30 Mayıs 2019 Perşembe

Salatalık nerede yetişir

Bu bitki her türlü iklimde yetişir fakat tundrada yetişemez. Salatalık nerede yetişir ? Bol su seven bu bitki kurak yerlerde yetişmez. Hıyar çok kolay yetiştirilebilen bir besindir. Boy atarak büyümeyi severler.


Hıyar, diğer adıyla salatalık, tırmanarak büyümeyi seven bir sebzedir. Halk arasında daha çok kırsal kesimlerde hıyar olarak bilinir. Uzun çubuklara sarılmasına imkan vererek ya da ağaç dallarına ince kumaş parçalarıyla bağlayarak yetiştirirseniz şekilleri daha düzgün olur. Böceklerden pek etkilenmezler. Toprağa değmedikleri için çürüme sorunu da yaşanmaz.


Bazı yerlerde yazlık, sera yetiştiriciliği olan yerlerde ise bütün yıl boyunca piyasada hıyar bulunmaktadır. GercekTUBE komik videolar, ilginc videolar, en begenilen videolar içerikli video sitemiz artık yayında. Acı marul, Frenk salatası gibi yöresel isimlerle de anılır. Ilıman iklim yaşanan birçok bölgede kolaylıkla yetişir.


Salatalık nerede yetişir

Açık arazilerde bu bitkiye rastlamak oldukça basittir. Türüne göre değişmekle birlikte mavi, lila, mor veya sarı renkli çiçeklere sahip bir bitkidir. Diğer bir yöresel ismi ise yaban maruludur.


Bu yetiştirme şekillerinde farklı yöntem uygulanır. Kelek Meyvesi Nerede Yetişir? Gövdesi metrelerce uzayabilen kelek, iri çekirdeklidir ve Türkiye’nin birçok bölgesinde yetişir. Kabakgiller familyasına ait bir meyve olan kelek sürüngen gövdelidir ve bir yıllık odunsu bir bitkidir. Zencefil nerede yetişir?


Güneşli ortamı seven zencefil bitkisi kısmen gölgelik alanlarda da yetişebilir. Asgari sıcaklık derece olmalıdır. Devam etmek için bir sonraki konumuz olan İğde nasıl yetiştirilir? Mevsimsel Beslenmenin Faydaları. Zamanında yenen sebze ve meyvenin besleyici değeri her zaman daha fazladır.


Bu konu ile ilgili teknik bilgi olmak isterseniz asagidaki linkte tiklayin. Akdeniz bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde yetişir. Ferahlatıcı bir tadı ve kokusu vardır. B, C ve K vitaminleri bakımından zengindir. Fındık Nasıl yetiştirilir, Fındık Yetiştiriciliğinde - Ziraatında Nelere dikkat edilmelidir, Fındık Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır, nerede yetişir, Fındık Ağacı bakımında.


Salatalık nerede yetişir

Farklı coğrafi bölgelerde farklı salatalık türleri yetişir. Farklı salatalık türleri, dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan insanlar tarafından yaygın olarak tüketilir. Genellikle salatalık, taze veya turşu şeklinde tüketilir. Avokado ağacı Orta Meksika bölgesinde yetişen Tarçın ve Kâfur ağacı ile aynı familyadan olan bir tür meyve ağacıdır. Avokado Şekil olarak armuta benzemek ile birlikte dış kısmı pürüzlü iç kısmında iri bir çekirdeği olan bir meyvedir.


Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliğinde değildir. Bitki 1-m kadar boylarında, az dallı, parçalı yapraklıdır. Hıyar-Cucumis Sativus Ülkemizde bağ,bahçe ve tarlalarda yetiştirilir.


Pütürlü ve düz haldedir. Yaprakları geniş,tüylü,sarmaşık gibidir. Meyvesi yeşil renkte,içi beyaz,küçük çekirdekli,normal sertlikte,kendine has tadı ve kokusu olan bir bitkidir.


Sebze Yetiştiriciliğinde İyi Tarım. Dragon Meyvesi Ejder Meyvesi Nerede Yetişir Pitaya Tadı Nasıl? Ejder meyvesi, kivi ve limon karışımı tadı olan sağlığa faydası saymakla bitmeyen harika bir meyvedir.


Salatalık nerede yetişir

Bu meyve Asya ülkelerinde çok yaygın olarak tüketilir. SAKSIDA YETİŞİR YERDEN TASARRUF SAĞLAR. Söğüşlük tip, tohumu alınabilen, doğal geleneksel çalı tipi salatalık tohumudur.


Saksı, balkon, tarla ve bahçe yetiştiriciliğine uygun. Soya Fasulyesi Nerede Yetişir? Ana vatanı Doğu Asya olan ve ilk olarak Çin’de yetiştirildiği bilinen soya, önce Asya’da ardından da dünyanın diğer bölgelerinde yetiştirilir. Asya’nın sert iklimine uyumlu olan fasulyenin iklim ve toprak seçiciliği ise yok denecek kadar azdır. Kişi ne kadar zayıf olsa da karında şişkinlik vardır ve bu şişkinlikten kurtulmak için bir çok yola başvurur.


Kuru Fasulye Hangi İllerde Yetişir Kuru Fasulye Hangi İllerde Yetişir Ülkemiz baklagil üretiminde yüksek pay almayan kuru fasulye üretimi başta Konya ve Kahramanmaraş illeri olmak üzere Karaman, Samsun ve Erzincan illerinde de yoğun olarak yapılmaktadır. Nasıl yetiştirilir , Çam Yetiştiriciliğinde – Ziraatında Nelere dikkat edilmelidir, Çam Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır, nerede yetişir, Çam Ağacı bakımında toprağa hangi işlemler yapılır, toprak nasıl işlenir, sert toprak nasıl yumuşatılır, Çam Ağacının Cinsleri – çeşitleri nedir, hangisi en hızlı büyür, kaç yılda yetişir, Faydaları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar