26 Aralık 2018 Çarşamba

Bulgaristan turistik yerler

Turistik ve Simgesel Yerler. Merkezi ve İlgi Çekici Noktalar. Burgas’ın kuzey sahili kentin en gözde kumsalı. Otobüsle dahi gidebildiğimiz Sofya, çılgın gece hayatı, tarihi yapıları ve harika doğası ile, beni de cezbeden bir şehir oldu. Unutmadan bir şey daha : Evet.


Bulgaristan turistik yerler

Sofya bize göre oldukça ucuz bir şehir. Hristiyanların arasında ise Ortodoks mezhebini benimseyenlerin sayısı fazladır. Bronz Çağı’na kadar giden tarihinde Bizans ve Osmanlı hâkimiyetlerinde kalan Burgaz, bir liman şehri olmanın verdiği avantajla tarih boyunca her zaman ekonominin merkezi olmuştur.


Bir yandan bakınca bildiğin büyük şehir. AVM ler, geniş caddeler evler… Ama bilmediğin gibi bir şehir. Koskocaman enfes parklar, ulu ağaçlar, enfes sapsarı kumlu tertemiz plajlar, huzurlu insanlar var. Fakat bu pek tavsiye ettiğimiz bir ulaşım yöntemi değildir.


Nüfusu yaklaşık olark Milyon olarak kayıtlara geçmiştir. Traklar tarafından burada yerleşim yeri kuruldu. Bu nedenle Varna ekonomisinde, turizmin yanı sıra eğitim ve gemi inşa faaliyetleri de önemli bir yer tutuyor. Bulgaristan ve şehirleri için eksiksiz seyahat rehberi. Seyahatimize araba ile gitmeye karar verdik, hem gidiş dönüş yolculuğu hem de orada gezilecek yerler için en mantıklısı araba ile gitmekti.


Ancak arada neyle ve ne kadar süreliğine karşılaşacağınız belli olmayan bir sınır vardır. Bu yerler kayak ve dağcılığın gelişimi bakımından oldukça elverişli. Varna’da toplam altı üniversite bulunmaktadır.


Hem tatil hem de doğayı keşfedeceğim diyenler için güzel bir seçim olacağına inanıyoruz. Listedeki turistik yerler hakkında detaylı bilgi için merak ettiğiniz yerin üzerine tıklayabilirsiniz. Aleksander Nevski Katedrali. Biz yaklaşık gün Plovdiv’in altını üstüne getirdik. BULGARİSTAN GEZİLECEK YERLER.


Plovdiv’de gezilecek yerlerin neredeyse tamamı yürüme mesafesinde bu nedenle gezmesi oldukça kolay bir şehir. Alexander Nevski Katedrali, Sofya’nın en merkezi yerinde bulunan, yüksekliği metre olan Bulgar ortodoks katedralidir. Osmanlı Rus savaşında ölen Rus askerlerinin anısına inşa edilmiştir.


Herkesin küçük beklentilerle gittiği ve ülkenin ucuzluğu, samimi yerlileri, inanılmaz tarihi, manzarası, plajları ve gece hayatı karşısında şaşırdığı bir. Daha önceleri başkent olan ve bu ünvanını Sofya’ya kaptıran Plovdiv şu an ekonomisini turizm ve eğitimden karşılıyor. Burgas limanı, ülkenin en büyük kargo limanıdır. Pirin Dağları ve çevresindeki milli park alanları yemyeşil bir doğa ve mis gibi bir hava vaat ediyor.


Cabbar ağanın bastığı toprakları ziyaret edip gözleme-ayran yapmayan bizden değildir. Türk vatandaşı olarak bu ülkeye giriş-çıkış yaparken pasaport ya da vize almanıza gerek kalmıyor. Kimlik kartınızla giriş yapabildiğiniz ülkede gezilecek birçok tarihi ve turistik mekan bulunuyor. En eksiksiz seyahat rehberi - OrangeSmile.


Bulgaristan turistik yerler

Kırcaali gezilecek yerler yazımızda kentte görülmesi gereken yerleri turistik bakış açısıyla ele aldık. Yüzde 80’den fazla nüfusun Türkçe bildiği Kırcaali, İstanbul’dan sadece 4-saat uzaklıkta. Varna bir yeri haftasonunda kalmaya ya da oraya bir şehir turu yapmaya değer kılacak kadar çok sayıda görülecek güzelliklere ve etkinliklere sahip. Dünyayı sadece kere tıklamayla gezin - Zoover!


FİLİBE’DE GEZİLECEK YERLER. Hazır yıllık schengenlerimize kavuşmuşken yarı yıl tatilinde kendi arabamız ile Balkanlar turu yapmayı planlıyor, hastalıklardan dolayı bir hafta gecikmeli de olsa gece gün sürecek Arabayla Balkanlar Turumuza nihayet başlıyoruz. Pasaport - en az bir yıl geçerli. Etiket: bulgaristan ucuz market.


Ancak, bu değişim yeterince tanıtılamadığından, henüz bekledikleri turist akınını sağlayamadılar. Avrupa’daki Ucuz Süpermarketler. Ama, unutmamak gerekir ki, şehir merkezinde, 3civarında, bar-restoran-disko gibi eğlence merkezleri bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar