19 Kasım 2018 Pazartesi

Dosluk nedir

Hiç beklenmedik bir anında kalbine doğan sıcacık bir duygudur dostluk. Sevinçtir, üzüntüdür, anlamaktır, hatırlanmaktır, sonsuza dek olan arkadaşlıktır. Kuran ahlakına göre insan samimiyeti derecesinde değerlidir, samimi olduğu için o kişiye güvenilir ve sevgi duyulur. Tenekeci yazılarının sesli anlatımı Yenisafak.


Dosluk nedir

Yazarlar Sesli Makale Köşesinde! Gerçek dostluk, ayrı bedenlerin âdeta bir kalple yaşamasıdır. Bu kalp ancak Allah’ın zikriyle mutmain oluyor, dostların yüzü bu yüzden kalplerin cilası. Sizin kuşakta yaşamaı arzu edenlerdenim ben aslında dostluk denilince. Babamın en büyük sözüydü elli arkadşaın olmasın bir dostun olsun yeter.


Birgün bir bakıyorsunuz dostluklarda aslında menfaaetle alakalıymış, en zorlandığınız anda bulamıyormuşsuznuz dost bildiğinizi. Bizde dostluk nedir bilir misin ? Kan bağıyla değil ama yürekten bağlı olduğumuz insanlar vardır. Tıpkı bir boşlukta yürürken, arkandan geleceğini bilerek, korkusuzca yürümek gibidir onlarla dost olmak. Arkadaşlıklar konusunda seçici olmamız gerektiği doğrudur.


Dosluk nedir

Ancak bu, arkadaşlarımızı belirli bir yaş grubundan veya eğitim düzeyinden insanlarla sınırlamak anlamına gelmez. Farklı yaşlardan, kültürlerden ve milletlerden insanlara ilgi göstermek yaşamımızı zenginleştirebilir. Dikkat edin o kalptir, diyordu Peygamberimiz. Biz sizlere bu sayfada çok güzel dostluk sözleri hazırladık. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve birçok dilde anlamı.


En büyük servetin nedir bilir misin? Gülen bir arkadaş, iyi hissettiren bir dost ve vücudundaki sıhhat… En iyi arkadaş, kendisinden başkasına, arkadaşlarını muhtaç etmeyendir. Sen benim en candan arkadaşımsın. BU YAZI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR. Günün birinde iki dost varmış her ikiside çok iyimiş ama biri saf diğeri ise kurnaz ve açık gözlüymüş.


Açık gözlü olan dostun şirketi batmış ve dostundan para istemiş bana borç para verir misin dostu nedemek sen benim en iyi dostumsun demiş ve bütün servetini vermiş. Aradan günler geçmiş açık göz olan işelrini büyütmüş işlerinde ilerlemiş ve dostunun. Efendimiz dost hadisleri, Peygamber sav. Dost, zor zamanımızda elimizden tutup bizi kaldırabilecek kişidir.


Her insanın hayatında mutlaka gerçek bir dosta ihtiyacı vardır. Hem güzel günlerde mutluluğumuzu paylaşan hem de zor günlerimizde sıkıntımızı hafifletmemize yardımcı olan kişiler gerçek dostlarımızdır. Dostluk Hakkında Kompozisyon.


Dosluk nedir diye sorsalar ben oyle süslü kelimeler kullanamam. Ama benim dosluk hakkinda tek düşüncem. Bir selamınla istediklerini yerine getiren, iki eli kanda olsa bile çağırdığında gelendir dost.


Göğüslük, önlük (çocuklar için). Dost bulunmaz, dost olunur. Arkadaşınız ve dostunuzu seçerken özenli olun zaten sıkıntılarla karşılaştıkça çevrenizdeki insanlar azalacak ve en sonunda bakmışsınız ki sizin dertlerinizle dertlenen sizinle ağlayan bir kaç insan kalmış. Bulmacada çıkan sözcük sonuçları ve bulmaca sorusu için sitemizi kullanabilirsiniz. En güncel bulmaca sözlüğü olması ile tanınan sitemizde bir de blog bölümü yer alıyor.


Dosluk nedir

Bu sayfada dünyaca ünlü düşünürler tarafından söylenen en güzel dostluk sözleri yer almaktadır. Bu güzel ve kısa arkadaşlık sözleri sayesinde dostlarınızın değerini daha iyi anlamanıza yardımcı olacağımızı düşünüyoruz. Biliyorsunuz ki her sene arkadaşlık dostluk olmak üzere kutlanan günü vardır.


Nedir bu dostluk denilen kavram, kimdir dostlarımız? Kimdir gerçek dostlarınız? Yoksa dar gününüzde, zorluktayken, sıkıntıdayken, uçurumun kenarındayken size elini uzatan, ayağa kalkmanıza destek olan, dimdik yürümenize katkı sunan mı? Telif Hakkı Hakkında: Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Erguven.


Sitemizde yer alan dosya ve içeriklerin telif hakları dosya ve içerik gönderenlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Dünyanın en eşsiz nimeti, en eşsiz mutluluğu nedir? Pek büyük bir servete sahip olmak mı?


Yoksa, bunların hepsinin bir arada oluşu mu? Filozoflar, bütün bu konuları birer birer ele alıp tartışırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar