25 Şubat 2016 Perşembe

Göz kırparak gülümsemek

Güncellemeler: Takip Et. GOZ KIRPIP GULUMSEMEK NE DEMEK? Aralarında hemen hiç göz teması yok. Ayrıca yalnızca adam tatlı siparişi verdi. Onlara iki kaşık götürdüm ama adam kadına bir lokma bile ikram etmedi.


Bu her zaman kötüye işarettir. Bir erkek daima tatlısını paylaşmalıdır,” dedi Will göz kırparak. Gülümsemek zorunda kaldım. Neyse ki aynı anda başka işlerle uğraşabiliyoruz. Hapşırığımızın hızı saatte 1kilometredir.


Masum bir çocuk gülüşünden başka ne gülümserken gülümsetebilir ki bizi? Bir salıncak uzağımızda duran, şeker pembesi bir umutla çıktığımız o ilk ağaç anımsar mı acaba dünyaya göz kırparak poz verdiğimiz o fotoğraf karesini? Doğanın kollarında uyuduğumuz o. Bazen, gülümsemek için etkileşime geçmeniz bile gerekmez.


Göz kırparak gülümsemek

Sadece birbirinize bakıyorsunuz ve otomatik olarak daha pozitif hissediyorsunuz. Herkes hislerini göz kırparak göstermiyor olabilir. Burada önemli olan sizin göz kırpmasının değil utangaç davranmasının hoşunuza gidiyor olmasıdır.


Marinette kendi rolünün sona ermesiyle. Her bir göz kırpma neredeyse 1milisaniye sürdüğü için normal bir insan günün yaklaşık olarak dakikasını göz kırparak geçirir. Zaman zaman hoşlandığınız erkekle göz göze gelmek ve ardından arkadaşlarınızla birlikte gülmeye geri dönmek iyi bir taktik olabilir. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var, hoşlandığınız kişiyi çok seyretmemek, çok hevesle gülümsemek ve size yaklaşması için arkadaşlarınızdan uzaklaşmak iyi bir izlenim vermez. Bütün tohumlarını diş olarak gösteren karpuz gülümsemesini göreceğiniz gibi, bazı ilginç görsellere yol açıyor.


Kirazlar çok sevimli, biri diğerine göz kırparak diğerleri daha ciddi gibi görünüyor? Düşerken, tüm meyveler karaya çıktıklarında yalnızca gülümsemek için şok olurlar. Seni uzaktan sevmeler bile güzel, heyecanlı.


O sana gizlice bakarken yakalanırım korkusu ve bakışlarımı anlamlandıramazsın endişesi zordu fakat güzeldi. Ara sıra da olsa selamlaştığımız olurdu. Sana göz kırparak selam verdiğimde senin de göz kırparak selam verme huyunu çok seviyorum. O sadece bunu göz önünde yaşamaktan çekinmiyordu. Benim gibi olduğunu düşünmeden edemedim.


Eski okulumda ki ben gibiydi. Asla bu kadar nazik biri olamamıştım. Tanrım ben vahşi yaratılmıştım kıvrılıp bükülmek sürekli gülümsemek bana göre değildi.


O bakışlar neler anlatıyordu , yığınla soru sorabilirdi ama cevap alamayacağını da bildiğinden sadece anlamlı bir şekilde bakmakla yetindi abisine Zeynep. Fakat yıllarca Adana’da yaşamama rağmen güzelim Adana müzesini hiç görmediğimi fark ettiğim gün anlamıştım insanın en elinin altındakileri garanti görüp hep sona bırakarak bazen göremeden gittiğini. Bu şubat tatilinde de böyle bir yerde birkaç gün geçirmeyi kafaya koyarak. Bursaya workshop için gelen Fatma Hanım ile bu işe tekrar ucundan kıyısından bulaşmaya karar verdim ve Hayat Ağacı Atölyesinde yapılan çalıştaya katıldım.


Gurup İnoks (1) gülümsemek güzel (1). Bu cümle ne kadar anlamlı ve ne çok şey anlatıyor. Gülmek en etkili iletişim aracı ve gülümsemek herkesin anladığı bir dil.


Akıllı telefonların kilitleri artık göz kırparak açılacak Akıllı telefonlarda yazılım ve sensörlerin yetenekleri artmaya devam ediyor. Düzenli Egzersiz Meme Kanseri Riskini Azaltıyor. Baba olan herkes duysun beni. Siz eve gelince yüzünüze devamlı bişeyler istercesine bakan bir çift göz, size öylesine muhtaç ki.


Göz kırparak gülümsemek

Sadece size öyle bakar, çünkü sizden başka hiç kimse onun derdine sizin kadar ilaç olamaz. Sizden öğreneceği çok şey vardır. Size birşey olsa ona hiç kimse tutmaz elini. O gece, sizden gizlediğim tarifsiz acılarla lime lime olmuş bedenimi, saatlerce soğuk suyun altında göz yaşlarımla yıkamak yetmeyince uyuşturmaya, o kapıdan içeri ölümün süzülüp girdiğinizi bilmediniz… Bana, “şaşırma, beni sen çağırdın”, dediğini… “Şimdi benim olursan yaraların iyileşir, diner. Hepsini Göster Daha Az Göster.


Belki de ön yargıları bile yıkabilen eylem. Gülmek güzeldir sözünün bir tık üstü gülümsemek. Sevinmekten ziyade selamlaşmaya kadar uzanan yolu var. Siz kendinizi iyi hissetmediğinizi fakat araştırmanız gereken bir proje olduğunu söylüyorsunuz.


Göz kapaklarınız düşüyor ve esniyorsunuz. Bu hissi biliyorum diyor bilgisayardaki çocuk göz kırparak ve iç çekerek. Merak etme, birlikte üstesinden geleceğiz”.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar