16 Nisan 2018 Pazartesi

Gümüldür gezilecek yerler

Gümüldür gezilecek yerler

Kehanet Merkezi: Klaros. Hele konu turizm olunca bu iki güzide yeri birbirinden ayrı tanıtmak neredeyse imkansız. Yakınlardaki otelin tümüne bakın Yakınlardaki restoranın tümüne bakın Yakınlardaki gezilecek yerin tümüne bakın Sorular ve Yanıtlar Gumuldur Tabiat Parkı personelinden ve geçmişteki konuklardan çabuk yanıt alın. Menderes ilçesine bağlı olan bu güzide belde, geçmişten günümüze farklı kültürler tarafından zenginleştirilmiş ve şimdiki halini almış. Denize kenarı olmayan tek İonkenti olarak.


Sahilde, harika bir gün batımına sahip limanını çevreleyen kalenin içine kurulan köyün daracık sokakları ve özgün mimarisi. Seferihisar ile Kuşadası karayolu üzerinde bulunan Ürkmez beldesi, Seferihisar ilçesine kilometre uzaklıkta bulunur. Yılın yarısında burada denize girme imkânına sahipsiniz. Gümüldür ’de Gezilmesi Gereken Yerler.


Yalı Castle Aquapark Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti. Türkiye‘nin üçüncü büyük kenti İzmir, gezilecek yerleri ile çok sayıda alternatif var. Ege’nin incisi olarak da bilinen şehir, masmavi denizi, birbirinden güzel plajları ve tarihi kentleriyle yılın her dönemi ilgi çekiyor. Kendine özgü mimarisi ve atmosferiyle İzmir çevresinde gezilecek yerler arasında yer alan Çeşme, Alaçatı, Foça, Bergama, Seferihisar ve. Bir İyon kenti olan Kolophon’un kalıntıları arasında gezebilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.


Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle hazırlanmıştır. Alaçatı, Çeşme, Foça, Selçuk, Şirince, Ödemiş, Bergama, Seferihisar öncelikle yer alıyor. Atçılığa ilgi duyanlar, hayvan çiftliği. Dediğim gibi çok gizli bir bahçe burası, ama ilk gelecek olanlar için ufak bir iyilik yapabilirim.


Onları daha fazla bekletmeden başlayalım o zaman. Mavi bayraklı muhteşem koyları, plajları ve masmavi denizi ile İzmir’in en. SEFERİHİSAR’DA GEZİLECEK YERLER. Teos Antik Kenti, Sığacık Kalesi ve Marinası, Sığacık Pazarı mutlaka gezilmesi gerek yerleri.


Gümüldür gezilecek yerler

Denk gelirseniz Kale Meydanı’nda yazın konserler de oluyor. Ayrıca buraya kadar gelmişken Sığacık’a yarım saat uzaklıktaki Seferihisar Doğa Okulu’na bir uğrayın deriz. Bornova’da birçok tarihi mekân ve gezilebilecek yer bulunmaktadır. Haydi, hep beraber bu listeye göz atalım. Bu yüzden önceliği eğlenceye.


Seferihisar’ın deniz kokan mahallesi Sığacık, tarihi kalesi, el emeği ürünlerin satıldığı yerel üretici pazarı, kale içindeki şirin ev pansiyonları, leziz deniz ürünlerinin servis edildiği restoranları, masmavi denizi ve plajları ile Ege Bölgesi’nin en güzel kaçış rotalarından. Türkiye‘de Sakin Şehir Ağı’nın (Citta Slow) ilk üyesi olan. Ahmetbeyli Plajı’nın km uzaklığında bulunan bir antik kenttir. Klaros Antik Kenti deniz kenarında olmayan tek iyon kentidir. Urla, İzmirlilerin tatil için en çok tercih ettiği yerlerden.


Gümüldür gezilecek yerler

Urla aynı zamanda Ege Denizi’nin bilinen en eski limanı olan Liman Tepe’nin kurulduğu nokta. Yüzyıla kadar dayanmaktadır. Apollon’un neredeyse tüm ailesini gösteren heykelleri burada görebilir, falcı rahipleri.


Gustave Eiffel tarafından planlanan Konak Pier de bu meydana oldukça yakın mesafede, mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Tarihi Kemeraltı Çarşısı da kulenin yakınında bulunuyor ve İzmir gezilerinin olmazsa olmazlarından birisi. Dubai, dev alışveriş merkezleri, gurme restoranları, eğlence parkları, su kaydırakları gibi sonsuz aktivitesiyle hem yetişkinler için hem de çocuklar için eğlenceli bir tatilin adresi.


Akyaka’da görülmesi gereken birçok güzel yerler mevcuttur. En büyük özelliği yazın dahi inanılmaz soğuk bir Azmak Irmağı’na sahiptir. Azmak ırmağı hemen hemen tüm Akyaka’nın içinden geçer. Akyaka plajından küçük tekneler kiralayarak tekne dolmuş şeklinde tüm ırmağı gezebilirsiniz. Ankara karayolunun km.


Ege kıyılarının en güzel sahil bölgeleri, tertemiz sahili ve şirin kasabaları ile İzmir’de birçok tatil yeri vardır. Efes Antik Kenti’ne yer vermenizi öneririz. Dünyanın en önemli antik yerleşim alanlarından biri olan Efes, Selçuk ilçesinde bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar