11 Ağustos 2020 Salı

Sadece fotoğrafı olan birini nasıl bulurum

Geçen gün gittiğim konserde bir çocuk gördüm ama konuşamadım kaç gündür arıyorum ama bulamıyorum elimde sadece konserde tesadüfen arkamızda bir karede çıkmış nasıl bulabilirm. Diğer konusu altında soruldu. Birkaç veya bir fotoğrafı elimizde olan birisini bulmak: Daha kötü senaryolar olsa da, kötü senaryolardan birisi olan yalnızca fotoğrafa sahip olmak konusunda bize yardımcı olacak birkaç maddemiz var. Sadece resimleri olan birini nasıl bulurum? Bu içerik Onedio üyesi kullanıcı tarafından üretilmiş, Onedio editör ekibi tarafından müdahale edilmemiştir.


Sadece fotoğrafı olan birini nasıl bulurum

Siz de Onedio’da dilediğiniz şekilde içerik üretebilirsiniz. Bu Devirde Sosyal Medya Kullanmayan İnsanı Nasıl Stalklarsın? Fotoğraflar uygulamasıyla sorunsuz şekilde çalışır.


Bu yazıdan çıkacak bir sonuç daha var. Profilinizi ne kadar gizlerseniz gizleyin facebookta birini bulmak aslında o kadar çok zor değil. Tek istisna profil fotoğrafı olmayan profiller için. Bu tarz profillerde profil fotoğrafı standart olduğu için haliyle bulmak da zorlaşacaktır. Sizin veya başkalarının paylaştığı fotoğraflarda insanları veya Sayfaları etiketleyebilirsiniz.


Evinize yabancı öğrenci kabul eder misiniz? Sözün özü ve bu olaydan çıkarılacak ders ise şu: Tecavüz sanıklarının ceza almayı bırak hayatlarına kaldıkları yerden hiçbir şey olmamış gibi devam ettikleri dönemde bu taciz olayı sosyal medyaya düşmeyip sadece yargıya intikal etmiş olsa belki de hiçbir sonuç çıkmayacaktı ve tacizci başka başka kadınlardan tehditle meme fotoğrafı istemeye devam edecekti. Sosyal medya insanları diğer insanlara ve markalara bağlarken çok önemli bir rol oynuyor.


Bu yüzden WhatsApp kullanan milyarlarca insan var ancak diğer insanlardan ayırt etmek için çok yardımcı olan bir şey var. Resimlerinizden herhangi birini profil resminiz olarak ayarlayabilirsiniz. Ben sadece bilginiz olsun diye söylüyorum. Hocam işte bende onu soruyorum sadece bu sayfa daha ilerisine gidemiyorum. Bir telefon görüşmesinde sizi sıkmadan sorabilecekleri zaten veya tane bilgi var.


Sadece fotoğrafı olan birini nasıl bulurum

Sizin güvenliğinizi sağlayan 2-bilgiden birini kendi ellerinizle başkaları ile paylaşmak istemiyorsanız, bu ayarı da düzenlemek iyi bir fikir olabilir. En iyi makina en iyi fotoğrafı çekseydi en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı. Lewis Carroll ‘Geleceğin cahilleri’, deniyor.


Ancak şöyle bir sorun var fotoğraflarınız Full HD de olsa çözünürlükte aşırı derecede düşme olacaktır,buna önem vermeyip sadece bir anı olarak saklamak isteyenlere önerilebilecek en basit yöntem şimdilik bu gibi görünüyor… Sorularınız için aşağıdaki İnstagram hesabına mesaj atabilirsiniz. En güzel hatıralarım, en sevdiğim insanlar bu albümün içindedir demiş Albümün sonunda bir sayfa boş. Oraya da, Londra’da karımla, oğlumla bir arada çektireceğim bir fotoğrafı koyacağım. Mesajlaşmayı daha zevkli bir hale getirmek için, arka plan denen bir şey geliştirilmiş. Eğer bir arkadaşınızın resmi telefon rehberinizde eklenmişse, otomatik olarak WhatsApp’da da bu resim gözükecektir.


Onlarca yere belki tanıyan gören birini bulurum düşüncesiyle hırsızın fotoğraflarını yapıştırdım, kimi tek kelime Türkçe bilmeyen Suriyelilerin olmak üzere onlarca dükkana girdim öyle böyle anlaşarak fotoğrafları gösterdim, videoyu izlettim. Tezgahlarda telefon satanlara sordum. Dünya’nın en büyük online fotoğraf paylaşım uygulaması hiç kuşkusuz Instagram.


Son günlerde özelden bana ulaşan sorulardan birtanesi de instagram’da gizli profilleri nasıl görebilirim şeklinde. Instagram gizlilik ilkesine göre kullanıcılar profil hesaplarını kilitleyip sadece istedikleri ve tanıdıkları kullanıcılara açık tutmayı tercih edebiliyorlar. Ayrılıklarda yalnızca kadınların acı çektiğini düşünüyorsanız aldanıyorsunuz, erkekler de çok acı çekiyorlar. Belki kadınlar kadar duygularını dışa vuramadıklarındandır erkeklerin acı çekmediği düşüncesi.


Oysa ki onlar da acı ile yıkıntı yaşayabiliyorlar. Siz de bir erkeğin ayrılık sonrası neler yaşadığını, neler yaptığını merak ediyor musunuz. Günümüzün en popüler çöpçatanlık uygulaması Tinder, ülkemizde birçok insan tarafından ön yargıyla karşılansa da yurt dışında sevgilisi olmayan insanların büyük çoğunluğu tarafından kullanılan bir mobil uygulama. Birbirinden habersiz şekilde birbirini beğenen iki insan konuşmaya başlar. Bu nedenle “Profilime kim bakmış” türü uygulamalara yoğun ilgi gösteren kullanıcılar, böylece hangi arkadaşlarının profil sayfalarına tıkladığını öğrendiğini zannediyor.


Bu kısımda fotoğrafınızın altına yazacağınız yorum ya da etiketleri yazabilirsiniz. Bu işlemden sonra da Save Caption diyerek fotoğraf yükleme işlemini tamamlamış olacaksınız. Unutulmamalıdır ki fotoğrafı makine değil, göz çeker.


Makine sadece basit bir ara cıdır. Birini anladık da ötekini bir türlü anlamadık. Ayak yıkamak için diyorlar, o da pek anlamlı görünmedi ama.


Ne ülkeyi perişan eden açlık, ne sokaklardaki sefillik, ne de dini bağnazlığının izleri o fotoğraflarda yansır. WhatsApp’da bizi engelleyen kişiyi görmek mümkün değil ama dolaylı yollardan bunu anlayabiliriz. Sizi engelleyebileceğini düşündüğünüz kişinin profiline tıkladığınızda, o kişinin son görülme tarihi gözükmüyorsa bu bir ihtimal.


Deli gibi WhatsApp kullandığını düşündüğünüz birine yolladığınız mesaj, tik yerine tik. Her neyse, ben bir teşekkür falan beklemiyorum, başımın okşanmasını da istemiyorum, siktiriniz gidiniz. Taraftarlara, kuyruk beklemeden, hızlı, güvenli bir şekilde stadyumlara giriş imkanı, kulüplere ise taraftarlarını tanıma ve yeni gelir alanları oluşturma imkanı sağlayan, ayrıca yaygın üye işyeri ağı ile istediğiniz yerden alışveriş imkanı sunan, kişiye özel kampanyalar ile hayatınızı zenginleştiren, ayrıcalıklı ek hizmetleri ile hayatınızı kolaylaştıran.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar