11 Nisan 2018 Çarşamba

Kalbimin kızıl saçlı bacısı

Ben de kalbimin kızıl saçlı bacısı Şükriye’nin fotoğraflarından birine bakıp dalmışım. Aklımdan onlarca şey geçti fotoğrafa bakarken. Fotoğrafta kızıl saçları ve kocaman bir gülüşü vardı. Adeta kendini adadığı mücadelenin ve isyanın rengine: Kızıla bezeliydi saçları.


Kalbimin kızıl saçlı bacısı

Unlimited DVR storage space. Yaşadığımız şu zor günlerde, birbirimizin yüzüne bakamadığımız, yüreğimize uzun zamandır kamp kuran umutsuzluğun nirvanaya ulaştığı şu günlerde tek ilacımızın yine birbirimize sarılmak olduğu gerçeği hepimizin malumu. Kalbimin kızıl saçlı bacısı : Elçin Sangu.


Birbirlerini çok seven, ama kavuşamayan, aşkları karşılıklı yazdıkları mektuplarla süren, sonu ayrılıkla biten bir yaşam. Okurken yaşadığım tonlarca duygu vardı diyebilirim. Ve ilk alıntıda yazanı anladığım gibi bir insanın davası varsa aşkı olmuyor. Bu ölüme bir türlü razı olmuyor gönlüm. Lisede hayatı neye benzetiyorsun, hayat nedir diye beyin fırtınası yaptığımız zamanlarda hayatı otobüs yolculuğuna benzetmiştim.


Kalbimin kızıl saçlı bacısı

Evet, ne kadar süreceğini bilmediğimiz bir otobüs yolculuğu. Birlikte yolculuk yaptığımız insanların zaman. Nazım hapishaneden çıkalı yaklaşık altı ay geçmiş.


Kurgu Sanatı : Senaryo Roman Öykü ve Oyun İçin. Hikâye geliştirmeye odaklanan, senaryo ve yazı üzerine olan kitapların büyük çoğunluğu her şeyden önce eserin yazılmasına ilham vermiş o “ilk” fikirden çok az bahseder. YAZ kitaplarınız hazır mı?


Aradığın tüm kültür ürünleri stoklarımızda seni bekliyor. Kredi Kartıyla Taksitle öde, İstersen Kapıda Öde. Kategoriler KPSS Kitaplar. Mavi Gözlü Dev “O mavi gözlü bir devdi. Minnacık bir kadın sevdi.


Acılar, kayıplar, ölümler. Fakat emin ol ki, sevgili, zavallı bir çingenenin kıllı, siyah bir örümceğe benzeyen eli geçirecekse eğer ipi boğazıma, mavi gözlerimde korkuyu. Daha galiba lise yada ortaokul yıllarındaydım.


Nazım’ı okumanın yasak olduğu ve bırakın ADAM yayınlarından külliyatını bulabilmeyi, eski baskı kitaplarını bile. Bütün bir 40’lı yılları Nazım Hikmet mahpushanede geçirmişti. Hayatından pek çok kadın geçmiş, kendisini pek çok aşkın içerisinde bulmuş bir adam Nazım Hikmet Ran.


Bu yazımızda sizler için en bilinen şiirlerini uğruna kaleme aldığı, en uzun süre evli kaldığı kadınla, kendi deyimiyle Hatçe’si, kalbinin kızıl saçlı bacısıyla arasındaki masalsı aşkı inceledik. Alevli bir duman gibi tütüyor Gözlerimde saçların! Saçların altın dudakların nar. Seni öyle özledim, seni öyle çok seviyorum ki bu iki fiilden başka ne yazsam boş ve saçma ve lüzumsuz.


Yaşarsın, kalbimin kızıl saçlı bacısı En fazla bir yıl sürer Yirminci asırlarda ölüm acısı. Fakat, Emin ol ki sevgili, Zavallı bir çingenenin Kıllı, siyah bir örümceğe benzeyen eli Geçirecekse eğer ipi boğazıma, Mavi gözlerimde korkuyu. Bir ipte sallanan bir ölü.


Sözcük, Farsça kökenlidir. Piraye nedir, Piraye ne demek? Ve kalbimin kızıl saçlı bacısı ! Sitemde yayınlanan yazı ve görselleri,kaynak göstermeden yayınlamak yasaktır.


Yaşarsın kalbimin kızıl saçlı bacısı En fazla bir yıl sürer yirminci asırlılarda ölüm acısı. Son mektubunda: ‘Başım sızlıyor yüreğim sersem! Everyday low prices and free delivery on eligible orders.


Biyografi-Otobiyogafi türündeki bu kitabı en uygun fiyatıyla kitapkolik. Işıklar saçacak kadar parlak bir şair ve çok sade bir kadın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar