29 Mart 2018 Perşembe

Wipo madrid nedir

Wipo madrid nedir

Madrid – The International Trademark System. Modify, renew or expand your global trademark portfolio through one centralized system. Bu tarihte başlayan protokolle Türk firmalarının markalarına protokole üyeinüzerinde ülkede marka.


MADRİD PROTOKOLÜ NEDİR ? Wipo başvuru ile ilgili marka tescil istenen taraf ülkeleri bilgilendirir. Taraf ülkeler en geç ay içerisinde kendi mevzuatına göre markayı inceler kabul veya red eder. Red varsa wipo resmi gazetede red kararını yayınlar. Red kararına itiraz direkt başvuru sahibi ile taraf ülke ofisine yapılmaktadır. Tescil ettirmek istediğiniz ülkelerde ayrı ayrı başvuru yapmaktan kurtulursunuz.


Ayrıca daha düşük maliyetle tescil ettirmiş olursunuz. WIPO Marka Tescili, WIPO Nedir, WIPO Trademark Search. The World Intellectual Property Organization- L´organisation mondiale de la propriété intellectuelle) Dünyada dengeli ve ulaşılabilir bir fikri mülkiyet sistemi oluşturabilmek ve yönetebilmek için oluşturulmuş uluslararası kuruluşların en başta geleni Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ dür. Hizmetlerimiz Arşiv: WIPO Nedir. Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet göstermektedir.


Başvuru maliyetleri nedir ? Patent Araştırma ve Sorgulaması. Yapılan tek bir tescil işlemi ile bu protokol üyesi olan tüm ülkelerde markanın koruma altına alınması mümkün olmaktadır. WIPO’ ya ödeme İsviçre Frangı olarak yapılmaktadır. Türkiye’deki markanın tescil sınıflarının aynısı veya bir kısmı için başvurmak gerekmektedir.


WIPO’ya yapılacak her türlü başvuruda bir form doldurmamız gerekmektedir. Tescili talep edilen ülke ofislerine tek tek başvuru yapabileceği gibi WIPO adı verilen bir organizasyon kanalıyla tek bir başvuru ile birden çok ülkede tek bir işlem ile koruma elde edebilmektedir. Türkiye’nin de taraf olarak imzaladığı bu anlaşma yolu ile kendi ülkesindeki tescilli bir marka veya tescil başvurusu olması koşuluyla, tek bir başvuru ile protokole taraf birçok ülkede birden uluslararası tescile sahip olmalarını sağlayan bir anlaşmadır. Uluslararası marka tescili maliyeti ve tescil süresi en uygun olan başvuru sistemidir.


Tek bir başvuru ile istenildiği kadar ülke seçilebilir. Mevcut başvuruya daha sonra ek ülkeler de eklemek mümkündür. Bir tüzel veya gerçek kişinin mal ve hizmetlerini diğer bir tüzel veya gerçek kişinin mal ve hizmetlerinden ayırt edilebilmesi için tasarlanan isimlerden, sembollerden, şekillerden veya sayılardan oluşan ve basılı materyeller yolu ile yayınlanıp çoğaltabilen her türlü işarete marka denir. Sayılı Sınai Mülkiyet Kanuna göre belirli bir sınıfta tescil belgesi.


Yazışmalar WIPO ile yapılır. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin tamamını koruma kapsamına alan ve her ülkede eşit haklar sağlayan bir marka tescil sistemidir. Siz değerli müvekkillerimizin bildiği üzere, geçmişte marka haklarınızın TUNUS’ta korunması uzun süren tescil işlemleri sonucunda sağlanabilmekte ve bunun yanı sıra yüksek maliyetlere sebep olmaktaydı.


Dolayısıyla WIPO aracılığı ile marka tescil işlemleri mümkün hale gelmiştir. Tasarımlar yalnızca tescil edildikleri ülkelerde korunurlar. Tasarım sahiplerinin tasarımlarını korumak istedikleri ülkelerde de tescil ettirmeleri gerekmektedir.


WIPO) tarafından yürütülmektedir. Yapılacak başvuru için Türkiye’de aynı tasarım ile bir başvuru ya da tescil. NEMLİ NOT: Bu başlık altında marka konusunda ulusal, yabancı ve uluslararası mevzuat bağlantılarına yer verilmiştir. Bağlantıların ve bu bağlantılarla erişilecek mevzuatın güncelliği IPR Gezgini tarafından sürekli kontrol edilmemektedir. Bağlantıları kullanacak okuyucuların ilgili mevzuatın güncel olup olmadığını kontrol etmesi önemle rica olunur.


Sistem, anlaşmaya taraf olan menşei ülkeden marka başvurusu yaparak, birçok ülkede yurtdışı marka tescilini mümkün kılan bir yapıya sahiptir. Bir kurumun mal veya hizmetlerini başka bir kurumun mallarından veya hizmetlerinden ayıran herhangi bir işine marka denir. Neler Marka Tescili Olabilir?


Bireyler isimleri, sloganlar, rakamlar, şekiller ve işaretlerin isimleri marka tescili altına alınabilir. Eğitim Programı ayrıntıları aşağıdadır. Daha önceki yazımızda markanın Türkiye’de nasıl tescil edilebileceğini ve marka tescil sürecini açıklamıştık.


Wipo madrid nedir

Peki uluslararası alanda iş yapmayı planlayan girişimciler markalarını diğer ülkelerde nasıl koruyabilirler? Bir işletmenin mal ve hizmetlerini bir başka işletmenin mal veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlaması koşuluyla, kişi adları dâhil özellikle sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayımlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işarete.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar