27 Kasım 2018 Salı

Kartpostal gönderme

Gezi blogu Kartpostalanilarim. Yani yurtdışına kartpostal göndereceksiniz diyelim, ücreti 3. Gönderirken aradaki kuruşluk farkı ödüyorsunuz, onların bir makinesi var, fiyat ve damga basıyor. Gönderi ücretindeki farkı o makineden geçiriyorlar. Eskilerde kalmış bir âdet olduğunu söyleyebilirsiniz. Ama cep telefonlarının yaygın olmadığı, internetin ise esamisinin bile okunmadığı yıllarda, bayram ve yılbaşı tebrikleri için vazgeçilmez şeylerdi kartlar.


Kartpostal gönderme

Dediğim gibi hakkınız var tek tek rastgele adresler ve biyografiler geliyor. Aynı şekilde bu kişiler sizin mailinize de geliyor daha sonrasında da bakabilesiniz diye. Kalabalıkça bir masaya oturduğumuzda konusu açılsa yakınacağımız şeylerden biri de, artık kartpostal gönderme âdetinin epey unutulmuş olması.


Kartpostal haberleri, son dakika kartpostal haber ve gelişmeleri burada. Ah, ne güzellerdi yarabbi! Haber ajanslarının Malatya ilinden Öğrenciler arasında kartpostal gönderme etkinliği hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet. Artık neredeyse yok olan kartpostal, mektup gönderme kültürünün son dönemlerini yakaladığım için şanslı hissediyorum kendimi. Küçükken eve döndüğümüzde boyumun yetişmediği posta kutusunu anneme kontrol ettirmek en sevdiğim ritüellerimdendi.


Siz ilk kişiye göndermeden alamayacaksınız aksi takdirde. Peki bu ülkeleri ben mi seçiyorum? Sitenin robotu sizin için rastgele seçiyor ve göndereceğiniz adres karşınıza ID’si ile beliriyor.


ID’yi mutlaka kartpostalınıza eklemeniz lazım. Son yıla kadar yeni yıl kutlamalarının vazgeçilmez objelerinden olan kartpostal gönderme geleneğini Hediyemen. Yılının tüm dünya için sağlık, barış getirmesini temenni ediyoruz.


En son kartpostal haberleri anında burada. Eyüpsultan Yadigar Mağazası yeni yerinde. Bir süredir beni takip ediyorsanız kartpostal ve mektup manyaklığımdan haberdarsınız demektir!


Geçtiğimiz iki üç aylık dönemde bir sürü mektup ve kartpostal aldım ancak internetim olmadığı için paylaşamamıştım. Gelenlerin bir kısmını bu yazıyla paylaşacağım. Bir önceki ‘gelenler’ yazımı haziran ayında. Arkadaşlar, Yurtdışında okuyan yakınıma kartpostal gönderme yi düşünüyorum.


Nasıl yapıyoruz, detaylı açıklayabilir mi biri? Bize kartpostal gelmesini istiyorsak öncelikle kartpostal gönderme miz gerektiğiyle başlayalım bu posta. Battalgazi Belediyesi öğrenciler arası kartpostal gönderme etkinliği gerçekleştirildi. Bir zamanlar minicik kalem tutan, kalpli, çiçekli, böcekli kartların sahipleri bugün birer yetişkin, yuva sahibi, kimi ebeveyn kimi ebeveyn adayı, kimi üniversite mezunu meslek sahibi.


Akıllı telefondan fotoğraf çekip, bak sen böyle güzellikler de bilirdin diye ufaktan bir gönderme yapıyorum. Sevdiğiniz insanlara yılbaşında hala kartpostal gönderme imkanınız var. Eğer bu mutluluğu daha önce yaşamadıysanız hiçbir şey için geç değil.


GAZETECİLERE Özgürlük Platformu (GÖP), cezaevindeki gazetecilerle dayanışma amacıyla “ kartpostal gönderme ” kampanyası başlattı. Konuyla ilgili Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) bir açıklama yaparak, herkesi “Basın ve ifade özgürlüğü mücadelesini” hatırlamaya ve dayanışma göstermeye çağırdı. Kartpostallara bayılan biri olarak bu bölümde size kullandığım kartpostal sitesinden bahsedeceğim. Bir zamanların yabancı dizi, film, çizgi film ve yıldızları arasında Ninja Kaplumbağaları, Rambo, Samanta Fox gibi isimlerin.


KUZKA İzmir Travel Turkey Fuarında bin adet kartpostal kart dağıttı. Türkiye’nin dört bir tarafında bulunan sevdikleri için kartpostal gönderme imkanı buldu. Ziyaretçilerin yanı sıra Kastamonu, Çankırı, Sinop ve Rize Valileri, TÜRSAB Başkanı, KUZKA, ÇUKUROVA, SERHAT Kalkınma Ajansı Genel Sekreterleri, Kültür ve. Münasebetiyle, tutsaklara kartpostal gönderme kampanyasına katılması gerektiğine inanıyoruz.


Kartpostal gönderme

Geçmiş yıllarda Postcrossing’e üyeydim ve birden fazla ülkeye kartpostal gönderme ve alma fırsatım oldu. Hatta gittiim gördüğüm her yerden de kartpostallar alıyor ve sevdiklerime atıyorum. Sen atamasan bile sabit bi adresin olduğunda adresini verirsen en azından ben sana İzmir’den kart atabilirim. Sanal tebrik kartları geldiği olmasıdır.


Her biri bir kartpostal gönderme hakkında düşünmek, sadece çevrimiçi, bir sanal tebrik kartı oluşturma ve bu e-posta ile gönderme. Bu kartpostal gönderme ve alma eylemim hâlâ bu şekilde devam ediyor. Söylemeliyim ki kartpostal almak çok hoş bir duygu.


Gönderdiklerim kırmızı, aldıklarım ise mavi renktedir. Gönderdiğim ve aldığım kartpostalları gösteren harita.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar