26 Haziran 2019 Çarşamba

Dogal güzellikler

Milyonlarca yıldır süregelen kimsayal olaylardan meydana gelmiş doğal bir güzellik. Daha önce yaptığımız Şehirlerin Yerini Ne Kadar İyi Biliyorsun? Türkiye hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle başlı başına bir hazine elbette.


O yüzden bu listeyi hazırlamak da çok kolay olmadı. Ankara’nın bütün bu tarihi güzellikler bir bir görülmesi gereken yerlerdir ve keşke görebilsek. Ama bütün bunların dışında bir de Ankara’nın kendine özgü, fiziki şartlarından, bitki örtüsünden ve ikliminden kaynaklanan birçok doğal güzellikleri de bulunmakta.


Bunlar genellikle yaylalar, şelaleler, göller, nehirler. Doğal Güzellikleri Çanakkale tarihi bakımdan çok zengin bir geçmişe sahiptir. Vadi içerisinde, eğimli bir sahada, 5-5m x 10m ebadında taş duvar ortasına açılmış niş ile ön kısmında bir havuz bulunur.


Dogal güzellikler

Ve insanoğlu olarak bu özelliklere hayran hayran bakmaktan kendimizi alamayız. Eğer dünyanın doğa harikaları ile dolu olduğuna inanmıyorsanız kafanızı kaldırıp pek dışarı bakmıyor olabilirsiniz. Adrasan Sahilinden yöne doğu günübirlik tekne turları düzenlenmektedir. Bunlardan birincisi Suluada tekne turları ikincisi ise (Olimpos yönüne) koylara yapılan tekne turlarıdır.


Bunlar dışında izinli bölgeler için özel dalış. Yeryüzünde ki en ilginç yerler. DOGAL GÜZELLİKLER, GEZİ ve MESİRE YERLERİ Şehİtler Parkı (Eskİ Asrİ Mezarlık) İlçemizin en büyük parkı olma özelliğini taşıyan Şehitler Parkı bin metrekare alan üzerine kurulmuştur.


Dogal güzellikler

Ortaokul ve lise yıllarında babasının yanında bakırcı ustası olarak çalıştı. Odunluk Mahallesi arkasında 1hektarlık ormanlık alanda içerisinde olan Atatürk Kent Ormanı, doğayla buluşup kent karmaşasından uzak soluk alınabilecek piknik alanları, kilometre parke yol, bir ahşap köprü, kilometre yürüyüş yolu ve bisiklet yolu ile bir doğa cenneti. Farklı renkteki kumların farklı katmanlar oluşturması sonucunda ortaya çıkan bu doğa harikası toprağın renk cümbüşünün içinde kırmızı, kahverengi, mor, eflatun, yeşil, mavi ve sarı renklerini görmek mümkün. Avustralya, dünyanın en büyük altıncı ülkesi olmasına rağmen sadece milyon nüfusa sahip. Ve bu nüfusun yüzde 90′ı başta Sydney ve Melbourne olmak üzere doğu kıyılarındaki şehirlerde yaşıyor.


Kayseri çevresinde gezilecek doğal güzellikler bunlarla sınırlı değil. Dilerseniz saat uzaklıktaki Kapadokya’a gidebilir, bu büyülü coğrafyaya da bir gününüzü ayırabilirsiniz. Meis Adası Nerede Nasıl Gidilir.


Dogal güzellikler

Kıyısına adeta dantel gibi işlenmiş sarayları, köşkleri, kasırları, inci gerdanlık gibi duran köprüleri ve yalılarıyla doyumsuz bir manzaraya sahip Boğaziçi. Türkiye, doğal güzellikleri bakımından avantajlı ülkelerden biridir. Yerşekilleri ve ikliminin çeşitliliği turizm potansiyelini de önemli ölçüde etkilemektedir. Bu kıyıların büyük bir kısmı deniz turizmine elverişlidir. Altınapa Barajından gelen Meram Deresi etrafındaki çamlıklar, çay bahçeleri, piknik alanları ve dinlenme tesislerinden oluşan bir mesire yeridir.


Yazın en sıcak günlerindeki serin, esintili ve çam kokulu havası, akarsuyu, gül bahçeleri ve ormanlık alanlarıyla yerli ve yabancı misafirlerin dinlenme. Yeter artık, gidelim bu şehirden! Mesela, ben kendimi bildim bileli. Belceğiz Plajı, denizden, kumdan ve güneşten yararlanırken bir yandan da her türlü su sporunu yapabileceğiniz olanaklar sunuyor. Yine, plajdan kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak Ölüdeniz’in çevresindeki diğer güzellikleri keşfedebilir, mini bir mavi yolculukla, Akdeniz’in engin maviliklerinin, kıyılarda Torosların yeşiline nasıl dönüştüğüne tanıklık.


Bugün alışmış olduğumuz doğal güzelliklerin yanında, gördüğümüz zaman akıl sır erdiremediğimiz bir çok büyüleyici yapı mevcut. Yaklaşık bir metre genişliğinde ve ile metre yüksekliğinde tonoz örtülü. Doğal güzellikler açısından dünyanın en zengin coğrafyalarından biri olan Türkiye’yi keşfetmeye hazır mısınız?


Dünyanın dört bir yanından insanların görmek için yarıştığı Kapadokya’da unutamayacağınız bir balon gezisine ne dersiniz? Türkiye üç farklı denizin kıyısında sayısız plajları, geziye ve spora. HAKKARİ İLÇELERİ TARİHİ YAPITLAR SİT ALANLARI DOĞAL GÜZELLİKLERİ YEMEKLERİ FOTO GALERİ FOLKLÖR Yaylalar Berçelan yaylası ve çevresi dağcılık, kayakçılık, doğa yürüyüşü imkanlarına, güzel floraya sahip bir alandır.


Berçelan yaylası diğer yaylalar gibi yöre halkının yazın hayvanlarını otlatmak ve ürünlerini değerlendirmek için göç ettikleri. UŞAK İLÇELERİ TARİHİ YAPITLAR SİT ALANLARI DOĞAL GÜZELLİKLERİ YEMEKLERİ FOTO GALERİ FOLKLÖR AKSE ÇAMLIĞI : Uşak kent merkezinden km uzaklıkta kentin kuzey doğusundadır. ILICAK SUBAŞI PARKI : Uşak İzmir çıkışında bulunan park 10.


Yusufeli İlçe Merkezinden kuzeye doğru önce Altıparmak Çayı (Barhal veya Parhal olarak da bilinir) vadisini takiben Taşkıran (Sarıgöl) Köyüne, ardından vadinin kuzeybatıya devamı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar