29 Ekim 2018 Pazartesi

Boşanan baba psikolojisi

Bunun çoğunlukla erkekler olduğunu biliyoruz. Anne babası boşanmış çocuğun psikolojisi. O halde boşanan anne-babaya öneriler:. Bu konuşma kısa, öz, boşanmanın sorumluluğunu asla tek bir ebeveyne yüklemeden, anne. Peki, annesi ve babası boşanan çocuğun psikolojisi nasıldır, ona nasıl davranılmalıdır, bu durum çocuğa nasıl açıklanmalıdır?


Boşanan kadın psikolojisine dikkat! Bunun yanında ilgisiz bir eski koca varsa çocuğu için hem anne hem de baba olmak zorluğu oluşur. Bu olumsuz etki, annenin geniş bir aileden geldiği durumlarda, bir başka deyişle dede, amca veya dayının sürekli çevrede bulunduğu durumlarda ortadan kalkar. Baba da psikolojik sorunlar yaşar.


Babanın çocukla olan ilişkisinde de ciddi hasarlar meydana gelebilir. Ayrı olsalar bile anne baba çocuğundan bu ilgi ve sevgiyi kesinlikle esirgememelidir. Oysa birbirine karşı saygılı olan ve anlaşarak boşanan eşlerin çocukları bir süre bu durumu kabullenme güçlüğü yaşıyorsa da bu durumu çabuk atlatıyorlar.


Bu rakamlar her yıl 2binden fazla. Anne ve babası boşanan çocuğun yaşayacağı en büyük ruhsal sorun, terk edilme korkusudur. Sadece eşinden boşanan ama hala baba olmayı sürdüren kişinin çocuğuna babalık yapmaya devam etmesi nasıl mümkündür? Not: Adına kayıtlı taşınmazı, gidecek bir baba evi, geçinecek geliri, çalışacak bir mesleği olmayan kadınların çoğu ise hâlâ, mutsuz da olsalar, aldatılsalar da evliliklerini sürdürmek zorunda kalıyorlar.


Fakat eğer ortada çocuklar varsa, biraz daha düşünerek hareket etmek gerekli. Ancak çocuğun, boşanma sürecinden en az zarar görmesi için anne baba elinden geleni yapmalıdır. Fakat günümüzde boşanma olayları o kadar. Unutulmamalıdır ki, önemli olan kızınıza ne kadar uzun zaman ayırdığınız değil, ne kadar.


Anne-Babası Ayrılan Çocuğun. Baba-çocuk ilişkisi için verilen mahkeme kararları genellikle ‘ayda iki gün ve Temmuz ayının tamamı’ şeklinde oluyor. Eğer anne bilinçliyse ve çocuğunun baba ihtiyacını gözetiyorsa sorun yok. Yazılan mahkeme kararını bir kısıtlama olarak algılamıyor.


Sen nasıl istersen öyle…” yaklaşımı, tahminlerin aksine, çocukta gerginliği ve tedirginliği arttırıcı bir etki yapar. Anne Babanin Tavrı Çocuğun Kişilik Gelişimini Etkiler. Kuşkusuz bir çocuk fiziksel ve psikolojik gelişimini en güzel şekilde ailesinin içinde tamamlar. Her sosyo-ekonomik sınıfta bu en önemli sorun olarak karşımıza çıkar.


Ne yazık ki erkeklerin gözünde boşanmış. Fakat çoğu zaman boşanan taraf fark etmeksizin çocuk annesinin babasını sevmediğini ya da babasının annesini sevmediğini düşünerek psikolojik bunalıma girebilir. Anne ve baba problemleri çözmek veya daha iyi hale getirmek için bir çözüm bulamadı. Seni üzdüğümüz için bizde üzgünüz.


Ayrılık kararımız bizim ilişkimizle ilgili, bunun suçlusu sen değilsin. Boşanmış Aileler ve Çocuk Psikolojisi. Sosyal desteği ve baş etme gücü iyi olanlar bu durumu daha iyi yönetirken gene de sıkıntı çekerler.


Boşanan baba psikolojisi

Belki de bu nedenle toplumda kadınlar bir sürü soruna, aldatılamaya, şiddete rağmen devam ettirmeye çalışırlar dedi. Bu durum anne ve babanın çocuğuna özen göstermesi ve belki psikolojik destek yardımıyla kolayca aşılabilir. Babasız büyüyen çocuk psikolojisi ve etkisi çocuk yetişkinlik çağına geçtiğinde de etkisini yitirmeyebilir.


Baba, çocuğun psikolojik gelişiminde büyük bir rol oynar. Her zaman çocuk psikolojisi ön planda tutulmalı ve aileler çocuklarını çok iyi tanımalıdır. Anne ya da baba olarak çocukların hayatında yeri büyük olan insanların çocuklarına bu dönemde arkadaş gibi yaklaşması da doğru değildir. Başta anne-baba olmak üzere yaşamı daraltma en yakınlarından geliyor.


Kadının evden çıktığı eve geldiği saat, makyajdan başlayan kısıtlamalar var. Kadın evliyken herhangi bir şekilde teklif edilemeyecek şeyler rahatlıkla teklif edilebilir hale geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar