22 Mayıs 2019 Çarşamba

Dünyanın en eski istihbarat teşkilatı

Bağımsız olarak çalışır ve üstün teknolojiye sahiptir. Dünyanın en iyi istihbarat servisidir. Son derece zeki personele sahip olan.


Dünyanın en eski istihbarat teşkilatı

Dünya üzerinde CIA dışında çok sayıda gelişmişi servisler de bulunmaktadır. Belki de dünyanın en eski istihbarat ve haber alma teşkilatı olmuştur. Mossa sadece istihbarat toplama ve terörle mücadele ile ilgili değil, birçok ülkede gizli operasyonlar yapan bir teşkilattır.


Mossad’da görev yapan ajanların çoğu sivil kişilerden oluşmuştur ancak büyük çoğunluğu askeri hizmet de vermiş olan casuslardır. Selçuklu ve Osmanlı devletleri döneminde varlığını sürdüren bu yapılanmanın günümüzde de varlığını sürdürdüğüne dair söylentiler vardır. Bu nedenle, dünyanın en eski mesleklerinden birini oluşturmuştur: İstihbarat, yani haber alma faaliyeti. Milli İstihbarat Teşkilatı Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür, Eylülden, gün önceden haberim oldu.


Gizlinin bilinmesi işi” dünyanın en eski mesleklerinden birisidir. Dünya’mızda İstihbarat örgütlerinin kıyasıya savaşımı hem Devletler arasında hem de içe dönük, siyaseten yaşanmaya devam etmektedir. Genel Kültürünüze Hergün Biraz Yatırım Yapmak ve Bunu Yaparken Eğlenmek İçin Abone Olun. Cezayir eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika’nın kardeşi ve iki eski İstihbarat Teşkilatı Başkanı gözaltına alındı.


Fransızca yayın yapan “Liberte” gazetesi ve En-Nehar televizyon kanalı da dâhil olmak üzere yerel basında çıkan haberlere göre eski Cumhurbaşkanı Buteflika’nın kardeşi Said Buteflika ve eski istihbarat başkanları Muhammed Medin ile Beşir. Dünya Edebiyatı’nın en önemli casusluk romanlarına imza atan John Le Carré’nin eserinden uyarlanan filmde, Circus (Kavşak) diye adlandırılan İngiliz İstihbarat Teşkilatı M16’nın içine bir KGB ajanı sızar. Birinci ve İkinci Dünya savaşlarında Alman istihbaratı dünyanın her yerine sızmıştır ve her yerde operatif olmuştur. Biz CIAye söyledik, meslektaşlarla haber verdik, pek dikkate.


CIA ve KGB bir çok eski Alman istihbaratçısını kullanmış ve bir çok espiyonaj sistemini bunlara kurdurmuştur. Bu örgütlerin arka planında mutlaka bir devlet ve onun istihbarat teşkilatı vardır. N EN İYİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI 10. Peki dünyanın en iyi on istihbarat teşkilatı hangisi?


Bu teşkilat kurulurken eski teşkilatın alt seviye elemanlarının çoğu kullanılmaya devam edilirken, bunların başına rejime bağlı yeni kişiler getirilmiştir. Bu cümleden olarak istihbarat uyduları, otomatik görüntü alan ve kaydeden sensorlar, elektronik ses kayıt cihazları, süper kameralar, pilotsuz uçaklar vb. Washington yönetimi, eski Sudan Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı (NISS) Başkanı Salah Kuş’u işkence yapmakla suçlarken, Kuş’un ABD’ye girişini yasakladı.


AFP’de yer alan habere göre, Sudan’da Devlet Başkanı Ömer el-Beşir’in görevinden azledilmesi ve Askeri. Bir ülkenin güvenliği sadece ordusuna değil, istihbarat teşkilatına da bağlıdır. Gündem Magazin Yaşam Sinema Sağlık Kadın Daha Fazla.


MİT Kontrterör Dairesi eski. Rus Gizli İstihbarat Teşkilatı Okhrana, çok iyi haber alan elemanlar. Dünya Savaşı’ndan önce dünyanın en mükemmel istihbarat servisine sahip olan Stalin’in altı servisi vardı. Bunlardan beşi çeşitli alanlarda operasyonel çalışmalar yapıyordu.


Dünyanın en eski istihbarat teşkilatı

Sovyetlerin ve dünyanın en güçlü istihbarat teşkilatı. Zaten günümüzde ismi var olmasa bile başta Rusya olmak üzere tüm eski Sovyet devletlerindeki gizli servisler KGB’den aldıkları mirası devam ettirerek faaliyet göstermektedirler. Selçuklu ve Osmanlıda da varlığını sürdürdüğünü sandığımız bu örgütün. Alman dış istihbarat teşkilatı BND'nin eski başkanı Hanning, Türkiye’nin Suriye’ye askeri müdahalesine eleştirel bakmakla birlikte, Türkiye’nin tavrını etkileyecek bir. Börü Budun - Dünyada Türklerin Kurduğu İlk İstihbarat Teşkilatı.


Enstitünün başkanlığını yapanlar arasında Japonya’nın eski Ankara Büyükelçilerinden Tadaşi Kurihara da vardır. Bu birleşmeden ortaya çıkan bilgi ve ilişkiler ağı dünyanın en büyük istihbarat arşivini ortaya çıkarmıştır. Federal Almanya İstihbarat Servisi= Gehlen teşkilatı.


Tekerlek ulaşım için olduğu kadar, ticaret ve tarım için de çok önemli sorunları çözdü. Alman Istihbarat Teşkilatı Bnd haberleri ve güncel son dakika gelişmeleri için tıklayın! Daha önceki yazılarımda istihbarat teşkilatımızın operasyonel yetkisinin hukuki ve fiili boyutunu incelemiş ve operasyonel kabiliyetin ne kadar önemli olduğu izah etmeye çalışmıştım.


Korkut Eken liderliğinde bir ekip, eski MİT müsteşar yardımcımız Hiram.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar