28 Aralık 2017 Perşembe

Ankarada ne yenir vedat milor

Bakarken biraz ağzınız sulanabilir, şimdiden uyaralım. Pide veya lavaş üstüne dönerini mutlaka tadın. Süt danası etinden ve yağından yapılan çıtır çıtır ama bir yandan da yağlı denebilecek. Vücuttaki kasların yumuşaması için en az altı saat geçmesi gerekir. Artık ünü daha da artar.


Ancak ürettiğim hemen her şey yemek ile ilgili. Doğrudur, Düveroğlunun döneri gerçekten çok başarılı. Lahmancunu, diğer ürünleri de keza öyle.


Peki İskender konusunda Düveroğlunun başarısı ne? Kukla Kebap aslında bir. Lokanta seçimini ona bırakıyorum. Ankara’da soğuk bir gece. Cafemiz öyle bir yer, gerçekten de adı gibi bizim kafemiz orası.


Eskiden çok popüler olan Arjantin Caddesi’nde yer alan Cafemiz’in nefis müzikler çalan ortamı, beyazlar ve renklerle bezenmiş dekoru insana. Ersin Süzer GECENİN TEMPOSU iSTANBUL’A YAZ GELDi. Zamana direnen tek kent Yazar Jak Deleon’un Remzi Kitabevi’nden çıkan ‘1İstanbul-Mitologyadan Tarihe’ isimli kitabı, Tuğrul Acar koleksiyonundan alınan siyah-beyaz fotoğraflarla.


Bir yakınımla rakı içip sohbet etmek istiyoruz. Not: Sıralama rastgele oluşturulmuştur. Skip navigation Sign in. Dönerin iyisi ankarada, istanbulda, bursada. Taşan falan yalan çok bozdular.


Döner ekmek dah abir istanbul tarzı dönere yakın daha iyi. Kokreç sadece ve sadece sıcak sulardaki şampiyon kokreçte eh dneilecek seviyede kalan hepsi rezalet. Köfte genel olarak bol kimyonlu tükürük köftesi tarzında.


Nerede ne yenir kısmını. Son yildir yazlari birkac gunlugune cesme alacatiya ugruyorum. Niye diye sordugumda vedat milor efendi gelmis, reklami olmus.


Eco’nun Yeri (Levent Mahallesi, Sümbül Caddesi) Osmaniye’den Adana’ya doğru gelirken Eüzerinde sol tarafta. Salaş bir yer diyecem ama salaş statüsünü bile zor alır. Bu yazım, dolayısıyla da sıralamam büyük ilgi gördü. Kesme makarnalar çorbalıklar da inanılmaz lezzetli. Elde kedilmiş ince pastırma ve sucuğu enfes.


Diğer yöresel tüm ürünlerin orjinalinide bulabilirsiniz. Aslında pek mekan sayılmaz ama yine de söylememde fayda var. Vedat Milor - Tadı Damağımda.


Nickli Üyeden Alıntı Avrupa: Soslu tavuk - Şehremini Mangal (Çapa) Kesinlikle oneririm! Trabzon seyahati esnasında tadabileceğiniz yöresel lezzetlerle birlikte bu yemekleri hazırlayan en iyi mekanları listeledik. Detaylar Nefis Yemek Tariflerinde.


Boğaz’ında denize karşı kahvaltı etmek pek keyifli olabilir ancak bu keyif, başkentteki mis gibi yöresel ürünlerle sunulan pek zengin kahvaltıları unutuyoruz anlamına gelmesin. Lezzetimiz baba mirasımız. Zengin menümüzde kuzu haşlama,çoban kavurma,kuzu kızartma,patlıcan kebap gibi farklı alternatifleri bulabilirsiniz. Eskişehir’de yeni öğrenciysen bilmelisin ki en sıkı dostlarının başında Sağlık Pide gelecek.


Ankarada ne yenir vedat milor

Bugünlerde çok heyecanlıyım. Mehmet bey, Senem hanım yorumlarınız için teşekkür ederim. Açılacağını düşünüyoruz :) Açılmazsa büyük kayıp gerçekten. Oğuz, o kadar instagram ve snapchat kullanma güdüsü ile blogunu ihmal etme lütfen! Mevsiminde tüketilen balıklar daha sağlıklı ve lezzetli olurlar.


Balığın doğru zamanda tüketilmesi kadar nasıl pişirildiği de çok önemlidir. Park Foranın balık pişirme yöntemleri Efsane Balık tanımlamamızın içini doldurur. Izgara,tava,buğulama,tuzda, menüyer,tandır ve fırında balık bunlardan bazılarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar