21 Haziran 2017 Çarşamba

Kızılcahamam çeltikçi köyleri

KIZILCAHAMAM mahalleleri ve köyleri, ANKARA KIZILCAHAMAM mahalleleri ve köyleri isimleri. Doğu gps koordinatlarıdır. Sitemize Bilgisayardan giriş yapıyorsanız haritayı net olarak görebilmek için sayfayı aşağı doğru kaydırın.


Kızılcahamam çeltikçi köyleri

Alican manastırı, Çeltikçi beldesi, Güneysaray, Kurumcu ve Yukarı Hüyük köylerine gidiyoruz. Hava parçalı bulutlu, foto ğraf için güzel bir gün. KızılcahamaÇELTİKÇİ-BUCAK MERKEZİ. Açık Havada Sinema Keyfi Başlıyor.


Giderken peribacaları diye levha gördük ve o yola saptık. Peribacaları altına çok güzel piknik alanı yapmışlar. Kamelyalara masa ve çöp kutuları gibi. Ciğirler Mahallesi coğrafi koordinatları ise, 40. YABANABAT İÇANADOLU BÖLGESİ ANKARA İLİNE BAGLI, ANKARANIN KUZEY BATISINA DÜŞEN BÖLGEDİR, MERKEZİ KIZILCAHAMAM OLUP, PAZAR, KAZAN, ÇELTİKÇİ, AKÇAKESE, GÜZEL, YEŞİLÖZ, GÜDÜL, OLARAK KAYITLARDA GÖRÜLMEKTEDİR.


Kızılcahamam çeltikçi köyleri

Türkiye Haritası, il,ilçe,semt,mahalle haritaları,iller arası mesafe,. Bolu yeniçağa köyleri Haritası. Doymuşören Mahallesi coğrafi koordinatları ise, 40.


Köy, adını doğal görünümünden kayalar ile çevrili olmasından aldığı tahmin ediliyor. Bir tahmine görede Oğuz Türklerinin Kayı boyundangelmeleri,yamalık ve yaka bir yere yerleşmelerinden YAKAKAYI ismi zamanla söyleniş kolaylığından dolayı Yakakaya olma ihtimali vardır,Anadoluda. Diğer konaklama yerleri, Tatil evleri, barakalar ve tatil köyleri. TL fiyatından başlayan 4satılık konut bulunmaktadır.


Bayındır köyü Gök Boyu beyliğine mensup olduğu ortaya çıktı. Beldesinde olmak üzere iki belediye teşkilatı bulunmaktadır. YTL, olup hizmetlerini 1personel ile yürütmektedir.


Merkezinde Yenice, Karşıyaka, Akçay, Kemal Paşa ve İsmet Paşa Mahallesi olmak üzere beş mahalleden mevcuttur. Pazar ,Güvem ) bucak merkezi ve belde merkezinde (Çeltikçi ) olmak üzere karakol tarafından yürütülmektedir. Mevcut bölük binası ve adet lojmanın şehir merkezinde bulunması nitelik ve nicelik itibariyle hizmetlerin verimliliğini olumsuz yönde etkilemekte bu. Hacı Hasan Ağa’nın köyde bulunan katlı muhteşem konağı, yakın bir zamanda torunları tarafından modern usülde yeniden yaptırılmıştır. Takip sonucu Derbent değirmeni yanında (Çeltikçi yolunda Çay Mahallesi civarı) kıstırılan gurup, makineli tüfekli bir müfreze asker tarafından, kaçan bir kaçı hariç imha edilir.


Cesetler, Zımmiler köyünden temin edilen kağnılarla ilçeye getirilir ve şimdiki Atatürk. Pazar, Güvem ve Çeltikçi köyleri ile daha önce nahiye merkezi olan Şeyhler (Şorba) “bucak” idari merkezi yapılır. Bucak merkezlerine Bucak Müdürü görevlendirilir ve Jandarma Karakolu konuşlandırılır, PTT. Fakat o yıllarda yeterli mesken bulunmadığından devlet dairelerinin bir kısmı geçici olarak kurulan çadırlarda, bir kısmı da kiralık olarak tutulan birkaç evde çalışmalarını yürütür. Libya caddesi, Becerikli sokak.


Başkent Elektrik Dağıtım A. Molla Ahmet hoca efendinin rolü çoktur. Oğuzlar Oğuz’ların sırası ile boyuna ve manaları ile inançlarından dolayı ongunlarına değindikten sonra, sayısı Oğuz Türk’lerinde yine inançlarına bağlı olarak oldukca sık kullanılan bir sayı olduğunu belirtmektede yarar vardır. Demirköy Köyleri Pehlivanköy Pehlivanköy Köyleri Kofçaz Kofçaz Köyleri Edirne Edirne (Merkez) Edirne (Merkez) Köyleri Keşan Beğendik Yenimuhacir Keşan Köyleri Uzunköprü Kırcasalih Uzunköprü Köyleri İpsala Esetçe Yeni Karpuzlu İpsala Köyleri Havsa Havsa Köyleri Meriç Küplü Subaşı Meriç Köyleri Enez Enez Köyleri. AYAŞ Ayaş Uçurtma ve Bahar Şenliği Yeri ve Tarihi : Ayaş – Mayıs Düzenleyen: Ayaş Belediyesi.


Kızılcahamam çeltikçi köyleri

Allah hepimize güzel günler versin, güzel ramazanlar versin, hayırlı bayramlara ulaşmayı nasip eylesin. Ankaranın ilçeleri ve köyleri. Buğra” kelimesi Türkçe olup erkek ismidir.


Sayın Mehmet Geçmez, Siz hangi il ve ilçedensiniz Kızık olarak. Yoncalı da memleketin bütün köyleri gibi geri kalmış, alt yapısı bozuk bir köydü. Otobandan Güdül yolu üzerinden 8rakımlı Çeltikçi (Pirinççi) beldesine geldik.


Gizlilik ve Çerezler: Bu sitede çerez kullanılmaktadır. Bu web sitesini kullanmaya devam ederek bunların kullanımını kabul edersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar