25 Mayıs 2018 Cuma

Eş sesli kelimeler

Eş sesli kelimeler

Sesteş sözcükler olarak bildiğimiz eş sesli kelimeler , sözcükte anlam konu anlatımı içerisinde özellikle 5. Eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeler gibi anlaşılması ve örneklenmesi gayet kolay olan bu konuyu, aşağıda sunacağımız listemiz ve örnek cümlelerimizle kolayca kavrayacağınızı düşünüyoruz. EŞ SESLİ KELİMELER TABLOSU: Sözcük. Eş Sesli (Sesteş) Kelimeler Sözlüğünde istediğiniz kelimenin eş seslisini (sesteşini) arayın.


Sözlüğümüze göz atmadan önce eş sesli kelimeler hakkında daha fazla bilgi edinmek için konu anlatımını inceleyebilirsiniz. Bu tanımdan da anlaşılacağı gibi eş sesli kelimeler tamamen aynı yazılmasına yani aynı seslerden oluşmasına rağmen birbirinden uzak ve farklı anlamları karşılamaktadır. Com eğitim kaynakları, öğretmenler yardımlaşma forumu.


Eş anlamlı kelimeler sözlüğümüzde, binlerce kelimenin eş anlamlısını bulabilirsiniz. Türkçemizde eş anlamlı kelime sayısı çok olduğu için eş anlamlı kelimeler baş harflerine göre sayfalara ayrılmıştır. Anlamları farklı, yazılışları aynı olan kelimelere eş sesli (sesteş) kelimeler denir. Bu çalışmamızda öğrencilerimizin bu konuyu kavramalarını ve anlamalarını sağlayacak şekilde görselli ve bol etkinlikli hazırlandı.


Günlük ödevlerde toplu olarak paylaştığımız etkinlikleri konu konu ayırıp paylaşıyoruz. Bu şekilde dilimizin zenginliğinin bir diğer göstergesi olan eş sesli kelimeler doğru şekilde anlaşılmadığı takdirde ciddi yanlış anlamalara neden olabilmektedir. Görsellerin çıktısını alıp öğrencilerinize boyatın kartona yapıştırın ve asın. Eş Sesli Kelimeler Konu Anlatımı çalışma sayfasını aşağıdaki küçük butona tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.


Yüz eş sesli (sesteş) kelimesinin anlamı ve örnekleri. Sayı Olarak 1Bu sınavdan da yüz alırsam okul birincisiyim. Lütfen sayfa yüklenirken bekleyiniz, tarayıcınızda javascript desteğinin etkin olduğundan emin olunuz. Eş sesli kelimeler testimizde adet soru vardır. Eş Sesli sözcüklerin Listesi Eş Sesli kelimeler e örnekler eş sesli cümleler ekmek gül yaz yüz bin çay kaz boğaz kır ben yaş kara boz saz yar el yazma don ay asma at ocak dil kara Eş Sesli kelimeler e örnekler Çekmek Pantolan yıkanıca çekmiş.


Oraya park etme, polis çeker. Cevap: Eş Sesli Kelime Nedir? Yazılışı ve okunuşu aynı olduğu hâlde anlamları farklı olan kelimelerdir.


Bunlar yalın hâlde olabildikleri gibi ek almış hâlde de olabilirler. Bu yaz tatilde Antalya’ya gideceğiz. Yazılışları aynı anlamları farklı olan sözcüklere eş sesli sözcükler denir.


Birden fazla türde eşsesli kelimeler var, ama bu yazıda sadece farklı şekilde yazılanlara değineceğiz. Dilimizde bu kelimelerden çok bulunmaktadır. Aynı yapıda olmalarına rağmen farklı anlamlarda kullanılan kelimelerdir.


Yani okunduğunda aynı sesi veren sesteş kelimeler olmalarına rağmen anlamları farklıdır. Sitemden indirilen etkinliklerden adımı ve site ismimi silerek kendi sitelerine yükleyen veya başka sitelere gönderen kişiler hakkında yasal işlem başlatacağımı ve adını emek hırsızı olarak sitemde yayınlayacağımı kamuoyuna bildiririm. Eşsesli sözcüklerin neler olduğu ve cümle içinde nasıl kullanıldığına dair bilgiler yer almaktadır.


Sınıf Türkçe Etkinlikleri ›› 2. Eşsesli kelimelerin yazılışları her zaman aynı olmayabilir. Eğer telaffuzun yanı sıra yazılışları da aynı ise homonim olarak adlandırılırlar. Telaffuzuna bakılmaksızın- yazılışları aynı olan sözcüklere ise homograf denir.


SINIF EŞ ANLAMLI KELİMELER. Zıt Anlamlı Kelimeler Oyunu. Siz de paylaşımda bulunun! Cümle ve Videolar ile zenginleştirilmiş içerik. Etimoloji, Eş ve Zıt anlamlar, kelime okunuşları ve günün kelimesi.


Eş sesli kelimeler

Yazım Türkçeleştirici ile hatalı Türkçe metinleri düzeltme. OS, Android ve Windows mobil platformlarda online ve offline sözlük programları. Sesli Sözlük garantisinde Profesyonel çeviri hizmetleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar