29 Şubat 2016 Pazartesi

Faili meçhul cesetler görüntüleri

Bugün yapılan kazı çalışmaları neticesinde bulunan insana ait cesetler battaniyeye sarılmış vaziyette bulunduğunu belirten Yüksel şöyle devam etti. Battaniye cesedi örtmüş şekilde hala duruyordu. Sahipsiz cesetlerin fotoğrafları, Emniyet Genel Müdürlüğün internet sitesinde yayımlanarak, yakınlarına ulaşılmaya çalışılıyor Emniyet Genel Müdürlüğü.


Yukarıda da belirtildiği gibi, bu bulgular daha uzun sürelerde de gelişebilir. Değerlendirmeler sırasında verilecek postmortem intervalin faili meçhul bir cinayette, ya da miras hukuku yönünden bazı intihar ve kazalarda önemli ipuçları olarak kullanılacağı akıldan hiç çıkarılmamalıdır. Son günlerdeki toplu mezar tespitleri ve yapılan kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkan onlarca cesetle birlikte, bu mezarların geçmiş yıllarda yaşanan toplu katliam ve faili meçhul cinayetlerin “delilleri” olduğunu görebiliriz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla alevlenen Kürt isyanlarının.


Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın, faili meçhul cinayetler kapsamında öldürüldüğünü iddia ettiği öğrenciler Hüsamettin Yaman, Mehmet Soner Gül ve Ayhan Efeoğlu´nun Ankara´da gömüldüğü yerleri dün gösterdi, bugün de İstanbul´a getirildi. Tarık Ümit ile Behçet Cantürk´ün gömüldüğü yerleri. Halkın bıyıklılar ordusu dediği bir paramiliter güç kuran dönemin Batman Valisi Salih Şarman, Özel Karma Harekat Birliği için alınan ve kayıp olan. Evin kazılan her köşesinden toprağa gömülmüş cesetler çıktı. Genelkurmay yıl boyunca niye sustu?


Bu tarih bile aslında Hizbullah‘ın kuruluş amacını yansıtmaktadır. Hizbullah hareketi tamamen o zaman ki Kürt mücadelesini bitirmeyi amaçlayan. Belediye başkanı özür diledi Vahşet görüntüleri sosyal medyada paylaşılınca Kalkandere Belediyesi de açıklama yapmak zorunda kaldı. Meksika’da rekor seviyeye ulaşan şiddet olayları sonrası morglarda yer kalmadı, cesetler tırda tutuluyor.


Habur görüntüleri için ezber bozan açıklamaları. Faili meçhul cinayet, Ceset, Meksika. On on beş bin faili meçhul var. Her yerden tek tek cesetler, kemikler çıkıyor.


Konya’daki faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasında Kırmızı Alarm Projesi ile tanıdığımız Ercan TAŞTEKİN Müdürümüz ve ekibi hummalı bir çalışmaya başlıyorlar: “ Kamuoyunu yıldır meşgul eden Kayseri’deki ’kayıp çocuklar’ olayını çözmek üzere ay önce Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire. Belki de bombaları patlatan belli ama kim vurduya gitmeleri faili meçhul kalması isteniyor. Yazdıklarımı tekrar etmeme gerek yok tvlerde parçalanmış cesetler görünce ne olacak, sadece terör sevinecek, biz böyle patlatırız böyle yaparız diyecekler.


Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 90’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma tamamlandı. Oysa bizler bu ülkede vicdanla büyüdük. Arkadaşımız Necdet Adalı “bir sağdan, bir soldan kıyalım” diyenlerce Mustafa Pehlivanoğlu ile aynı zamanda idam edildiğinde, Pehlivanoğlu benim fikrimce “faşist” olarak nitelense de idam edilmesi üzücü ve karşı çıktığım bir. Katillerin kimlikleri faili meçhul, Görüntüleri siluetti. Bu görüntüleri ve Türk medyasının.


Zorla ayırdılar bizi, Bir sızı, bin küfür eşlik etti yolculuğuma. Biliyorum, yine geçecektim o yoldan ben, Yine açık et pazarında binlerce kokuşmuş ceset, Bebek tenimi okşayacaktı. Darbe, gözaltı, işkence, idam, göç, sürgün, faili meçhul, köy boşaltma, koruculuk, itirafçılık, pişmanlık dâhil tüm yollar ve yöntemler denenmedi mi?


Anonymous Kerkük’lü olduğunu kanıtlamayanların -Kürt olsun Arap olsun farketmez- referanduma katılmayacakları’’ belirtildi. Sihirli Kapı Porta Magica Tüyler ürperten Hikaye. Zaten mumyalama teknikleri M. Mumyalama tekniklerinden önce Cesetler sığ mezarlara kumla direkt temas edecek şekilde konuluyormuş. Böyle gömülen cesetler genelde sıklıkla çürüMüyormuş. Nem, rutubet bakterileri.


Köyün rispileri denen bu şahıslar, kaynayan kazanlarda can verinceye dek tutuluyorlar, sonara da bu cesetler, gömülmelerine izin verilmeksizin köyün çöplüğüne bırakılıyor. Mıntıka-i Memnu’da, direnişçiler için iki çeşit infaz vardı. Birincisi müsademe sırasında öldürülmek, diğeri ise. Bu arşivle, faili meçhul, kayıp veya kimliği belli olmayan kimsenin kalmayacağıdır. Büyük felaketler, deprem, yangın, uçak-tren kazaları gibi olaylarda kimlik tespitinin zorluğu ve önemi teknolojik gelişmelere paralel olarak.


Bilimi, cesetler üzerinde beslenen böceklerin bıraktıkları. Albay Cemal Temizöz’ün komutasında birçok faili meçhul cinayete tanıklık etti. Diyarbakır’daki ‘kayıp cesetler’ davasında, arkadaşı Tükenmez Kalem ile birlikte haklarında dokuz kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.


Gizli tanık olarak verdiği ifadesini daha sonra reddetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar