22 Ekim 2018 Pazartesi

Rahmi koç müzesi hakkında bilgi

Rahmi koç müzesi hakkında bilgi

Tarihi Lengerhane binası, tarihi Hasköy tersanesi ve Açık hava sergileme alanı bahsedilen üç bölümü oluşturmaktadır. Lenger kelime anlamı ile gemileri sabitlemek maksadı ile denize atılan zincir ile ucundaki çabaya verilen isimdir. Haliç kıyısında bulunan müze endüstriyel tarihin önde gelen örneklerini sergilemektedir. Ayrıca müze binası tarihi öneme sahiptir.


Koç Müzesi bu koleksiyonu. STANBUL RAHMİ KOÇ MÜZESİ. Lenger, Çıpa ve Zincir anlamına, Hane ise ev anlamına geliyor. Haliç’in kıyısında, Hasköy semtindedir. Haliç`in kıyısında, endüstriyel arkeolojinin önde gelen örneklerinden olan muhteşem binalar içinde yer alan koleksiyonu gramofon iğnesinden gerçek boyutlarda gemilere ve.


Bizleri zamanda mini bir yolculuğa çıkaran müzeye hayran kaldık, bayıldık. Bu müze de Ankara‘da bulunuyor. Altındağ ilçesindeki bu mekan. Müşterilere sunduğumuz hizmetin kalitesi ve ekipmanlarımızın dayanıklılığı ile gurur duyuyoruz. Eğer siz de geçmişi hatırlamak isterseniz, Çelebi Teknik ekibi tarafından Türkiye’de renove edilen emekli.


Denizaltı ziyareti ve tekne turları yetişkinler için TL, öğrenciler için ise TL‘dir. Müze Çengelhan ve Safranhan adlı iki bölümden oluşmaktadır. Beyoğlu Hasköy Semti nde Yer Alan Rahmi M. Gitmeden Önce Mutlaka Videoyu Sonuna Kadar İzleyin. Ziyaret Bilgileri Aşağıdadır.


Ulucanlar Cezaevi Müzesi : Ankara’nın en anlamlı müzelerinden biri olan Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Çengelhan Rahmi M. Lengerhane Binasının restorasyonu Garanti Koza firması tarafından yapılmıştır. Malum İstanbul’da havalar çok hoş değil son zamanlarda. Dışarıda sürekli bir yağmur ve kapalı bir hava varken insanın modu da düşüyor ister istemez. Seminerde müzelerin eğitim amaçlı kullanılmasına ve İstanbul, Ankara, Cunda müzelerindeki eğitim programlarına değinildi ve Taksiyarhis Rahmi M. Ticari geçmişin simgelerinden biri olan bu tarihi yapı, sanayi objeleri koleksiyonumuza ev sahipliği yapmaya en uygun mekân.


Rahmi koç müzesi hakkında bilgi

Lütfen yorum yaparken kurallarımıza uyunuz. Müze içerisinde iğne deliği kadar minyatür araçlardan gerçek araçlara kadar pek çok sergilenen ürün görmeniz mümkün. Geziye Katılacak Sınıf:. Verilen biletlerin barkotlarını eser önünde yer alan cihazlara okutarak eser hakkında bilgi. TARİHİ DOKUMAK: BİR KENTİN GİZEMİ , SOF SERGİSİ ANKARA’DA AÇILIYOR.


Sütlüce oklarını takip edin İmrahor caddesince devam edin. Müzenin çeşitli yerlerinde bulunan toplantı ve davet alanları, her çeşit ve yoğunluktaki organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Müzede sık sık organizasyonlar, konserler ve özel sergiler düzenlenir. Halbuki batı bunu 2sene önce başarmıştı.


Ama, bu ilk Türk Sanayi Müzesi çok kısa bir süre içinde dünya literatüründe iyi bir yer edinmeyi başardı. Müze ve müzenin bulunduğu yapı hakkında biraz bilgi verelim. EURO 33-USD 67-ALTIN 2556-29. Geçmişin bu güzel mirasını tanıyarak hava, kara ve demir yolunda kullanılan motorlu.


Gelin hep birlikte bu güzel müzeyi daha yakından tanıyalım. Ankara’nın ilk sanayi müzesi olan Rahmi M. Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılan Çengelhan, günümüze kadar ayakta kalmayı ve özgünlüğünü. Ankara Kalesi ana giriş kapısının karşısında yer alan Ankara Rahmi M. Tiyatro biletleri, Tiyatro oyunları, resitaller, toplulukları ve sahnelerine, sergiler ve galerilere İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya ve ülkenin her noktasından tek tıkla ulaşabilirsiniz.


Rahmi koç müzesi hakkında bilgi

Hatta gezimizi sadece taşıtlarla sınırlı tutmayıp Atatürk Koleksiyonu, bilimsel aletler, zeytinyağı fabrikası ve nostaljik dükkanlar bölümlerini de gezdik. Sevdiklerinizle güzel bir zaman geçirmek için en iyisi Rahmi M. Notlar: Denizaltı ve Keşif Küresi gezileri belirli saatlerde yapılıyor. Bu nedenle Müze’ye gelirken girişten bilgi alınması ve yer ayırtılması isteniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar