12 Nisan 2018 Perşembe

Kıro ne demek kürtçe

Kıro=dogulu demek değildir. Batıdan da kıro çıkar,saçı sarı olan bir insandan da. Ayrıca halk arasında keko,barzo,kırmanço şeklinde değişik.


Kürtçe Bilgi, Kürtçe alanında farklı kategorilerde içerik sağlayan geniş kapsamlı bir portaldır. Kürtçe sözlük, Kürtçe şarkı sözleri, Biyografi, Kürt edebiyatı, Kürtçe hazır mesajlar, Kürtçe canlı tv, Kürtçe radyo gibi çeşitli kategoriler yer almaktadır. Düşünmekle olmaz tabi bu ama son üç gündür önüme gelene sordum bunu.


Kıronun Kürtçe oğul manasına geldiğini biliyor musun? Yani insanların hayvandan daha aşağı düşmesi de o manaya da gelir kıronun eş anlamlısı da keko’dur. Doğal olarak keko kıronun saf halidir. Her ülkede kırolar bulunmaktadır.


Kurdish, Kur Iranian language spoken by the Kurds, member of Muslim people who inhabit the region of Kurdistan. Kürtçe Sözlük çeviri - Türkçe Glosbe, online sözlük, ücretsiz. Tüm dillerde milions kelime ve ifadeler göz atın. Keko nedir, keko ne demek, keko anlamı, keko hakkında bilgi bulunduran paylaşım platformu. Anasayfa Portal Forum Kurallar ı Sık Sorulan Sorular Moderatörler Gizlilik.


Asıl siz biliyor musunuz? Arkadaşımın düğün fotoğraflarını gördüm. Evlendiği kişiyi de,ailesini de gördüm. Bildiğiniz kıro insanlardı.


Hakkari İl Genel Meclisi köy ve mezraların isimlerinin Kürtçe olarak yazılmasına ilişkin hazırlanan önergeyi kabul etti. Oybirliğiyle alınan karara ilişkin İl Genel Meclisi Başkanı Ferzinde Yılmaz daha önce de iki kez isimlerin iadesiyle ilgili karar aldıklarını anacak bu kararların valilik tarafından iade edildiğini hatırlattı. Yazarı sami biberoğulları olan KIRO OLMAK HERKESİN HARCI DEĞİLDİR İNSAN OLMAK GEREK HER ŞEYDEN ÖNCE başlıklı yazıyı okumak için tıklayın. Bugün bu kelimeyi kullanan herkes bunun farkında olmayıp kelimeyi bu sebeple kullanmıyor olsa da kelimenin ortaya çıkışı ırkçı bir yaklaşımın ürünüdür.


Mahsun Kırmızıgül ve İbrahim Tatlıses. Bana göre ikisi de dibine kadar, baştan aşağı, aşağıdan yukarı, sağ sol, köşe bucak kıroluk teriminin görsel karşılığı. Adamın adı Sinan mesela. Büyük bir şirkette yönetici olarak çalışıyor. Bunlar bunu BAY mı sanıyor acaba?


Tüm bunlar kıroca değil mi sizce? Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.


Berfin isminin ebced değerini bulduktan sonra bu sayısal değerin Allah’ın ismi olan Esma-ül Hüsna da hangisine denk geldiğini bulacağız. Allah’ın isimleri arasındaki herhangi bir ismin ebced değerine denk gelmiyorsa bu değere en yakın olan ismi kullanacağız. Yeni parti mallar geldi hevalno alsanıza’. Hevalno Kürtçe arkadaş demek olan ‘heval’dan türetilmiş bir aşağılama… Kürt’e kıro demenin yeni biçimi.


Ama kıro kelimesi kadar bile yaratıcı ve zeka ürünü değil. Diyarbakır ve kıro” sözlerini birleştirilip,. Paulo Coelho’nun, Eleven Minutes (Onbir Dakika) kitabı Türkçe’ye çevirilirken Kürdistan sözcüğünün sansürlendiği ortaya çıktı.


Kürdistan demek en çok Kürtler için tehlikeli, peki Kürdistan deyince ne oluyor? Hatta keko kelimesinin de manasını biliyorum. Biri erkek çocuk, delikanlı demek biri de ağbi, dayı demek.


Klavye tutukluk mu yaptı, copy-paste hatası mı oldu? Gerçekten hakaret amaçlı olarak kıro sözcüğünü kullandınız mı? Kıro ne demek biliyor musunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar