Suyun Kaldırma Kuvvetini Kim Buldu. Her ne kadar suyun kaldırma kuvveti olarak adlandırılsa da, fiziğin bu en temel kanunlarından biri olan bu kuvvet tüm sıvılar için. Arşimet, antik dönemin ilk ve en büyük bilim insanları arasında gösterilir. Arşime hamamda bilimsel başka bir problemi düşünürken,tasın su üzerinde batmadan durduğunu gözlemlemiş ve kavrayış yoluyla suyun kaldırma kuvvetini keşfetmiştir.
Düşündüğü problem zamanın kralı 2. Bunu anlamak içinde saf altın ve tacı ayrı. Aynı şekilde küvetin içindeki tasta batmaz ve suyun üstünde durur. Bu olanlar anlam veremeyen ve oldukça şaşıran Arşimet, suyun neden bu şekilde tepki verdiğini bulmak için araştırmalara başlar.
Araştırmaları sonucunda suyun kaldırma kuvveti olduğunu anlar. Arşimet suyun kaldırma kuvvetini ne zaman buldu ? Arşimet, Sicilya da, MÖ 2yılında dünyaya gelmiş olan astronom, filozof, mühendis, fizikçi, matematikçi ve mühendistir. Babası bir astronom olan Phidias’dır. Soylu bir aileye mensuptur.
Nuh peygamber diyenlerden yanayım,ne yazıkki bu tufanı yalanlayanlar yani kuran-ı yalanlayanlar yüzünden bu gerçek tarihe geçmemiştir,çünkü geminin tarifini cenab-ı ALLAH Nuh peygambere iletmiştir,kabul etselerdi,onlar (inanmayanlar) için kuran-ı kerimi kabullenmek. Cisimlerin suyun üzerinde durma ve suyun kaldırma kuvveti üzerinde büyük araştırmalar yapıp tarihte adını altın harflerle yazdırmıştır. Beş yaşına kadar çocuklarda kaç süt dişi bulunur?
Hatta bulduğu bu icat cismin batan hacmi , içinde bulunduğu sıvının yğunluğu ve yerçekimi ivmesinin çarpımına eşittir arkadaşlar işte. Bir hamamda yıkanırken bulduğu iddia edilen suyun kaldırma kuvveti bilime en çok bilinen katkısıdır. Bir Küp Define Buldu - Duration: 1:31. Astrolog Medyum Kağan 578views.
Safra tankları dolunca ağırlığı,suyun kaldırma gücünden fazla olduğu için dolar. Yada suyun içine, iple bağladığımız bir demir parçasını sarkıtarak, demiri su içinde. Bu tapınakta ayrıca bir kez daha krallığını ilan edeceğinden altın defne yapraklarından oluşan bir taç yaptırmak ister. Biz asıl konumuz fiziksel yasalara geri dönersek, felsefinin yanında o dönemlerde de su ile ilgili büyük bir buluş gerçekleşti. Hepimizin bildiği gibi bu buluş Arşimed’in suyun kaldırma kuvvetinden başka bir şey değil.
Peki nedir bu suyun kaldırma kuvveti? Arşimed yasası ya da prensibi suyun kaldırma kuvvetini tanımlar. Benzer YazılarAsit Yağmurları Nasıl OluşurlarYolculuk esnasında yolcuların. Bir rivayete göre, banyosunu yaparken suyu ağzına kadar doldurup içine girmiş ve vücudunun suyu taşırmasıyla çok ilgilenmiştir. Bunun üzerine su gibi bir sıvı içine konulan her şeyin yukarı doğru itildiğini ve bu itme kuvvetinin yer değiştiren yani taşan sıvının.
Son etiketlenen sorular suyun kaldırma kuvvetini ne zaman bulundu oy. Daha fazlasını görmek için, tüm soruların listesine veya popüler etiketlere tıklayınız. Ne kadar da ilginç öyle değil mi?
Yer çekimini kim ve nasıl buldu? Next Post Matbaayı kim buldu. Zaten kimseye mucit denmez. Mucit olan “yaratıcı” tekdir. Su kendi yoğunluğundan da az yoğunluğa sahip olan cisimleri, yüzeyine doğru itmektedir.
Yoğunluk farklılıklarından ortaya çıkan itme kuvveti etkisiyle cisim yüzmeye başlar. Isaac Newton’un bir elma ağaca altında otururken “Yerçekimi Kanunu”nu nasıl bulmuş olduğu gerçekten ilginç bir hikayedir. Bu tür hikayelerin çoğu uydurmadır ama, İsaac Newton’unki gerçek olabilir.
Hamamdaki kuvete ayağını sokarken suyun yükseldiğini ve oturduğunda suyun taştığını görür. Evreka evreka (Buldum buldum) diyerek suyun kaldırma kuvvetini tüm sirakuza halkına haykırdı. Bana bir dayanak verin tüm dünyayı yerinden oynatayım demişti.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.