28 Aralık 2016 Çarşamba

Iç anadolu bölgesi dağları haritası

Bölgenin haritası içeriğimizde yer verildi. KONUMU, SINIRLARI VE KOMŞULARI. Dağları: Yer şekilleri sadedir. Engebeli arazi fazla olmadığı. Anadolu Yarımadasının ortasında yer alır.


Elmadağı ve Sündiken gibi dağ kuşaklarının yükseltisi fazla değildir. Cevap yazmak için giriş yap yada kayıt ol. Türkiye Dilsiz Ova ve Plâtolar Haritası. Marmara Bölgesinin Dilsiz Haritası. Piknik ve doğayla iç içe bir.


Platolar en fazla bu bölgemizde yer. Konya Bölümünün sınırı üst tarafta Eber Gölü’nün kuzeyi, alt tarafta ise Melendiz Dağının güneyidir. NEHİRLERİ Kızılırmak, Yeşilırmak, Sakarya, Filyos ve Çoruh, önemli akarsularıdır.


Kışlar soğukça, yazlar serince geçer. Ortalama yükseltisi en fazla olan bölgemizdir. Yetişme şartları buğday ve arpaya benzer. Soğuğa karşı daha dayanıklıdır.


Bursa çevresinde, Türkmen, Domaniç ve Uludağ (Eski bir iç volkanik kütlenin aşınması sonucu oluşmuştur) bulunmaktadır. Ege bölgesi dağları, denizlere dik uzanmaktadırlar Bu nedenle sahil şeritleri girintili - çıkıntılıdır. Bölgelerin özellikleri aşağıdaki haritada mevcuttur.


Yukarı Sakarya, Orta Kızılırmak, Yukarı Kızılırmak ve Konya. Ege Bölgesinde hangi iller bulunur? Batıda da Manisa Dağı vasıtası ile Urla. Bölgede sekiz adet il bulunmaktadır.


Nüfus yoğunluğu Km2’ye 71. Karadeniz’den almaktadır. HARİTASI, güney dogu anadolu böldesinin cografik özellikleri sınıfa uygun, iç.


EGE BÖLGESİ (İÇBATI ANADOLU BÖLGESİ). Bütün coğrafi bölgeler arasında yüz ölçümünün büyüklüğü bakımından 1. Her bölge kendi içerisinde bölümlere ayrılmıştır ve çeşitli proje, sanayi ve tarım kollarına göre bölgelerin uğraştığı işler geçim kaynakları bulunmaktadır. Bu sayfada en popüler karadeniz bölge haritası yer almaktadır.


Bu galeride resim (harita) bulunmaktadır. Konu sonrası üzerine öğrendiğiniz dağları üzerine yazabilirsiniz. Dış kuvvetlerin (Akarsu, Buzul, Dalga, Rüzgâr) karadan aşındırdıkları malzemeler deniz, okyanus ya da jeosenklinal alanlarda birikir.


Iç anadolu bölgesi dağları haritası

Bu nedenle nemlilik etkisi Ege kadar iç kesimlere gelmez ve sıcaklık farkları fazladır. Bu özelliği ile birlikte ülkemizin topraklarının sadece 5’ini kaplar. GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ. Bunlar,Orta Fırat Bölümü ve Dicle Bölümü’dür.


En iyi turistik yerleri seçin ve günlük rotanızı oluşturun. Planlarınızı mobil uygulamalarla eş zamanlayın, çevrimdışı haritalar edinin ve yola koyulun. Bol yağış alan iklim koşulları bölgede, başta tütün, mısır, çay, fındık ve bu tarım ürünleri gibi bolca neme ihtiyaç duyan diğer tarım ürünlerinin. Harita üzerine tıklayarak istediğiniz kadar büyültün.


Toplam yol ağı uzunluğu: 66km. Resim olarak Ege bölgesi haritası. Haritanın üstüne tıklayıp tam boyutuna ulaşabilirsiniz.


Harita paylaşımlarınıza ege bölgesinde ki şehirler ve diğer bölgeler ile devam etmeye çalışıyoruz. Sizlere yardımcı olmayı seviyor ve bu konuda daha çok paylaşmak istiyoruz. Alt kısımda siyasi ege haritası yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar