26 Haziran 2019 Çarşamba

Ispanya yumurta donasyonu

Yumurta donasyonu sıklıkla baş gösteren karmaşa hissi yerine kontrol vaad etmektedir. Göz önünde bulundurulması gereken şeylerden biri başarısız olma ihtimalinin bulunmasıdır. Amerikada yumurta donasyou tedavisi için. Tüpbebek işleminin bütün etapları geçerlidir. Donör adı verilen yumurta bağışçısının yumurtalıkları ilaçlarla uyarılarak elde edilen yumurtalar, alıcı kadının eşinin spermleriyle döllenmesidir.


Yumurta Donasyonu aynı zamanda yumurta nakli ya da yumurta bağışı olarak da anılır. Bunun nedeni, yumurta donasyonu başarı oranlarının yüksek olmasıdır. Bu hasta grubunda over (yumurtalık) rezervi genellikle ya bitmiş kabul edilmekte, ya da tedavi ile iyi kalitede yumurta elde. Böyle hastalarınız geldiğinde ne yapıyorsunuz? Yok canım dondurmadı ama dondursa sorun olur mu yani taze yumurta daha iyi deniyoya spermde de aynı sey söz konusu mu?


Her olasılık da, yumurta donasyonu tedavisi kadının kendi yumurtasının kullanıldığı sikluslardan daha yüksek başarı oranına sahip olan bir üreme tedavi yöntemidir. Yunanistan, İspanya ve Romanya. Yumurta donörü nedir ve yumurta donörü nasıl olunur sorularının yanıtını sizlerle birlikte arayalım. Her ihtimalde yumurta donasyonu tedavisi kadının kendi yumurtasının kullanıldığı sikluslardan daha yüksek başarı oranına sahip bir tedavidir.


Embriyo donasyonu ( yumurta donasyonu ) tüp bebek tedavisinden daha farklı olarak bayanın kendi yumurtaları ile hamile kalamayacağı gibi erkeğin de kendi spermini kullanılamayacağı durumlarda yumurta donasyonun ve sperm donasyonun aynı anda kullanılmasıdır. Böyle durumlarda uygun yumurta donasyonu ile anne olması sağlanır. Kibariye yumurta nakli mi yaptırdı! Uzmanlar sanatçının, başkasından yumurta nakli, ya da daha önce kendi yumurtasını dondurmuş olabileceği görüşünde birleşti.


Bugüneğer kişi de sağlıklı ise tek yöntem yumurta donasyonu olabilir. Erken menopoz, kemoterapi, ameliyat nedeniyle yumurta üretimi olmayan kadınlar, yumurta donasyonu yani bir başka kadının yumurtasının nakliyle hamile kalıp “tasarladıkları” bebeklere sahip olabiliyor. Rotatifler, Türk basın tarihine damgasını vuracak Hürriyet için dönüyor ve Türkiyeyeni bir gazeteye uyanıyor.


Avrupa’da bizden daha büyük sektörü olan yok. Cinsiyet tayininde bir numarayız. Uzun zamandır araştırmakta olduğum bir konu. Hep çok uzakmış gibi gelse de bir gün gerçekten umutlarım tükenirse bu yönteme başvurabilirim. Sonuçta yaşında da menopoza girebilirdim, bu durumda da anne olmak için tek çare yumurta donasyonudur.


Sperm donasyonu da aynı kapıya çıkıyor. Maalesef kimi baba adayları, sağlıklı sperm üretememeleri nedeniyle annedeki yumurtaların döllenmesini sağlayamayabilirler. Maria Bousada, ikiz çocuk dünyaya getirdikten yıl sonra yaşamını yitirdi.


Gerçekleşmesi için çalışıyoruz! Hayallerinizi biliyoruz. Doğuştan veya sonradan gerçekleşebilen bu durumlarda sağlıklı yumurta hücresi bulunmayan anne adaylarına, yumurta donasyonu tedavisi uygulanarak gebelik sağlanabilmektedir.


Son aramalarınızın tümünü kaldırmak istiyor musunuz? Tüm son aramalar silinecek. Günlerinde tedaviye başlamaktadırlar. Tedavi için uygun olmayan hastalar ise taşıyıcı anne, sperm donasyonu ve yumurta donasyonu gibi hizmetlerden faydalanmak istiyorlar. Yumurtalıklar tedavide uyarılarak birden fazla uyarılmış yumurta elde edilmesine önem verilir.


Lübnan ve İran’da çok ileriyken Türkiye’de yumurta ve sperm donasyonu yasak” yanıtını verdi. Müslümanların biraz maceracı olduklarını belirten Müslüman jinekolog doktor, KKTC’deki tüp bebek kliniklerini bilmeyen bir hastasının İspanya’ya tedaviye gittiğini anlattı. Erkeğin sperm sayısının ya da morfolojisinin düşük olması, testislerinden operasyon geçirmiş.


Tüp Bebek Tedavisi Süreci. Dünyanın ilk kadavradan rahim nakli yapılan kadını Derya Sert anne olmak için gün sayarken, Diyanet İşleri Başkanlığı rahim naklinin caiz olmadığını açıkladı. Deneyimli ve işine tutkuyla bağlı tıbbi kadromuzun bu başarıları ile gurur duyuyoruz. Uzmanlar, sanatçının yumurta nakli ya da yumurtasını dondurmuş olabileceği görüşünde.


Sanatçının başkasından yumurta. Ben yumurta donasyonunu denerdim. Olmadı evlatlık edinirdim. Ama örnegin önce evlatlık yada yumurta donasyonu sonrası kendi çocugumda olursa her ikisine aynı mesafede olurmuyum objektif olurmuyum onu bilemiyorum. Zor bir durum ama koşullar ne olursa olsun.


YILIN EN BÜYÜK BAYRAMINDAN EN ÖNEMLİ ANLAR. Belirgin ve çok açık bir şekilde değişen duygular sözkonus ( mutluluktan üzüntüye, üzüntüden çoşkuya, lirik duygulardan yemek ve arkadaşlık keyfine kadar). Normalde taşıyıcı annenin doğan bebek ile hiçbir genetik bağı olmaz.


Taşıyıcı anneye transplante edilen embriyo tüp bebek yöntemi ile elde edildiğinden yumurta ile sperm çocuk sahibi olmak isteyen anne ile babadan alınır. Fakat yumurta ile spermde bir sıkıntı olması durumunda donasyona baçvurulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar