25 Mayıs 2018 Cuma

Muğla gezilecek yerler

Muğla gezilecek yerler

Gerek Tarihi yerleri gerekse Turizm açısından en çok ziyaret edilen ilçelerimizdendir diyebiliriz. Tatil köyleri ile ünlüdür. Konaklama yapabilir yazı ve güneşin keyfini çıkartabilirsiniz. Bunun dışında bu ilimiz sadece yaz turizmi olarak bilinse de aslında gidip gördüğümüz aslında çok eksik bir bilgi olduğunu görürüz. Türkiye’de Ölmeden Önce Görülmesi Gereken 1yer.


Sıra sıra mekanların, güleryüzlü esnafın olduğu güzel de bir çarşısı var. Mekanlar canlı ve dolu, ama gürültü patırtı yok. Tarihi ve kültürel yapıların yanı sıra zengin doğal güzellikleri ve. AKYAKA’DA GEZİLECEK YERLER – EN GÜZEL AKYAKA DENEYİMİ. Patlıcanlı ve rozbeefli (rozbifli) pizzası, belçika çikolatalı browniesi ve yaratıcı.


Koya, Selimiye’ye ulaştıktan sonra kilometre daha gitmeniz gerekir. Koy Sığliman Koyu’na ise 5metre uzaklıktadır. Daha fazla ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı.


Köklü bir tarihe geçmişe sahip olan Milas’ta Augustus (Uzunyuva) Tapınağı, eski surlardan bugüne ulaşan Baltalıkapı, Halikarnas Mozolesi’nin küçük bir modeli olan Gümüşkesen Anıtı, Osmanlı Dönemi’nden kalan Çöllüoğlu Hanı gezilecek yerler arasında bulunuyor. Berrak denizle muhteşem doğanın birleşiminde yer alan İçmeler Plajı Marmaris’e oldukça yakındır. Köyceğiz nerede, nasıl gidilir ve gezilecek yerleri neler bir göz atalım.


Ege ile Akdeniz’in birleştiği noktada yer alan Datça gezilecek yerler bakımından eşsiz doğal güzelliklere sahip plajlar ve binlerce yıllık tarihi gözler önüne seren tarihi alanlarla dolu bir tatil bölgesi. Bodrum,Bodrum Kalesi,Datça. Gerek sahip olduğu doğası gerek yanı başında bulunan restoranları ile büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Azmak Nehri’nde kanoya binebilir, tekne ile gezintiye çıkabilirsiniz. Sabah, öğlen veya akşama doğru hiç fark etmiyor buranın suyu her zaman çok temiz ve adeta çarşaf gibi sakin bir suya sahiplik yapmaktadır. Osmanlı dönemine klasik Osmanlı mimarisi özelliği taşır.


Muğla gezilecek yerler

MUĞLA MERKEZDE GEZİLECEK YERLER. Gezilecek Yerler Kurşunlu Camii. Tarihi dokusuyla ayrı, doğal güzellikleriyle ayrı beğeninizi kazanacak. Eğer şehir merkezinde gezebilecek yerler arıyorsanız buraları yaz kış dolaşabilirsiniz. Kültür ve geçmişi bakımından çok fazla bir geçmişe sahip olmasa’da diğer tarihte hiç boş kalmayan ve.


Muğla kısa zamanda gezerek bitiremeyeceğiniz kadar dolu dolu bir yer. Muğla ile ilgili merak ettiğiniz tatil rehberi yazılarını bu yazıda sizin için derliyoruz. Koyları, tabiat harikası doğal parkıyla ve tarihi zenginlikleriyle.


Biz de sizler için Muğla gezilecek yerler i listeledik. Gerek şehir merkezi ve gerekse ilçelerinde gezilecek o kadar çok yer ve plaj vardır ki, herhangi birini anlatmaya kalkışsa gerçekten çok uzun sürmektedir. KARADAĞ GEZİLECEK YERLER LİSTESİ. Tipik bir Ege kasabasıdır.


Dalaman Havalimanına dakika uzaklıktadır. Muğla Akyaka Gezi Rehberi Her mevsim tatilcilerin uğrak mekanlarından bir tanesi olan Muğla Akyaka minik plajıyla ziyaretçilerini karşılıyor. Ahşap evleri, denizi ve tertemiz havasıyla ziyaretçilerin hafızalarına kazınan Akyaka’da ayrıca doğa sporları da yapabilirsiniz. Mugla gezi turu yapmadan önce gezilecek görülecek yerler hakkında bilgi almak isterseniz,Mugla gezi rehberi sayfamızdan gezilmesi gereken yerler ile ilgili önerilere ulaşabilirsiniz.


Muğla başta Karyalılar olmak üzere Mısır, Asurlular, İskit, Medler ve Persler gibi çok sayıda farklı medeniyetin egemenliği altına girmiş olduğu için il doğal güzelliğinin yanı sıra tarihi açıdan da baş döndürücü bir zenginliğe sahip yazı Muğla gezilecek yerler anlatmakla bitmeyecek denli çok. KAPLICA VE ÇAMUR BANYOLARI: Bilmiyorum, ilginizi çekermi? Ama burada güzel bir kaplıca var.


Köyceğizden çıkıp, Hamitköy üzerinden Ekincik e doğru giderken, yolda “Sultaniye Kaplıcası” tabelasını görünce, 5metre içeri girdiğinizde, kaplıcaya varacaksınız. Muğla’da gezilecek yerler saymakla bitmiyor. Her biri doğanın ayrı birer harikası olan bu coğrafyalarda, her gününüzün çok keyifli geçeceğine emin olabilirsiniz.


Bu özel tatilde, her anından keyif alacağınız bir deneyimle. Akdeniz ile Ege’nin birleşmek de olduğun bir noktada yer alan Datça gezip görülmesi gereken yerler açısından eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan plajları ve yüzyıllarca tarihi gözler önüne sermek de olan tarihi alanlarla dolu olan bir tatil yeridir. Muğla’ya bağlı bulunan bu ilçe, t arihi ve kültürü sayesinde hem de deniz turizmi sevenler.


Fethiye’ye ilk ziyaretim bundan yıl kadar önceydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar