7 Şubat 2020 Cuma

Ankarada kutsal mekanlar

Ankarada kutsal mekanlar

Tarihi milattan önceki çağlara uzanan höyükte Frig, Hitit, Kalkolitik Çağ ve Erken Tunç Çağı gibi farklı katmanın izleri bulunuyor. Bunlara eski tarihi camilerimiz de yer almaktadır. Necati Yalçın hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. Fakat bu tip mekanlarda çoğu zaman aradığınızı bulamama ihtimaliniz, kesin bulurum düşüncesi ile siz faaliyete geçtikten sonra hevesinizin kursağınızda kalması ile sonuçlanıyor. DIŞARI ÇIK MEKANLAR YEME İÇME.


Ankarada kutsal mekanlar

Ankara konaklama yerleri. Anıtkabir’imizin bekçileri ve saatlerce kılını bile kıpırdatmadan Atamızın kutsal emanetinde nöbet tutan aslanlarımız. Tarihi Mekanlar yol tarifleri, ayrıntılı ulaşım seçenekleri.


Filistin, Arjantin, Park caddeleri ile Bestekar Sokak, Çukurambar gibi popüler güzergahlarda yaygınlaşan kafe ve barlarla, AVM’lerdeki mekanlar kıyasıya rekabet ediyor. Sabah otelimizde alacağımız geç kahvaltı sonrası ilk olarak Haliç kenarında bulunan,İstanbul’un tarihine tanıklık etmiş binaları ve Üç kutsal dinin mensuplarının ve farklı kültürlerin birlikte yaşadığı tarihi semtler gezimize Fener kendine özgü mimarisi, dar sokakları ve rum evleri ile buram buram tarih kokan. Eğer polisseniz başka bir yer aramanıza gerek yok. Günümüzde kutsal bir ibadet yeri olarak atfedilen Eyüp Sultan Camii Haliç kıyısında, Eyüp semtinde yer almaktadır.


Diğer illerden ya da yurtdışından gelen turistlerin görmeden geçmedikleri tarihi bir camiidir. Daha doğrusu neden ? Aslında o kadar çok neden varki ile ilgili. Baştan başlayalım :) Dünyada tam kıta bulunuyor ve bu kıta üzerinde antik olarak tane harika var (Keops Piramidi, Babilin Asma Bahçeleri, Efes Artemis Tapınağı, Olimpiya Zeus Tapınağı, Halikarnas Mozolesi, Rodos Heykeli ve İskenderiye Feneri). Bozcaada Gezilecek Yerler Rehberi. Adanın huzur veren renkli sokaklarında ada insanının stressiz ve mutlu hayatlar yaşadığını görmek, meyhanelerinde sonu gelmeyen sohbetlerin içinde bulunmak, eşsiz gün batımlarına şahit olmak belki de buraya gelmek için yeterli nedenler.


En kolay yollardan biri pusuladır. Kıbleden uzaklığa bağlı olarak kıble yönü şehirden şehire veya ülkeden ülkeye az miktarda değişir. Alman arkeologlar tarafından tarihte tespit edilen en eski insan tasvirlerinin bulunduğu mağaralar da tarihsel öneme sahip.


Kapıkırı ve Gölyaka’daki alanlar Hıristiyanların kutsal mekanlarından kabul ediliyor. Balıkların kutsal kabul edilmesinin hikayesi de ilginç: Zamanında, köy muhtarı içme suyu olarak da kullanılan kaynaktaki balıkları alıp dışarı atmış. Ondan sonra muhtarın oğlu, kızı, hanımı ve kendisi bir yıl içinde vefat etmiş ve ailesinden kimse kalmamış.


Bu olaydan sonra balıklar tekrar türemişler. Sanata, gençlere, çocuklara hizmeti kendine amaç edinmiş olan kuruluşumuz, üzerine almış olduğu sorumluluğun bilincinde olup zaman ve mekan gözetmeksizin hizmetini sürdürmektedir. Bulunduğu yer itibari ile Efes Antik Kenti’ni kuşbakışı gören tarihi ve kutsal mekân, TL karşılığında ziyaret edilebiliyor.


Mesela tüm Hristiyanların tanıdığı tek ayakta kalan kilise burada (tek konusunda emin değiliz gerçi). Buraları görmeden olmaz tabi. Kabe`nin örtülerinden bir parça ve önceki örtülerden yapılmış Kabe modeli, Anadolu Mimarlık Mobilya ve Kültürel Mirası Müzesi`nde törenle sergilenmeye başlandı.


Yalnız iki yan duvarı ile kenarları işlemeli olan kapı kısmı eski hali ile ayakta durmaktadır. Bu büyük ve görkemli kapıdan kutsal yapının iç bölümüne ve pronaos denilen üstü kapalı bir geçide gelinir. Bu dönüşüm kutsal ve maddi olanın ayrılmasıyla başlamıştır. ANKARA D-Smart Bayileri. Bitik’te Hitit yerleşmesi ve Haymana ilçesi yakınlarındaki Gâvurkale’de Hitit dönemine ait önemli bir kutsal yerleşim bulunmaktadır.


Ankarada kutsal mekanlar

Geniş Bilgi Ve Mekanlar. Doğal güzelliklerinin yanı sıra, kalesi, müzesi ve Cenova şatosuyla tarihi bir tur da. Her sabah akşam trafiği şikayet edilse de seviyorum.


Kaliteli mekanlar,kaliteli insanlar her kesime hitap eden onlarca cafe. Jun önce olumlu oy verildi. Kayseri mantısı, çerkes mantıları, özel çerkes ve kayseri yöresi yemekleri, börek, salata, zeytinyağlı ve tatlı çeşitleriyle sizlere geniş ve lezzetli seçenekler sunmaktadır.


Hacı Bayram Veli Hazretlerinin kabrini ziyaret ederek onun adını alan cami de öğle namazı kıldılar. Sonrasında diğer kutsal mekanlar ziyaret edildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi. Birçok dizinin çekildiği mekanlar izleyiciler için merak konusu oluyor. Ve bunun içinde ölüler yakılarak, külleri kutsal Ganj Nehrine atılır.


Bu ölü yakma örenlerinde cenazenin üzerinde çok fazla odun görürseniz, bu ölen kişinin oldukça zengin olduğu anlamına gelmektedir. Mersin’in inanç turizmiyle ön plana çıkan ilçesi Tarsus özellikle Hristiyanlar için çok sayıda kutsal mekana ev sahipliği yapıyor. Tarih boyunca Anadolu’da medeniyetlerin buluştuğu bir coğrafya olarak bilinen Tarsus ismi Hristiyanlık tarihinde de sıkça geçiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar