.


Alevi yerleşimleri

Sonra tepedeki “Grafik harita göster”i tıklayıp aşağıdaki gibi bir döküm alabiliyorsunuz. Van ve çevresindeki Ermeni nüfusu 19. Alevi olduğu bilinmektedir.


Eğin (Kemaliye) muhaciri Ermeniler tarafından kurulmuş olan eski köyden bugün eser kalmamıştır. Bu başka bir çalışmanın konusu olabilir ancak. Sînemillîler: İç Toroslarda Bir Kürt-Alevî Aşireti Batı literatüründe Anti-Toroslar (Karşı Toroslar), İçtoroslar veya Orta İçtoroslar olarak adlandırılan bölge, gerek coğrafi özellikleri, gerek tarihi, gerek etnik yapısı, gerekse dinsel-kültürel dokusu açısından son derece ilginç bir konuma sahiptir.


Beylikler döneminden 16. Ali,İmam Hasan,İmam Hüseyin,Kerbeladan Sahneler,Kerbela Filmi,Kerbela Filmi İzle,Kerbela Olayı,İmam Hüseyin (a.s) Hayatı,Hadisler,Makaleler,Türkü Video. Meriç taşkını sonrası, km. Oğuzlar Oğuz’ların sırası ile boyuna ve manaları ile inançlarından dolayı ongunlarına değindikten sonra, sayısı Oğuz Türk’lerinde yine inançlarına bağlı olarak oldukca sık kullanılan bir sayı olduğunu belirtmektede yarar vardır. Ancak yapılan araştırmalar neticesinde çoğunluğun hemfikir olduğu talepleri karşılamak, demokratik, eşitlikçi ve adil bir tutum olacaktır.


Batılılaşma süreci karşısında otokton yönetimin kendi değerlerinden sapması nedeniyle, ortaya çıkan gerilimlerin ürünü olmuştur. Maraş olaylarının önemli etkisi olduğu söylenmektedir. Maraş dışındaki Sinemilli yerleşimleri ise daha çok Kayseri (Sarız, Pınarbaşı), Malatya (Arguvan, Akçadağ) ve Adıyaman illerindedir. Halkının çoğu asırlardır “Tunceli” demez, “Dersim” der.


Bunun, her şeyden önce bir yazarın halkına duyduğu saygının bir gereği sayılmasını diliyorum. Bir de yeni adıyla bir yeri sorduğunuzda pek çok insan bilmiyor, bu nedenle yerleşimleri özgün ve yeni adlarıyla yazacağım. Key words: The Koroglu epos, Turkmen, Teke Turkmen, Urfa and Diyarbekir lands, alevi traditions. Koroğlunun Urfa səfəri və dastanda Ələvi-Bəktaşi gelenegi.


Bayır-Bucak Bölgesindeki Türkmen Köy ve Yerleşimleri. ABD’nin Suriye’den Çekilme Kararı Sonrası İsrail’in İran Endişeleri. Suriye Sahasında Azalan ABD Etkisi ve Türkiye. PKK’nın Suriye’deki Rüyası Kabusa Dönmek Üzere. TOROSLAR’DA ALEVİ-KÜRT AŞİRETLERİ.


Alevi yerleşimleri

Bayburt'un da köylerinde Çepni Türk yerleşimleri mevcut. Yüzyıldan Kalma Kürt Yerleşimleri 16. Bu yörelerde Çebi, Çepni, Çepnioğlu türevi soyadları görmek mümkündür. Ayrıca Türkiye’den gelen Kültür Bakanlığı Gençlik Halk Oyunları, Halk Müziği ve Semah Topluluğu’ nun, Prof. Yaptığımız okuma ve dinleme çalışmalarında elde ettiğimiz bilgi ve birikimleri aşağıdaki gibi toparlamak.


Yavuzeli ilçesine bağlı Sarılar, Kuzuyatağı (Miseyri),.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar