25 Aralık 2018 Salı

Festivale gidecek arkadaş

Hem başarılı bir müzisyen hem de organizatör olan Kuzey, ilk kez festivale gidecek olan müzik tutkunlarına da, doyasıya eğlenmeleri için tüyolar verdi. Merhaba, 6-Eylul tarihlerinde Bozcaadada geleneksel festivale gidecek arkadas(lar) ariyorum. Kendim tek kisilik odada kaliyorum. Cuma aksami (izin alabilirsem sabahi) Tekirdagdan kendi aracimla yola cikip Pazar gunu donus yapmayi planliyorum. Yerine – Balika Vadhu 234.


En son hangi festivale katıldınız ve beklentilerinizi karşıladı mı? Yarınki YGS’ye girecek olan Sedat T. Kastamonu ile Çankırı olarak işaretledi. Ancak arkadaşı yüzünden sınava Hakkari’de girecek.


Tek olunca olmuyor işte #128516; gidecek arkadaş yok tek olarakta gitmem üşenirim. Buradakiler korkuttu beni tek gitmek mantikli değil en iyisi arkadaş kapısı çalmak :) Gizli Üye. Normal bir akşam olsa hep birlikte eğlenmek için dansa gidecek olan gençler, festivalde bir araya gelirler. Ama bir ziyaretçi için Hell Fest bir cazibe merkezi değil bir avlanma yeridir. Uluslar arası bir festivale ev sahipliği yapacağız ama bizim yürümeye yolumuz yok.


Bugüne kadar bana bir konser için başka şehirlere uçacak, festivalden festivale gidecek, blog’umun kocaman bir bölümünü sırf ona ayıracak kadar yakın olan ama icraat konusunda işin hep pasif tarafında yer aldığım müzikle ilişkim artık boyut değiştiriyor. Bir Gün Arkadaş Kampa Gideceklermiş. Kampa Vardıklarında Uzaklarda Bir Kadın Görmüşler. Aklından Bu Kadın Çıkmamış.


Hepsi Onunla Evlenmek İstiyormuş. Gece Uyuduklarında Marangozun Uykusu Kaçmış Ve Tahta İle O Kadının Kalıbını Kesmeye Çalışmış. Kurayla belirlenecek olan 2kişinin yanında getireceği bir kişiyle 400. Gittiğimiz konserlerde yada festivallerde gördüğüklerimizi, yaşadıklarımızı paylaşalım.


Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Öğretmenler Mahallesi Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen 1. Merhabalar, an itibari ile Lviv’den bildiriyorum… İlk defa Ukrayna’ya gidecek ve pasaportu tertemiz olan arkadaşlar, sorgu odasına hazırlıklı olun. Festivale ilk günden yoğun ilgi gösteren sinema. Pasaport kontrolde önümdeki Türk arkadaş sorgu odasına alındı, sonuç ne oldu bilmiyorum, ben sorgusuz geçtim… Şehir gerçekten ucuz ve güzel. Kings Day ( Kral Günü) – Özel teknelerde arkadaş grupları eğlenceyi zirveye taşıyor. King’s Day (Kral Günü) aslında Queen’s Day yani Kraliçe Günü olarak bilinir.


Hollanda kraliçesi Beatrix’in annesi Juliana’nın doğum günü olduğu için ilan edilmiş bir festivaldir. Bazı petrol bakanlarını arkadaş gibi kabul etti. Biz de yapıyoruz bunları, şahsi diyaloglar. Türkiye’den 3kişilik bir sanatçı grubu gidecek.


Burçin ile ama sonra beni de aralarına almazlar diye korkuyordum. Ben arkadaş olduktan sonra diğerleri de arkadaş oldu Burçin’le. Herkes birisinden bir ilk adım bekliyormuş meğer.


Cumhuriyet meydanında yapılan törenle başlatılan festivale 1bisikletçi katılırken, bisikletçiler gün boyunca körfezin değişik yerlerini gezecekler. Kalabalık arkadaş grubuyla gidecek olan tatilcilerin bir villa tutmalarını hem ekonomik olacağı hem de geniş alana sahip olacaklar. Sanat, barış demektir” sloganıyla bu sene Ağustos günü gerçekleşen festivale katılımın her yıl bir öncekinden yoğun olduğunu görmek Datça halkını memnun etmektedir. Bu arada filmlerin seyredildiği salonda ve kokteyllerde ülkeden gelen misafirler birbirleriyle tanışmışlar.


Nihayet Mutlu Bektaş arkadaş bu sorumluluğu kabul etti. Kendisi şu an İzmir’de, hafta sonunda Bingöl’de olacak, birlikte bu çalışmayı yapacağız. Kim nasıl akıl ederdi bilinmez ama karne günü mutlaka okuldaki birkaç sınıfta teyip olurdu. Dönemin pop şarkıcılarının kasetleri çalınırdı, yer yer mezdekeyle içimizdeki küçük oryantel ortaya çıkardı.


Burada yaptığı konuşmasında taşeron işçiler, çalışanlar ve emeklilerin uğradığı haksızlıklara değindi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar