17 Şubat 2015 Salı

Hangi ilin neyi meşhur meyve

Adana Pamuk (Beyaz altın), Adana Kebabı, Çukurova, Adana Anavarza Kalesi, Adana Misis Antik Kenti, Adana Tekir Yaylası, Yaşar Kemal, Sakıp Sabancı Adıyaman’ın Neyi Meşhur? Adıyaman Nemrut Dağı, Adıyaman Besni Üzümü, Adıyaman Pirin-Gümüşkaya Mağaraları, Adıyaman Kahta Çayı. Hangi ilin hangi meyvesi meşhur?


Hangi ilin neyi meşhur meyve

Cevap: hangi ilin hangi meyvesi meşhur? Genelde seyahatlerimizden dönüşte illaki gittiğimiz yeri bize hatırlatacak özel eşyalarla ya da oraya has özel yiuyeceklerle dönemyi çok severiz. Ya da o şehrin nesi meşhursa orada yeyip içmeyi, görülmesi gereken bir yapıysa görmeyi isteriz.


Kırklareli mutfağında,Et ve süt ürünlerinin yanı sıra sebze ve meyve de beslenmede önemli bir yer tutar. Kaşar peyniri ve ay çiçeği üretimi yaygındır. Yörede, bağcılığa bağlı olarak içki yapımı gelişmiştir. Keşkek, zerde, kaymakçına, plaska, sulu kaçamak, kuru. Tarımsal üretim bakımından Balıkesir ovası tüm ilin önemli ovalarının başında gelmektedir.


ADANA Adanadendiğinde akla ilk kebabı gelse de bakın bilinmesi gereken başkaneleri var: pamuk ( Beyaz altın ), Adana Kebabı, Çukurova, AnavarzaKalesi, Misis Antik Kenti, Tekir Yaylası ve Yaşar Kemal. Sinop, Karadeniz Bölgesinde yer alan bir ilimizdir. Bir liman şehri olduğundan pek çok kültüre ev sahipliği yapmıştır. Dalındayken GÖRMEDİĞİMİZ İlginç Meyve.


Meyve ve Sebze beslenmede önemli yer tutar. Türkiye çapında ünlü beyaz peynir imalatı çok yaygındır. Edirne Peyniri denilen bu peynir genellikle koyun sütünden yapılır. Mavzana, tarhana, ciğer sarması, akıtma, badem ezmesi, lokma, gaziler. Türkiye doğal güzelliklerinin yanı sıra her ile özgün meşur tatlarıyla da zenginliğini ispatlayan bir ülke.


Peki hangi ilin neyi meşhur? O listeyi sizin için derledik. Kuzeyde Selçuk vePamucak, güneyde Milli Park’ın bulunduğu Dilek Yarımadası ile sınırlanan ilçe merkezi. Türkiyenin taşı toprağı altın diyorlar ya işte kanıtı Ağrıda sene Susurlukta sene yaşamış birisi olarak. Ağrı dağını ve sarayını görünce psikolojinizin değişeceğine eminim.


Tarihi ve doğal zenginlikleri şehrin bir çok yerinde görmek mümkündür. En eski yerleşim yerlerinden olan Çatalhöyük, UNESCO Dünya Mirası Listesindedir. Arpacık Soğan Bahçıvan Kebabı Tarifi Eti yıkayıp bir tencereye koyun. Tereyağı ile birlikte hafifç.


Nevşehir’in Neyi Meşhur. Ankara, Kayseri ve Konya İllerine yakın olması, 8. Misli Ovasının farklı tarımsal ürünler yetiştirmeye elverişli olması, 9. Bölgede kendine has özellikleri olan Iğdır, Doğu Anadolu’nun Çukurova´sı olarak anılmaktadır. Tarihi, kültürü, folkloru, doğa güzellikleri ve özel iklim özelliği ile dört mevsimi bir günde yaşatan ve üç ülke ile sınır olan yakın zamanda bölgenin turizm merkezi olan ilin ayrı bir güzelliği de, ovasındaki meyve bahçeleri, pamuk tarlaları yamaçlarındaki kır. Gezginlerin en büyük sorunu nedir derseniz.


Bütün gezginler herhalde bir yere gittiğimde orada hediyelik olarak ne alayım cevabı ile karşılarsınız. Mersin ilinin neleri meşhur mersin ilinin neleri meşhur ? ADANA En ünlü yemeği Adana Kebap’tır genelde Şalgam ile tüketilir. Meyve dışında yer alan hafif kabarıklık, insan göbeğine benz. Portakal Reçeli Tarifi - Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?


Hangi ilin neyi meşhur meyve

Pilavlar Dolmalar Kuru Baklagiller Sebze Yemekleri Zeytinyağlılar Hamur Tatlıları Meyve Tatlıları - Dondurmalar Sütlü Tatlılar Helvalar. Anneannemin Meşhur Kesme Çorbası Tencerenin içinde sıvı yağ ile ince ince kıyılmış bir büyük. Herkesi paylaşıma bekliyoruz Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.


Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz. Haberler: Üye olduktan sonra,lütfen tanışma bölümüne yeni konu açarak kendinizi kısaca tanıtınız. KÜTAHYA’NIN NEYİ MEŞHUR? Edirne Tarihi Eserler ve Turistik Yerler Edirne, İstanbul ve Bursa’dan sonra târihî eser zenginliği bakımından üçüncü. Geride kalan şehirlilerin affına sığınıyorum!


Safranbolu Yöresel Yemekleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar