19 Haziran 2019 Çarşamba

Şiş patik modelleri

Geçmişte beş şiş ile örülen patikler günümüzde oldukça çeşitlilik. Qcrt9jfX2Rc tıklaınız İki şişle Baklava. Beş şiş patikimizde özel satılan patik ipi pembe ,beyaz, yeşil renk kullandım şiş olarak da özel beş şiş patik şişleri, no şiş kullandım. Modeli beyaz ile başlayıp yeşil ile devam ettim. Kanalıma abone olup zil.


Tunus işi boncuklu babet, tunus işi yandan fiyonklu babet, kolay tunus işi patik modelleri, şık tunus işi patik örnekleri, gösterişli ve sade tek şiş bayan patik modelleri resimler arasında yer almaktadır. Tunus işi, babet patik, dansöz patik ve şişle yapılan patik modeli derken şimdide şiş ile yapılan patik çıkıyor karşımıza. Bir grupta karşıma çıkan şiş patik modeli bir çok yorumla karşılaşmıştı. Geçenlerde Derya Baykal yapmıştı derya kuzusu patik orada gördüm aklıma geldi.


En yeni modellerden olan bu patik ve çoraplar hem çok değişik hemde çok güzeller. Tığ işi patik modellerine göre daha uzun süre kullanılan bu patikler, kışın en soğuk günlerinde ayakların soğuktan korunmasında etkili oluyor. Bir uçtan başlanıp diğer tarafta tamamlanan bu örneği, isterseniz günlük olarak, isterseniz çeyizlik olarak, istediğiniz renklerde örebilirsiniz.


Şiş patik modelleri

Patikler çeyiz sandıklarının olmazsa olmaz parçalarından biridir. Eskiden günümüze kadar gelmeyi başaran modeller olduğu gibi modern yeni ortaya çıkmış patik modelleri de vardır. Günümüzde patikler daha çok tığ işi örgü ile ve iki şiş ile örülse de eski örnekler ve modeller beş şiş ile örülmekte idi. Emeği geçen arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.


Hanımlarımızın çok beğeneceğini düşündüğüm ve ayağımızda oldukça şık duran güzel. Beş şiş ile yapılmış patik modellerinin şemasına bakarak ve bir önceki konularımız da anlatmış olduğumuz beş şiş patik yapma tekniğini kullanarak sizde atalarımızın yadigarı olan beş şiş patik , beş şiş ile çorabı canlı tutabilirsiniz nesilden nesile aktarılması gereken güzel bir geleneğimizdir örgüler. Evinizde siz de şiş ile patik örmek istediyseniz çok geleneksel bir kültürümüzü hala yaşatmak üzere el atmışsınız demektir. Bir Türk kadını içi çok güzel bir el hobisi olacak uğraştır. El işi yapmak zaten kültürümüzün bir parçasıdır ve sizlerinde el örgüsü yapmanız bu kültürün devamı için çok güzel bir iş olacaktır.


Anlatımı resimlerle destekledik. Tıpkı örgü puf yapımı örer gibi dönerek örüyoruz. Evde kalan ipleriniz varsa yeterli miktarda değerlendirmek için örebilirsiniz. Havalar soğuk giderken kendiniz için bir tane örün.


Evde yapılabilecek el işleri, hobiler, örgüler ve geri dönüşüm projeleri. Bot patik yapabilmek için tığ işi bilmek şart değildir. Günlük kullanım için ev terliği, babet, çorap tarzı patiklerin yanı sıra tunus işi otantik desenli modeller de var aralarında. Beş şişle patik yapımı biraz karışık bir iş olsa da bilenlerin yaptığı güzel modelleri bir araya getirdim. Komşuma yaptırdığım şiş işi patiklerim var.


Kurdele ve çiçek desenleri ile farklı bir tarz ortaya çıkarmış olursunuz. Bilek kısmı zikzaklı şiş örgü patik yapımı. Allah biz hanımları süslenmeyi sevecek şekilde yaratmış. Sonra diz haroşa örene kadar arttırıp, sonra diş haroşa da arttırmadan örüp, daha sonra ilmek kalana kadar kesilerek patik örneği tamamlanıyor.


Yaz olsun, kış olsun hangi mevsim olursa olsun kadınlar için örgü şiş ile yapılan kolay patik modelleri her zaman büyük bir ihtiyaç. Kadınların, özellikle de ev hanımlarının en çok üşüyen yerleridir ayakları. Kartopu Bebe ipi ve numara şiş ile yapılan Eski usul Klasik Bebek Patiği için detayları videolu Bebek Patiği Yapımı olarak görebilirsiniz. Ben şimdi sizlere sitede bulunan en çok bakılan Bebek Patikleri. Sizler için bulabildiğim en yeni, en güzel, kolayından zoruna çok farklı modeller de patikleri derleyip galerimize ekledim.


Kimileri tığ ile kimileri ise şiş ile örgü yapabiliyor. Her renk ile örülebiliyor olması patiği cazip kılan özelliklerden biri. Patik örgüsünün birçok çeşidi var. Siz de patik örmeye yeni başladıysanız ve kolay ve şık bir model örmek istiyorsanız Tunus işi patik modelleri tam size göre!


Malzemeler: İstediğiniz renkte ipler ve numara tığ şiş yeterli olacaktır. Yapılışı: ♦ Patiğe zincir çekerek başlanır. Sizlere sunacağım şile örülen patik modelleri incelendiği zaman ne demek istediğim daha iyi anlaşılacak. Bayan, erkek ve bebek patikleri rahatlıkla şişle örülebilir.


Yani her cinsiyet ve yaş gurubu için şişle patik örmek mümkündür. Renklerimizi ikişer ikişer haroşa örerek devam edelim. Patiğimize ilmek le şiş ile geçirerek başlıyoruz. Toplamda on iki sıra haroşa örelim. Daha sonra ilmek örelim kalanı örmeden dönelim.


Sonra ilmek örelim kalanı örmeden dönelim. Bu işlemi ilmek kalıp dönene kadar devam edelim. Adım adım baştan sona detaylı şekilde öğretici video ile ne müthiş şişle patik yapımları ve daha bir çok örnekleri ve modelleri sizlerle paylaşacağım inşallah hepinize kolay gelsin. Merhaba güzel hanımlar kolay detaylı anlatımlı videolarımı bulabilirsiniz.


Şiş patik modelleri

Merhaba hanımlar, Daha önce sizlere tığ işi patik modelleri ve tığ işi patik yapımı ile ilgili bir çok konu paylaştım. Bebek patiği yapılışı her zaman en zevkli örgü işi olmuştur hanımlar için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar