26 Ağustos 2020 Çarşamba

Siber saldırılara karşı alınacak önlemler

Siber Saldırılara Karşı Alınacak Önlemler 20. Bu kapsamda alınması gereken temel önlemler daha güvenli bir sisteme sahip olmanız için gerekli ilk adım olmalıdır. IP video gözetimi de, siber risklerden etkilenir, ancak ağları ve ağa bağlı cihazları korumaya ve güçlendirmeye yönelik temel adımları atmak onları saldırılara karşı daha az hassas kılar. Günümüz teknoloji devri , her ne kadar işletmemizin bir çok alanda işlerini kolaylaştırp zaman ve para tasarrufu yapıyorsa bir o kadar da güvenlik zafiyetleri oluşturmakta.


Siber saldırı ve tehditlere karşı alınacak önlemler. Son günlerde gerek bireysel gerek kurumsal anlamda yaşanan olaylar nedeniylesiber saldırılara yönelik alınacak önlemler önem kazanmaya başladı. Experian Türkiye’nin Genel Müdürü Mehmet Bozacıoğlu, tüketici ve şirketlere önerilerde bulundu.


Geleneksel olarak, makinelerin kilidini açmaya geldiğinde hırsızlar arasında belirli bir onur söz konusu olsa da, Kaspersky’ın verdiği rapor, fidye ödemeyen beş küçük işletmeden birinin verilerini geri alamadığını belirtti. Siber tehditlere karşı işinizi sigortaladınız mı? Teknoloji günlük yaşamımızın her yerinde… Dijitalleşme, kurumsal ve sosyal hayatın vazgeçilmez parçası haline gelince, siber riskler de teknolojik gelişmelerin hızıyla orantılı olarak artıyor. Siber sigorta, iş hayatında alınacak önlemler arasında en etkili. Hayatımızın temel parçalarından biri haline gelen internet aynı zamanda ürkütücü ve tehlikeli bir ortam.


Siber casusluk ve kimlik hırsızlığı, hacker’ların bilgisayarlarımıza siber saldırılar düzenleyerek şahsi bilgilerimizi çalması olasılığı. Katlanarak büyüyen dijital bankacılık rakamları e-ticaret sitelerinin de yaygınlaşmasına neden oldu. Artık en çok melek yatırımı teknolojik start-uplar çekiyor.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) enerji sektöründe siber saldırılara karşı harekete geçti. EPDK, siber saldırılara karşı endüstriyel kontrol sistemlerinin daha dirençli ve güvenli hale getirilmesi için Enerji Sektöründe Kullanılan Endüstriyel Kontrol Sistemlerinde Bilişim Güvenliği yönetmelik taslağı hazırladı. Regülasyonlar artmaya devam edecek.


Bu yazımızda siber saldırılara karşı alınacak önlemler nelerdir, siber saldırı yöntemleri, siber saldırı nedir kısaca vikipedia gibi siber saldırı hakkında detaylı bilgiler sunduk. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Siber zorbalığa karşı tedbir zirvesi Siber güvenlik konusuyla ilgili yerel ve küresel sorunlar bu zirvede ele alınacak.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK), siber saldırılara karşı yerli ve milli İnternet Değişim Noktası (İDN) kurulması ve veri merkezi sektörünün geliştirilmesine imkan. Türkiye`nin de son zamanlarda sıkça maruz kaldığı siber saldırılara karşı alınacak önlemler hakkında konuşan Plato Meslek Yüksekokulu İnternet ve Ağ Teknolojileri Program Başkanı Erdal Can Yalçın, `En önemli çözüm yolu Türkiye`nin kendi yazılımlarını üretebilmesinden geçiyor`` dedi. Türkiye nin de son zamanlarda sıkça maruz kaldığı siber saldırılara karşı alınacak önlemler hakkında konuşan Plato Meslek Yüksekokulu İnternet ve Ağ Teknolojileri Program Başkanı Erdal Can Yalçın, En önemli çözüm yolu Türkiye nin kendi yazılımlarını üretebilmesinden geçiyor dedi.


BTK tarafından siber saldırılara karşı yerli ve milli İnternet Değişim Noktası (İDN) kurulması ve veri merkezi sektörünün geliştirilmesine imkan veren düzenleyici çerçevenin. Türkiye’nin de son zamanlarda sıkça maruz kaldığı siber saldırılara karşı alınacak önlemler hakkında konuşan Plato Meslek Yüksekokulu İnternet ve Ağ Teknolojileri Program Başkanı Erdal Can Yalçın, ‘’En önemli çözüm yolu Türkiye’nin kendi yazılımlarını üretebilmesinden geçiyor’’ dedi. Siber Tehditleri Hızla Belirleyip Teknolojik Tedbir Alınacak. Yapılan araştırmalar gelişmiş siber saldırıların çoğunun çeşitli kimlik hırsızlığı yöntemleriyle gerçekleştiğini gösteriyor.


Her gün dünya üzerinde pek çok kurum gibi kullanıcı kimliklerini ele geçirmeyi hedefleyen saldırılara maruz kalıyor. Bu anlamda alınacak önlemler hayati önem taşıyabiliyor. Yukarıda anılan siber casusluk grubuna ait “aktivite sıklıkları”, “saldırı yüzeyleri”, “saldırı geçmişleri”, “saldırılarda kullanılan atak vektörleri” ve bu saldırılara karşı alınacak önlemler ile ilgili detaylı analiz aşağıda detaylandırılmıştır.


BTK siber saldırılara karşı yerli ve milli İnternet Değişim Noktası (İDN) kurulması ve veri merkezi sektörünün geliştirilmesine imkan veren düzenleyici çerçevenin oluşturulması hedefleniyor. Ayrıca Wainwright in yapmış olduğu açıklamada, “Europol gibi diğer polis teşkilatlarının’da bu işe karşı büyük önlemler almasına rağmen, bir çok büyük banka ve şirketlerin öncesinde bu denli büyük saldırılara maruz kalmamaları, şimdiye kadar alınan ve alınacak saldırılara karşı yetersiz olduklarını. Bu bağlamda, siber saldırılara karşı savunma mekanizmasının en önemli ayağı eğitimdir. Kurumların en zayıf olan halka olan insan faktörünü, “Ortak Analiz Raporu”unda belirtildiği şekilde bilinçlendirmeleri, bu “savaş”lara karşı alınacak en önemli tedbirdir. Bu gece siber saldırılara karşı hazır Seçim gecesi ülke genelindeki tüm siber hareketler, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) bünyesindeki USOM izlenecek ve alınacak önlemler buradan koordine edilecek.


Bu süreçte ise teknoloji genellikle iki. Sosyal mühendislik saldırılarına karşı alınabilecek önlemler, diğer siber saldırılara karşı alınacak önlemler le benzerlik göstermektedirler. Belirleyici özellikleri, alınacak önlemlerin sadece bilgisayar ve ağ altyapısı değil, çevresel güvenlik ve düzenli eğitim boyutlarını da içermesidir.


Bakan Işık, siber saldırılara karşı bakanlık bünyesinde bir personelin çalıştığını, saldırılara önlemler için de bin TL ayrıldığını belirtti. Bilişim sistemlerini işlevsiz hale getirmeye yönelik siber saldırı ve sabotaj eylemlerine karşı gerekli önlemler alınacak, özellikle sosyal medya ortamında yapılan provokatif. Siber Zorbalık Nedir, Siber Mobing Nedir, Siber Zorbalık Nasıl Fark Edilir? Hangi saldın türlerinin revaçta olduğunu söyleyebiliriz?


Dünyada siber saldırılarla ilgili sou durum nedir? Hayata sunduğu tüm kolaylık ve güzelliklerin yanı sıra dijital dünya, yoğun bir kirlenme ile de karşı kaışıya. Siber dünyadaki zararlı yazılım sayısının 4milyonu aşmış olduğunu tahmin ediyonız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar