19 Mayıs 2016 Perşembe

Izmir üzümü nerede yetişir

Gençlik meyvesi olarak bilinmektedir. Soğuğa ve don olaylarına dayanıksız bir meyvedir. Ege Bölgesinde (Küçük ve Büyük Menderes, Aydın, İzmir ) yetişir.


Goji Berry çok önemli bir meyve. Türkiyede Karadenizin nemli ortamında yetişmeye elverişlidir. SALATALIK NEREDE ÜZÜMLER DE ORADA. Sultaniye üzümü hafif, hoş içimli ve meyve aromalı şaraplar veriyor.


Ege’nin yumuşak ikliminde, İzmir yakınlarında, kumlu ve çakıllı. Kalecik Karası kurutularak da tüketilebilir mi? Nahoş tadı olan ve genelde şurup, reçel, marmelat ve çay yapımında kullanılan frenk üzümü bir çalı meyvesidir. Frenk üzümleri, aşırılığı olmadığı (sıcak veya soğuk) ve sisli olmadığı her ortamda yetişir.


Yazan: esma - Eskişehir Puan: merhaba dilekçim şüphe duymakta çok haklısın. Sofralık olarak değerlendirilen ve aranan bir çeşittir. Kendine has karamelize bir lezzeti vardır. ADANA : Pamuk ( Beyaz altın ). TEKİRDAĞ : Şarköy Üzümü ve Şarabı Ayçiçeği. Nerede hangi meyve yetişir ? Adıyaman: Şeker pancarı ve karpuz.


Alıntı Yaparak Cevapla: Cevapla: Bu konunun kısa yolunu aşağıdaki sitelere ekleyebilirsiniz. Acai Üzümü Euterpe ailesinden, geniş ve büyük üzüm salkımları şeklinde yaban mersinine benzeyen, mor renkli meyveler veren bir tür palmiye ağacıdır. Acai üzümü Güney Amerika Kıtasına özgü tropikal iklimlerde yetişen, son yıllarda tanınmaya ve popüler olmaya başlayan bir meyvedir. Henüz yeni yeni tanınmasının en büyük nedeni bu ağacın.


Tarih boyunca bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış Anadolu toprakları, doğal güzelliklerinin yanı sıra meyve çeşitliliğiyle de adından söz ettiriyor. Botanikteki adı ‘’Ribes nigrum’’ olan frenk üzümü, ülkemizde kuş üzümü olarak da bilinen, çalı formunda bir bitkidir. Avrupa’dan Asya’ya geniş bir bölgede, doğal bir şekilde yetişir.


Odun dallarında oluşan siyah ve küçük meyveleri ise C vitamini ve potasyum bakımından son derece zengindir. Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen goji berry meyvesi ile ilgili hazırladığımız bu galeride goji çileği, kurt üzümü olarakta bilinen goji berry meyvesini inceleyeğiz. Prosecco üzümü nerede yetişir? Türkiye, dünyada bağ arazisi yönünden 4’üncü, yaş üzüm üretimi yönünden İtalya, Fransa, ABD ve İspanya’nın ardından yıllık milyon 7bin tonla 5’inci sırada. Karadeniz Bölge’sinin Şifa Kaynağı Karayemiş Meyvesi Karayemiş dediğimde aklınıza İzmir’de İncir diye tabir edilen bildiğimiz Kara İncir gelebilir.


Fakat benim bahsettiğim Karadeniz bölgesinde yetişen bir çeşit meyve olan siyah ve kırmızı tonlarında rengi olan Karadeniz’e has bir şifa kaynağı Meyve. En yakın zaman da ürün teslimat kolaylığı ile birlikte Ankara, İzmir, Konya, Sinop, Eskişehir, Giresun, Antalya, İstanbul ve diğer tüm şehirlerimizden kolaylıkla temin edebilirsiniz. Ayı üzümü nerede satılır.


Genel olarak Marmara, Ege, Akdeniz’in makilik alanlarında yetişmektedir. Gelişimi çok yavaş olup senede metre civarı boya ulaşır. Akdeniz kuşağında, İber yarımadasından Asya kıtasına kadar her yerde yabani şekilde yetişir.


Türkiyenin ilk ve tek Patentli üzümü olarak kayıtlara geçen Erzincan'ın Cimin Üzümü çiftçinin yüzünü güldürdü. Erzincan'ın daha çok Üzümlü ilçesi ve bölgesinde yetişen Cimin üzümü bu sene geçtiğimiz yıllara göre daha verimli geçiyor. Bektaşi üzümü olarak bilinen bu meyvenin tarımdaki diğer adı ? Koyu mor renktedir ve kabuğundan dışarı çıkan sarı bir çekirdeği vardır. Kökleri saçak şeklinde olup, fazla derine inmezler.


Her sene dipten yeni sürgünler meydana getirir. Salkım Üzüm aslında bakarsanız İzmir ve Manisa gibi iklimi. Merhaba Ömer Bey, Fidan satisimiz vardır. Bizden temin edebilirsiniz.


Iletisime gecerseniz ayrıntılı gorusebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar