21 Ekim 2014 Salı

Glutensiz üretim yapan firmalar

Bu yazımızda glutensiz markaları liste halinde sizlere sunacağız. Aslında pek çok markanın çölyaklılara özel olarak glutensiz gıda üretimi yaptığı bilinse de bazı markalar tamamen glutensiz ürünlere yer vermektedir. Bu hastaların tüketebildiği ürünlerin glutensiz olma zorunluluğu bulunuyor.


Türkiye’de üretim olmadığı için glutensiz ürünler ithal geliyor. Bu hastalık ile mücadele edenler için oldukça pahalıya mal oluyor. Ekmek olarak yaklaşık TL’den satılıyor. Bu konuda üretim yapan tek şirket Halk Ekmek’ti. Bekaroğlu, “Ekmek, kurabiye, kuru pasta ve glutensiz un karışımı üretimi yapılan glutensiz üretim bölümümüzde, iki ekşi maya tank sistemi, beş fırın, iki kesme tartma ünitesi, bir paketleme makinesi, fermantasyon odası, iki un karma sistemi ve iki dolum makinesiyle üretim yapıyoruz” diyor.


Fügen Çullu Çokuğraş, Prof. Tufan Kutlu’nun katıldığı seminerimizde glutensiz üretim yapan firmalar ve çölyaklılarla kutlamamızı yaptık. Düzenlediğimiz Resim Yarışmasında derece alanların ödüllerini verdik. Türk Pediatri Kurumunun desteği ile kutlamaya katılan tüm çölyaklılara.


Palyaço gösterisi ve yüz boyama etkinliğinin de yapıldığı şenlikte, glutensiz üretim yapan firmalar katılımcılara ikramlarda bulundu. Coşkulu bir biçimde geçen şenlik, Maltepe’de engelli gençlere rehabilitasyon eğitimi veren Tomurcuk Kooperatifi, “Anadolu Ateşi” dans gösterisiyle büyüledi. Dosimpak Plastik olarak müşterilerimizin talepleri doğrultusunda atlet poşet üretiminde çeşitli renk seçenekleri, boyutlar ve kalınlıklar ile geniş bir ürün yelpazesi sunmaktayız.


Kargo Poşetleri, güvenlik unsuru göz önünde bulundurularak tasarlanmaktadır. Bu başarılı organizasyonu çölyaklılar ve gluten duyarlılığı olanlar çölyak dernekleri ve glutensiz üretim yapan firmalar katıldı. Listede bulunmayan ürünler sorgulanmış ancak cevap alınamamış ve de yazılı onay gönderilmemiş ürünlerdir.


Sindirim sistemi rahatsızlığı olarak bilinen, çölyak hastalığının tanınması ve ulusal anlamda farkındalık. Belediyeden yapılan açıklamaya. Maltepe’de özel gençlere rehabilitasyon eğitimi veren Tomurcuk Kooperatifi, “Anadolu Ateşi” dans gösterisiyle etkinliğe renk katacak. Bu nedenle bu konuda oldukça çok iş fikri fırsatı bulunmakta. Glütensiz gıda ürünü dışında hiç bir üretim yoktur ve hiç bir fit ürünümüz glüten içermez.


LYAKLILAR İÇİN YÜRÜYECEK. Beykoz Çocuk Şenliği Başlıyor. Derginiz aracılığıyla aracılığıyla tüm üretici firmalara seslenmek istiyorum. Onlarda aynı fabrikalarda üretildiği için çapraz bulaşma riski taşımaktadırlar. Rehberi ve İmalat İhracat Firmaları Üretim Şirketleri.


Glutensiz bisküvi üretimi 1-çeşit ile sınırlıdır. Gaziantep ve bölgede üretim yapan firmalarımızın ambalaj. Gönüllü Hakan Pekzorluda, çölyak ve gluten duyarlılığına dikkat çekmek ve çölyaklılara destek vermek için Kocaeli’nin Darıca ilçesinden, etkinlik.


Saatte 3glutensiz ekmek üretebilecek tesiste siparişler de dikkate alınarak günde 7ekmek üretilmeye başlandı. Sevgili Çölyaklılar ve çölyak yakınları bu liste bizzat firmalarla yapılan yazışmalar sonucunda gelen yazılı onay raporları dikkate alınarak oluşturulmuştur. Ciddi üretim yapan işletme sayısı 10’u geçmez. Devlet bu alanı daha çok desteklemeli ve denetlemeli” diyor.


Sektörle ilgili akademisyen ve uzmanların çalışmalarını da dikkate alarak yeni ürün çalışmalarına da yön verilmektedir. Gıda ve Beslenme İş Birliği Protokolü kapsamında 3. Komisyonda glutensiz ürüne yönelik çalışma yapan firmalar ile çölyak konusundaki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri sunum yaptı. Astroloji Anketler Firma Rehberi Künyemiz Hakkımızda Bize Ulaşın. Glütensiz Ekmek sunan tüm şirketlere ulaşın ve Glütensiz Ekmek ilanlarınızı şirketlere gönderin. Kantinde, otobüste, şehir merkezlerinde glutensiz ürün önerisi.


Her şeyden önce çölyak konusunda insanları bilgilendirme ve kamuoyunun dikkatini çekmek çok önemli. Peki ya sosyal güvence, askerlik? MHP Antalya Milletvekili Prof. Ahmet Selim Yurdakul, Haziran seçimlerinden önce TBMM tatile girmeden önce Çölyak Hastalığı hakkında kurulan meclis araştırma komisyonunun raporunun genel görüşmelerinde TBMM Genel Kurulunda Milliyetçi Hareket Partisi adına konuştu.


Meclis Araştırma Komisyonun Değerli Milletvekilleri bizler için yapılan bu çalışmanın raporunu hazırlayarak gerekli Bakanlık görüşmelerini şu sıralar tamamlamak üzereler. Mabel Ailesi olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de takdir gören lezzetli çikolatalar sunmaya devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar