29 Aralık 2016 Perşembe

Izmir tarihi asansör

Oldukça farklı kültürleri yıllarca başarıyla içinde barındıran İzmir bugün de bu kültürlerin oluşturduğu zenginliğin mirasını hem kendi halkıyla hem de ziyaretçileri ile paylaşmaktadır ki, asansör bu tip miraslara en tipik örneklerden biridir. Asansor ile ilgili 1tarafsız yoruma bakın. Tarihi asansöre vapur yolculuğu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Karşıyaka’ya gelerek burada Konak Vapuruna binmeniz gerekecektir. Vapurdan Konakta indikten sonra kısa bir yürüme mesafesinin ardından tarihi asansöre rahatlıkla ulaşabilirsiniz.


Izmir tarihi asansör

Muhteşem deniz manzarasına sahip restoran ve cafesi ile, İzmir’de en çok ziyaret edilen turistik yapılar arasında geliyor. Bu asansörde bu miraslara en güzel örnektir. Sanat galerileri, kafe ve restoranlar ile şık mekanlar tarihi yapılar içerisinde hayat buluyor. Tarihi Asansör, dokusuna sadık kalınarak inşa edilmiş olan Asansör Restoran.


Günümüzde Mithat Paşa Caddesi ile Halil Rıfat Paşa Caddesi arasında bulunmaktadır. Musevi bir iş adamı olan Nesim Levi tarafından inşa ettirilen asansör, birinden diğerine 1merdivenle varılabilen iki semt arasında. I simply walked along the Kordon, a very pleasant experience in itself, except for the 30-degree temperature outside. Signage to the Asansör is excellent, so no problem finding how to get there by just.


Karataş’taki durum budur. Devidas Merdiveni olarak anılmasındaki sebep oldukça ilginçtir. Devidas ailesinin büyüğünün bu merdivenlerden düşerek ayağını kırar.


Merdivenlerin indiği noktada Musevi bir aile olan Nesim Levi oturmaktaydı. Mithatpaşa Caddesi ile Halil Rıfat Paşa arasındaki yükseklik farkının yarattığı zorluğu ortadan kaldırmak amacı ile İzmirli. Nesim Levi, ayak kırılma olayının akabinde buraya bir asansör yapmayı planlamıştır.


Büyükşehir Belediyesi, İzmir ilinin büyükşehir belediyesidir. Tarihi Havagazı Fabrikası Sanat Kafe - Alsancak Limanı Karşısı - Alsancak 0. Konak ilçesinde, iki cadde arasındaki ulaşımı sağlayan tarihi bir asansör bulunuyor. Fotoğrafınız tarihi Asansör beni çok duygulandırdı, çok nefis çekim yapmışsınız, çok teşekkürler, gönlünüze, güzelliklerinize. Musevi işadamı Nesim Levi (Bayraklıoğlu) tarafından yaptırılan asansör, birinden diğerine 1basamakla ulaşılan iki semt arasında.


Foursquare en iyi kullanıcı deneyimini yaşatmak, görebileceğiniz reklamları kişiselleştirmek ve reklam verenlerin reklam kampanyalarının sonuçlarını ölçebilmelerine yardımcı olmak için çerezler kullanmaktadır. Sonrasında manzaraya karşı. Ben Izmir akşamı niyetine çektim. ALTAY - KARŞIYAKA, 1BALÇOVA - HALKAPINAR METRO, SAHİLEVLERİ - KONAK, 3İNCİRALTI - KONAK, 8. Genellikle binalarda merdiven çıkmamak içersinde sarfedilen asansör, İzmir Konak’ta iki mahalle arasındaki uzaklığı kısaltmak içersindekullanılıyor.


Izmir tarihi asansör

Restoran bölümünde yemekler, Fransız ve Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Ekleyeceğin Listeyi Seç. Kredi Kartı geçiyor, Rezervasyonsuz alınmıyorsunuz.


Farklı bakış açılarıyla beş film çekilecek. Bugün adları ile iki cadde, geçmişte ise sahil boyu ile Halil Rıfat paşa semti şehrin gelişimi adına geçmişten gelen fiziksel. Asansör dendiğinde ilk akla gelen görüntüden biraz uzak.


Bu iki cadde arasındaki mesafe ise metredir. Deniz seviyesinden yukarıda olduğu için. Ege’nin incisi İzmir, tarihi eserleri ve turistik gezi noktaları ile turizm sektörünün yapı taşlarından biridir. Bunun sebebi kentin köklü bir tarihe sahip olması ile coğrafi yapısının buna müsait olmasıdır.


Asansörün yapılışının ilginç bir hikâyesi vardır. Tarihi kaynaklara göre Musevi işadamı Nesim Levi tarafından yaptırılan asansör aslında iki cadde arasında ulaşımı sağlamaktadır. Gustave Eiffel tarafından planlanan Konak Pier de bu meydana oldukça yakın mesafede, mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Tarihi Kemeraltı Çarşısı da kulenin yakınında bulunuyor ve İzmir gezilerinin olmazsa olmazlarından birisi.


Izmir tarihi asansör

Eşsiz Körfez manzarası ile ziyaretçilerine muhteşem bir kayif sunan mekan gün batımı sırasında ışıklandırmasıyla da hayranlık uyandırmaktadır. Semte de adını veren yapı, Yahudi iş adamı Nesim Levi tarafından yaptırılmıştır. Agorasından Kemeraltı Çarşısı’na kadar birçok gezilecek noktası vardır.


Daha önce tarihi asansörü duyanlar ama gitmeyenler için de cesaretlendirici bir yazı yazmak istiyorum. Hem öyle büyük olmasına da gerek yoktur o sokakların. Dar sokaklarını kocaman gösteren tarihi vardır çünkü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar