26 Haziran 2017 Pazartesi

Ankara kalesi eski hali

Yorum yapmak için giriş yapmalısın. Mustafa Kemal ve Milletvekilleri II. Zaferi Kutlama Töreninde.


Bu içerik Onedio üyesi kullanıcı tarafından üretilmiş, Onedio editör ekibi tarafından müdahale edilmemiştir. Siz de Onedio’da dilediğiniz şekilde içerik üretebilirsiniz. Kale iç ve dış kale olarak iki kısımdır.


Sonraki videolarımda Kale çevresindeki müzeleri ekleyeceğim. Anadolu Bölgesi’nin kalbinde, yeni kurulmuş cumhuriyetin yeni hükümetine ev sahipliği yapma. Ankara şehri, Türkiye’nin başkentidir. Bu kesimde yanan yapılar arasında Tahtakale Hamamı, Tahtakale Hanı, Haseki Camisi, eski Belediye Binası ve Sebze Hali vardı. Eski ANKARA Fotoğrafları.


Ankara kalesi eski hali

Kalesi Yasaklı filmler Alman fotoğrafçı su altında buz dağlarının görüntüledi Görünmez Sanat İtalyan kasabasında 3yıllık Türk festivali Kraliyet. Tarihi Ulus Hali’ni ziyaret ederek esnafla kahvaltı yapan Başkan Balcı, Ulus’u eski. Bu güzel haberi sizlerle paylaşmaktan çok mutluyuz. Cumhuriyet sonrası bu arma tekrar beyaza boyanarak kapatıldı.


Akkale bir dönem Arkeoloji müzesi deposu olarak da kullanıldı. Kale ve çevresindeki restorasyon çalışmaları, kalenin eski ve yeni sakinleri ve kale çevresindeki tarihi hanlar. ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞUYOR. Döneri kadar köftesi de çok ünlü. Kuzu etinden yaptıkları döneri odun ateşinde pişiriyorlar.


Selçuklu ve Osmanlı dönemindeki birçok ecdadın ebedi istirahatgâhı uzayan otlardan görünmez hale geldi. ANkara ile ilgili özellikle) görmekten mutluluk ve haz duyarım. Beypazarı evleri vardır. Kızılcıhamam soğuk su parkları, kaplıcaları, ayaş kaplıcaları vardır. Video küsur dakikalık.


Bu süre boyunca siz kesintisiz performans halindesiniz ve arada da drondan etrafı seyrediyoruz. Güneş bize bazen eşlik ediyor ısıtıyor bazen de saklanıyor. Nuriye kankime takviye verdiğimiz bere ve kalın eldivenler sayesinde üşümediğini söylediğinden ben de rahatım.


Duvarları kesme ve moloz taştan yapılmış, üzeri sıvalı, kiremit çatılı bir yapıdır. Ovadan Kale’ye ve Kale’den ovaya doğru bütün şehir gösterişli bir manzara içindedir. Altındağ, Gözcü Sk (Hisar Parkı Caddesi). Bu gezintilerim sırasında, az da olsa Gençlik Parkı’na da gittim.


Umarım kentlerimiz artık daha fazla büyümezler ve eski güzelliklerini yitirmezler. Son dakika gelişmesi oldukça Eğlencenin klasik hali haberi güncellenecektir. Yalnız iki yan duvarı ile kenarları işlemeli olan kapı kısmı eski hali ile ayakta durmaktadır.


Aslı Roma Tapınağında bulunan ve Augustus’un başardığı işleri gösteren vasiyetnamesi bir yazıt ile bu tapınağın türbeye bitişik duvarına konulmuştur. Nereden geldiğini hiç fark etmediğim kısa boylu, kır saçlı, aksanlı Türkçe konuşan, çekik gözlü, üstünde eski gri bir bluz, kafasında emanet gibi duran oyalı yazmasıyla bir kadın gördüm. Orada birilerinden kaçarak yaşayan bir hali vardı.


Telaşlı, hızlı ve yüklemsiz konuşuyordu. Ama bazen herkes o kadar abartıyor ki o kadar da değil arkadaşlar! Resimlerin büyük halleri için yeni sekmede açınız.


Ankara kalesi eski hali

Bunun yanında çarşıları, işlevini yitirmiş kültür merkezi binaları ve bazı devlet binaları var. Yapı, doğal bir kale olma özelliği taşırken surlar ve kale içindeki odalar insanlarca yapılmıştır. Alaeddin Keykubad tarafından ele geçirilmesinin ardından yeni baştan inşa ettirilen Alanya Kalesi, uygulanacak projeyle aslına. Kalenin yapılış tarihi tam olarak bilinmemektedir.


Anadolu’ya Türklerin girişiyle birlikte kale hakimiyet altına alınmış, bu tarihten itibaren yüzlerce yıl. Artık eski görsellerde kenti içeren, tüm çevresine hakim hali. Hele ki Ulus… Her seferinde “acaba bu yol nereye çıkıyor?


Defalarca geçtiğiniz sokakların yeni bir parçasını fark edebiliyorsunuz her seferinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar